Το BBC απορεί και καλεί τον Μητσοτάκη να εξηγήσει γιατί υπάρχουν λίγες γυναίκες στην κυβέρνησή του - ΒΙΝΤΕΟ

Το BBC απορεί και καλεί τον Μητσοτάκη να εξηγήσει γιατί υπάρχουν λίγες γυναίκες στην κυβέρνησή του - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
36

O Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την χαμηλή εκπροσώπηση γυναικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC.

«Υποστηρίζετε την ισότητα ανάμεσα στα φύλα;», ρώτησε η δημοσιογράφος Ζεϊνάμπ Μπαντάουι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Την υποστηρίζουμε και θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα και στο κομμάτι της πολιτικής εκπροσώπησης», απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Τότε γιατί δεν υπουργοποιήσατε περισσότερες γυναίκες; Ανάμεσα στους 22 υπουργούς μόλις οι δύο είναι γυναίκες», είπε η δημοσιογράφος του BBC HARDtalk. 

«Δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσες γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την πολιτική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας την αντίδραση της Μπαντάουι. «Μιλάτε σοβαρά; Σε ολόκληρη τη χώρα, με όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες;», είπε η δημοσιογράφος. «Θέσαμε ποσόστωση, το 40% των υποψηφίων μας ήταν γυναίκες, το οποίο είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά αν δείτε τη σύνθεση του κοινοβουλίου δεν έχουμε γυναίκες στο 40% του κοινοβουλίου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η δημοσιογράφος του BBC αντέτεινε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός όρισε 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και πως θα μπορούσε να βρει 21 έμπειρες γυναίκες. «Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να τις βρω για εσάς εδώ στην Ελλάδα», είπε η Μπαντάουι. «Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, αλλά ήταν πολύ πιο διστακτικές να το κάνουν από τους άνδρες», απάντησε. 


«Δεν είμαι χαρούμενος με την εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών, το αναγνωρίζω ανοιχτά, οι γυναίκες που έχουμε στην κυβέρνηση είναι απόλυτα ικανές, θα κάνουν καταπληκτική δουλειά και θα βοηθήσουν άλλες γυναίκες να γίνουν μέλη του υπουργικού συμβουλίου», κατέληξε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα πεδίο που χρειάζεται βελτίωση. 

Πολιτική
36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ