Πολάκης: Στην επιτροπή Δεοντολογίας για την κρυφή ηχογράφηση συνομιλίας με τον Στουρνάρα

Πολάκης: Στην επιτροπή Δεοντολογίας για την κρυφή ηχογράφηση συνομιλίας με τον Στουρνάρα Facebook Twitter
5

Η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ξεκινά το έργο της αύριο, με τις μηνύσεις εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τις δυο δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί έπειτα από μηνύσεις των Γιάννη Στουρνάρα και Σταμάτη Πουλή αλλά δεν εξετάστηκαν το προηγούμενο διάστημα. 

Η πρώτη δικογραφία είχε σχηματιστεί μετά τη μήνυση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδας, για παράνομη καταγραφή τηλεφωνικής συνομιλίας τους και η δεύτερη μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε το πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής.

Οι υποθέσεις του κ. Πολάκη διαβιβάζονται σύμφωνα με τις συνταγματικές διατάξεις για την άρση της βουλευτικής ασυλίας ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος για τις ευθύνες υπουργών. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

«Ζήτησα να σας κάνω μία δήλωση γιατί σήμερα στις 11:14 το πρωί αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια η συγκρότηση της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής. Στις 11:40 έλαβα τηλεφώνημα από την υπηρεσία που συνεπικουρεί την επιτροπή δεοντολογίας να παρουσιαστώ αύριο σε εισαγωγικά, να παρουσιαστώ αύριο στην πρώτη συνεδρίαση επιτροπής δεοντολογίας όπου θα κουβεντιάσει, λέει, η άρση ασυλίας μου για δύο μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί από την εισαγγελία» ανέφερε ο κ. Πολάκης.

«Η μία είναι του κυρίου Σταμάτη Πουλή του πρώην προέδρου και γνωστού μέλος της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ για συκοφαντική δυσφήμιση και η άλλη είναι η δίωξη που διαβίβασε ο εισαγγελέας μετά την έγκληση του κυρίου Στουρνάρα για το ότι και καλά τον ηχογράφησα σε συνομιλία που είχαμε τότε που διέγραψε το θέμα του δανείου μου και του ελέγχου από την τράπεζα της Ελλάδας. Αυτό που θέλω να πω είναι τα εξής 2 πράγματα: Πρώτον, καλώς τα παιδιά. Δεύτερον, τους λέω ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί να είναι δημόσια και διαφανής. Δηλαδή, επειδή αυτά τα «αδικήματα» τα ετέλεσα όντας υπουργός και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας αποκάλυψα τις βρωμιές της συμμορίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και λόγω της υπουργικής μου ιδιότητας απεκάλυψα τις χαριστικές αναθέσεις και διαγωνισμούς της συζύγου του κυρίου αρχι-τραπεζίτη. για αυτό το λόγο αυτό το οποίο απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής, όπου εκεί θα τα πούμε όλα, θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής, για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη Δικαιοσύνη και η οποία με τους ρυθμούς της ανάπηρης κουτσής χελώνας που περπατάει έχουν ασκηθεί διώξεις στο 1/20 αυτών των υποθέσεων των οποίων έχουμε στείλει. Αυτά και τους περιμένω.

»Είναι η συνήθης διαδικασία η οποία πολλές φορές στέλνεται, ο εισαγγελέας, μόνον που ξέχασε ο εισαγγελέας ότι εγώ είμαι υπουργός, όταν έκανα τα «αδικήματα» ήμουν υπουργός. Έτσι; Η αποκάλυψη των κλοπών στο ΚΕΕΛΠΝΟ και των απευθείας αναθέσεων ήταν έργο που έπρεπε να κάνω και το εκτέλεσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. για αυτό λοιπόν επειδή πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός γιατί με κατηγορούν αυτοί οι άνθρωποι, ο κύριος Πουλής και ο κύριος Στουρνάρας πρέπει να γίνει δημόσια διαδικασία, ανοιχτή διαδικασία βεβαίως με συλλογή 30 υπογραφών που να ζητήσουν τη σύσταση, βουλευτών δηλαδή, που να ζητήσουν τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής που θα αποφασίσει αν θα έρθει ή όχι η ασυλία, για να τα πούμε όλα».

Αν οι δύο μηνύσεις περάσουν από την επιτροπή Δεοντολογίας, τότε θα κληθεί η Ολομέλεια σε ειδική διαδικασία ώστε να αποφανθεί για την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη και την συνέχιση των υποθέσεων στην τακτική δικαιοσύνη.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Πολιτική / Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Διπλωματία με κοινές -και για τους δύο λαούς- γεύσεις στο μενού του γεύματος εργασίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με υπουργούς των κυβερνήσεών τους
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δηλαδή η συκοφαντία και η παράνομη ηχογράφηση ανήκει στα καθήκοντά του υπουργού;;;Και τώρα που δεν είναι υπουργός αλλά βουλευτής, εξακολουθεί να αποκαλεί τον άλλον μέλος συμμορίας, αυτό δεν εμπίπτει; Αυτόν το νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν έβριζε μέχρι χθες και δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταργηθεί από την παρούσα Βουλή που είναι αναθεωρητική του συντάγματος;Κάποιοι νομίζανε ότι θα είναι στο απυρόβλητο για πάντα και οι νόμοι δεν θα ισχύσουν ποτέ για αυτούς.Θα γελάσουμε πολύ με εξεταστικές για Πολάκη, Καμμένο και για εξάμηνο Βαρουφάκη.
Αφού ο κ. Πολάκης έχει δηλώσει για την συγκεκριμένη περίπτωση "είμαι εδώ και τους περιμένω", γιατί κολλάει στα τυπικά και διαδικαστικά και αναβάλλει ;Αντί να "ορμήσει" σαν ταύρος και να τους διαλύσει, όπως συνήθιζε ; Eρώτηση κάνουμε.
"ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ενεργοποιηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος για τις ευθύνες υπουργών"Κοτα πολυτελειας, απο την Κρητη.,,