ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.8.2019 | 17:56

Απιστία

Απάτησε τον άντρα μου. Αισθάνομαι απαίσια.
53
 
 
 
 
σχόλια
Ήταν λάθος η επιλογή να απαντήσεις τον άντρα σου. Αν δεν ήθελες κάτι από εκείνον πλέον θα μπορούσες να πάρεις διαζύγιο. Η απιστία είναι κοροϊδία και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελες να ήσουν στην θέση του. Αφού το έκανες και τώρα έχεις τύψεις θα σου πρότεινα να του το πεις και αν όντως έχεις μετανιώσει μπορεί να σταθείς τυχερή και να πάρεις μια δεύτερη ευκαιρία που είναι λίγο απίθανο. Αλλά αν δεν το διώξεις από μέσα σου το βάρος θα το κουβαλάς για μια ζωή.
Θα μου κέντριζε πραγματικά το ενδιαφέρον να διαβάσω μια εξομολόγηση όπου μια πρόκληση θα αντιμετωπιζόταν χωρίς απιστία. Όπου θα περιγράφοταν η πάλη με τον εαυτό του/της εξ και οτι κατάφερε να του επιβληθεί. Και θα κατέληγε με το αίσθημα της δικαίωσης και της νίκης έναντι του εαυτού.
Δεν γράφονται γιατί δεν ενδιαφέρουν παρά ελάχιστους. Δεν έχει δράμα ρε παιδί μου, σασπένς και όλεθρο.Από εκεί και πέρα, ακόμη και αυτό στο χέρι του καθενός μας είναι. Θέλω να πω, πιστεύω ότι αν φτάσεις στο σημείο να πρέπει να παλέψεις με τον εαυτό σου, δεν τράβηξες εγκαίρως το φρένο.
Στο κόσμο του Snoopy δεν έχει "εύκολα" και "στιγμιαία", εδώ έχει ησυχία τάξη και ασφάλεια.(:Αλήθεια τώρα, ένας Θεός ξέρει πόσο παρορμητική και αυθόρμητη είμαι σε πολλά πράγματα. Αλλά σε ζητήματα διαπροσωπικών σχέσεων είμαι πιστό Σκυλί. Είναι θέμα επιλογών, είναι και θέμα χαρακτήρα. Μα είναι δυνατόν να αναγκάζεις κάποιον να ζει με μια κατάσταση που δεν έχει επιλέξει με την ελπίδα ότι δεν θα το ανακαλύψει ποτέ;; Τι να σου πω βρε παιδί μου, είναι έξω από την λογική μου και το βρίσκω σχεδόν φασιστικό.
Πάντως μπροστά σε φωτάκια από Λούνα Παρκ που αναβοσβήνουν, πάει περίπατο ο αυτοέλεγχος που λες. Δεν με κρατάνε ούτε δυο διμοιρίες από ΜΑΤ που λέει και το άσμα (:
Σοβαρά τώρα Connection, θεωρείς πως χρειάζεται φοβερός αυτοέλεγχος για να μην απιστήσει κανείς;; Μα δεν είναι κάτι που γίνεται στη στιγμή (που ακόμη κι έτσι να ήταν). Ξεκινάει από μια σκέψη, ακολουθούν κινήσεις, τόσο πράγματα... Και το καθετί, το κάθε βήμα πρέπει να το έχεις εγκρίνει μέσα σου και αποφασίσει. Δεν ξέρω, εμένα μου φαίνεται πολύ εύκολο να πεις όχι. Πολύ φυσικό, να το πω έτσι. Ανάλογα βέβαια ποιά είναι και η ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου, ποιό είναι το σύστημα αξιών του. Και πάνω από όλα πόσο ειλκρινής είναι με τον εαυτό του και τους άλλους.
Σοβαρά snoopy θεωρώ οτι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δύσκολο. Αυτά τα ανάλογα που λες είναι η απάντηση. Και η κατάσταση που βρίσκεται μια σχέση. Και η ευπιστία. Και επίσης τα "όπλα" που χρησιμοποιεί κάποιος. Και κυρίως κάποια. Όπως και πόσο "επιθετικά" παίζει και τι ανάκες καλύπτει ή δείχνει να καλύπτει. Συμφωνώ σε όσα λες άλλα είναι και όλα αυτά.
Θα έλεγα να χωρίσουν όσοι τελικά δεν καλύπτονται αλλά μου χει μείνει η ρετσίνα από παιδί ότι βάζω τον κόσμο να χωρίσει. Και ούτε από παιδιά/γατιά/σκυλιά δνε καταλαβαίνω. Πιο τίμιο είναι να πουν για μη οικονομική ανεξαρτησία όταν υπάρχει ή επιθυμία γι αυτό το ελλιπές.
Δεν μας τα έχεις πει αυτά Ανία. Βάζεις τον κόσμο να χωρίσει;;(:Τι εννοείς; Να είναι οικονομικά εξαρτημένη η γυναίκα και αυτό να χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι; Αυτό θα πει άλλος πληρώνει και άλλος... κάνει κάτι άλλο τέλος πάντων.
Η γυναίκα/ ο άντρας κτλ όταν δεν είσαι ανεξάρτητος μπορείς να μένεις γι αυτόν τον λόγο με κάποιον και να παίζεις θέατρο. Δεν λέω αν εγκρίνω και ότι σίγουρα το κερατο από γυναίκα σε άντρα στην μέση ανατολή εμένα μου φαίνεται έως και λογικό. Απλά η καραμέλα ότι υποκρινονται για τα παιδιά για εμένα δεν στέκει.
Καλά, άσε την Μέση Ανατολή, μιλάμε για το εδώ και το τώρα. Φυσικά και δεν στέκει να χρησιμοποιεί κανείς ως δικαιολογία τα παιδιά. Αλλά μια και βρίσκονται πρόχειρα, σου λέει, γιατί όχι; Εκείνοι που δεν έχουν, πρέπει να δείξουν λίγο φαντασία παραπάνω.
Η απιστία δεν "συμβαίνει" ούτε μας "τυχαίνει". Ξεκάθαρα επιλέγουμε και αποφασίζουμε να το κάνουμε. Για μένα το θύμα είναι εκείνος που ερήμην του έχει δίπλα του έναν υποκριτή και δεν το ξέρει. Θα μπορούσε κάποιος χωρίς υποκριτικό ταλέντο να πει τα απαιτούμενα ψέματα που χρειάζονται για να καλύψουν μια τέτοια πράξη; Αυτά τα περί "ελαστικότητας" και "ανοχής" προσωπικά δεν με πιάνουν. Ούτε και τα παρατράγουδα κατόπιν εορτής (νιώθεις "απαίσια"; πριν και κατά την διάρκεια πως ένοιωθες;). Και όχι ρε παιδί μου, δεν κερατώνουμε όλοι, δεν ξενοκοιτάζουμε όλοι, δεν δεν δεν. Είμαστε εμείς σε θέση να μοιράζουμε συγχωροχάρτια; Αυτό θα το κρίνει ο άνθρωπος που έχει υποστεί την απάτη, εμείς θα αποφασίσουμε για τον εαυτό μας αν βρεθούμε μπροστά στο ίδιο πρόβλημα. Μια σχέση χτίζεται πάνω στην εμπιστοσύνη, αν αυτή χαθεί χαιρέτα μας. Το βρίσκω εξοργιστικό να κοιμάσαι με κάποιον χωρίς να ξέρεις τι έχει κάνει και να μην σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις. Δεν θα καταλάβω ποτέ μου πως μπορείς να είσαι με έναν άνθρωπο και να σχεδιάζεις πως θα κάνεις σεξ με κάποιον άλλον. Και πως γυρίζεις μετά, για να κάνεις σεξ με αυτόν που "έχεις". Μου προκαλεί αποτροπιασμό η σκέψη και δεν είμαι πιτσιρίκα, έχω δοκιμαστεί και ποτέ μου δεν διανοήθηκα να κάνω κάτι τέτοιο. Σέβομαι τον σύντροφό μου και σέβομαι άλλο τόσο τον εαυτό μου για να μπω στην διαδικασία να κοροϊδεύω και να ξεφτιλίσω την σχέση μου. Δεν με καλύπτει ο άνθρωπός μου για οποιονδήποτε λόγο; Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο, θα το συζητήσω μια και δυο και χίλιες δυο. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, έχω φύγει. Έτσι πάει και αυτό απαιτώ και από τον άλλον.
Η αληθεια είναι αυτή :λόγος έχει οποιος υφίστανται κάτι κι όχι οι υπόλοιποι. Ούτε την ανωτερότητα καταλαβαίνω, ούτε φυσικά το άλλο άκρο τόσο.Αλλά αυτό είναι στο κέρατο που ενοχλεί πολλούς, το θέατρο που σου έπαιζε ο άλλος. Μετά δεν τον πιστεύεις σε τίποτα και να σου πω και κάτι; Πολλές φορές δικαίως γιατί τελικά πάει πακέτο και με άλλα. Όσο για το αν μπαίνεις στον πειρασμό, ε είναι πόσο γερό στομάχι έχει ο καθένας για να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις από το να χωρίσει έως το να κάνει πιο ανοιχτές σχέσεις ή και καθόλου. Δεν είναι εύκολο να παίρνεις την σωστή απόφαση που θα σου στοιχίσει όταν τελικά μπορείς να την σκαπουλαρεις και στην χειρότερη να την πληρώσουν άλλοι. Είναι μια ανθρώπινη τάση αυτή εδώ που τα λέμε, αλλά αν υποκυπτουμε σε όλες τις τάσεις μας έτσι αβασάνιστα...
Ε μα φυσικά Ανία μου πάει πακέτο και με άλλα. Πρέπει να είσαι σε θέση να αδικήσεις απολύτως συνειδητά και να ζήσεις με αυτό. Πρέπει να είσαι σε θέση να μπεις σε μια διαδικασία να φλομώσεις τον άλλον στο ψέμα. Θα πρέπει να αποφασίσεις να υποτιμήσεις τον σύντροφό σου και τον εαυτό σου. Αλλά εγώ σου λέω: έγινε. Το αργότερο τώρα έχει έρθει η στγμή της αλήθειας. Δεν μπορώ να το πω αλλοιώς,εδώ σταματάνε όλα και για μένα αυτό θα ήταν ακόμη χειρόετρο από την ίδια την απιστία: να με αναγκάσει ο άλλος να κάνω κάτι εν αγνοία μου. Να συνεχίσω δηλαδή να κοιμάμαι μαζί του χωρίς να ερωτηθώ αν θέλω ακόμη να παραμείνω σε αυτή την σχέση μετά την απιστία. Για μένα ΑΥΤΟ είναι το χειρότερο όλων.
Εγώ δεν θέλω να ερωτηθω. Θέλω να ξέρω και αντε γειά. Αυτά τύπου συγχώρεσέ με, σε θέλω και το μπαλάκι της ευθύνης πάνω μου για πράξη που έκανε ο άλλος εν άγνοια μου ενώ με αφορά δεν μου κάνει. Όταν έχω κάνει μια συμφωνία με κάποιον ( και οι σχέσεις είναι εν μέρει και συμφωνίες) απαξ και την αθετησεις η συμφωνία λύεται και τέλος.Δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη. Δεν μπορώ να σου πω ότι δεν καταλαβαίνω ότι ο άλλος ένιωσε έλξη κτλ ή ότι ενέδωσε. Αλλά ότι εμένα με δούλεψε ψιλό γαζί είναι κάτι που δεν θα με αφήσει να νιώσω ελεύθερη μαζί του.
Και πολύ καλά κάνεις που αισθάνεσαι απαίσια...Αν και βαθιά μέσα σου πιστεύω ότι δεν νιώθεις, ίσα ίσα σου άρεσε και θα το ξανά κάνεις. Αλλά γενικά μην κοροϊδεύεις κανεναν, δεν αξίζει σε κανένα κάτι τέτοιο...Απλα πες του το, και πάνε ζήσε αυτό που θες....Βαρεθηκαμε ανρθωπους σαν κι εσας. Υποκριτές και χωρίς κανένα συναίσθημα...
Ας αφήσουμε τα πάντα και τα κοάλα στην θέση τους. Δεν δέχομαι ότι κάνεις κακό σε άλλους επειδή σε εβλαψαν οι άλλοι σόι και ντε. Ότι είναι ένα πάτημα είναι, αλλά αν στην τελική θες να ανταποδώσεις την κακία κάνε το εκεί που σε εβλαψαν. Τα άλλα είναι πολύ φτηνές δικαιολογίες που τις έχω ακούσει αλλά ευτυχώς δεν έχω ξεπέσει μέχρι σήμερα να τις πω. Αύριο δεν ξέρω.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ