ΝΟΔΕ Αχαΐας για Rotting Christ: «Σωστή η ματαίωση της συναυλίας - Προσβλητικό το Σάπιος Χριστός για τους χριστιανούς»

ΝΟΔΕ Αχαΐας για Rotting Christ: «Σωστή η ματαίωση της συναυλίας - Προσβλητικό το Σάπιος Χριστός για τους χριστιανούς» Facebook Twitter
6

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Αχαΐας για την ακύρωση της συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα και λέει πως είναι σωστό ότι έγινε καθώς η ονομασίας της μπάντας σημαίνει «Σάπιος Χριστός».

Συγκεκριμένα, η ΝΟΔΕ ανακοίνωσε δια του προέδρου της:

«Ήταν απολύτως σωστή και επιβεβλημένη η ματαίωση της συναυλίας του μουσικού συγκροτήματος με την ονομασία "Σάπιος Χριστός" γιατί η πραγματοποίησή της θα προσέβαλε βάναυσα την πίστη όλων των χριστιανών της πόλης. Σε καμία δε περίπτωση η άποψή μας αυτή δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως θρησκευτική μισαλλοδοξία ή ακροδεξιά απόκλιση. Θα ήταν ίδια η θέση μας και για κάθε εκδήλωση που θα έβαζε με ανάλογο τρόπο απέναντί της οποιαδήποτε θρησκεία.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ».

Χθες το μεσημέρι, συνάντηση με την εταιρεία παραγωγής της συναυλίας του συγκροτήματος Rotting Christ για να εξεταστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας είχε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Πατρέων:


«Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με την εταιρεία παραγωγής του συγκροτήματος Rotting Christ για να εξεταστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας.

Ο Δήμαρχος τους έκανε γνωστό ότι ο χώρος παραχωρείται σε όλους πλην της «Χρυσής Αυγής».

Όταν αποκατασταθεί η βλάβη και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για διεξαγωγή συναυλιών, εφόσον υπάρχει αίτημα ο χώρος θα δοθεί».

Νωρίτερα το συγκρότημα είχε ανακοινώσει μέσω Facebook ότι η συναυλία ματαιώνεται οριστικά.

Mε ένα μήνυμα στο facebook o frontman των «Rotting Christ» ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η συναυλία στην Πάτρα ακυρώνεται οριστικά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανάρτηση των Rotting Christ, τα εμπόδια που υπήρξαν δεν μπόρεσαν να αντιμετωπιστούν παρόλο που το συγκρότημα το πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή.

Στην ίδια ανακοίνωση αφήνονται σαφείς αιχμές για τον δήμο και εκκλησιαστικούς παράγοντες καθώς πως λένε οι Rotting Christ «όλες οι σκοτεινές δυνάμεις αυτού του τόπου πράξανε ότι μπορούσαν ώστε να αναβληθεί ένα καλλιτεχνικό γεγονός που στα μάτια τους ήταν ακραίο».

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση της ματαίωσης της συναυλίας, ο Γιάννης Αγγελάκας, όπως είχε προαναγγείλει, ανακοίνωσε πως δε θα παίξει ούτε ο ίδιος στον ίδιο χώρο.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Οταν προσβάλεις τα πιστευω των άλλων, θεωρείται προοδευτισμός;Ας το ονόμαζαν το συγκροτημα σάπιος Μωάμεθ κ ας πηγαιναν μια βόλτα απο Μεση Ανατολη μερια, τα παλικαράκια αυτα
Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα, αλλά περισσότερο για μουσικούς λόγους, και όχι για θρησκευτικούς. Χτύπημα στo μέταλ. Όταν αποκαλείτε "φλώρους" και ότι ακούμε "μουσική για κοριτσάκια" εμάς που γουστάρουμε Ποπ/Ηλεκτρονική/Disco καλά είναι;Κατά τα άλλα έχω μια απορία. Γιατί όσοι θέλουν να προκαλέσουν από θρησκευτική άποψη κάνουν πάντα ένα μέταλ (εγώ όλα τα λέω μέταλ, και ας ξενερώνουν οι μεταλάδες που δεν γνωρίζω τα διάφορα υποείδη) συγκρότημα, και όχι Ποπ ή Χορευτική μουσική;
ευτυχώς που στο καρναβάλι που γίνεται "της ανωμαλίας" σε όλους τους δημόσιους δρόμους δεν προσβάλλεται βάναυσα η πίστη των χριστιανών της Πάτρας.....
Σε καμία δε περίπτωση η άποψή μας αυτή δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως θρησκευτική μισαλλοδοξία ή ακροδεξιά απόκλιση. Πηγή: www.lifo.grΝα γελάσουμε ή να περιμένουμε μήπως πείτε κι άλλα;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ