Τηλεφωνική «συγνώμη» Καμμένου στον Τσίπρα για την πρόταση εναλλακτικής συμφωνίας

Τηλεφωνική «συγνώμη» Καμμένου στον Τσίπρα για την πρόταση εναλλακτικής συμφωνίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Απολογητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, όπως μεταδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν στο Μαξίμου οι προτάσεις του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ.

Kατά τη συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ, ο Πάνος Καμμένος πρότεινε ουσιαστικά μια εναλλακτική συμφωνία αντί της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την υπογραφή μιας αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Βουλγαρία και, σε μεταγενέστερο επίπεδο και στη Σερβία. 

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν είχε μιλήσει με τον κυβερνητικό του εταίρο, η ΕΦ.ΣΥΝ. αποκαλύπτει πως έγινε τηλεφώνημα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε εξηγήσεις. 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Πάνος Καμμένος διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό πως δεν ήταν στις προθέσεις του να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα και πως οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο συζητήσεων, χωρίς να παρουσιαστεί κάτι επίσημο στους συνομιλητές του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ενήμερος για την πρωτοβουλία Καμμένου, όπως φάνηκε από το διπλό «άδειασμα» του υπουργού Αμυνας τόσο από το Μαξίμου όσο και απόν το αναπληρωτή ΥΠΕΞ.

Αρχικά, οΓιώργος Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως οι ισχυρισμοί Καμμένου «περί εναλλακτικού σχεδίου» ουδέποτε τέθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο και δεν αποτελούν κάποια εναλλακτική πρόταση.

Λίγη ώρα αργότερα, η κυβέρνηση έπαιρνε τις αποστάσεις της από τον Πάνο Καμμένο, με διαρροή, σημειώνοντας πως «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ