Σκληρή ανακοίνωση από τον Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς για το άντρα που πάτησε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Σκληρή ανακοίνωση από τον Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς για το άντρα που πάτησε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη Facebook Twitter
7

Μια αιχμηρή ανακοίνωση σχετικά την «ατιμωτική συμπεριφορά πολίτη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την 25η Απριλίου 2018» εξέδωσε ο Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς, εκφράζοντας την καταδίκη και την αποδοκιμασία του για το περιστατικό.

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε το περιστατικό που σημειώθηκε κατά την πρόσφατη πορεία της 25ης Απριλίου 2018 στο Σύνταγμα, και στο οποίο, ένας συμμετέχων στην κινητοποίηση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανήλθε στην πλατεία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και πάτησε στο κενοτάφιο του Μνημείου.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, σχολιάζει πως «είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος πολίτης, μεγαλύτερης γενιάς κιόλας, προάγει εικόνα έλλειψης σεβασμού προς όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν», προσθέτοντας πως «Στην ντροπιαστική αυτή εικόνα οι νεότερες γενιές εκτίθενται εύκολα και μαζικά, ακριβώς λόγω της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων που αυτή προσφέρει». 

Τονίζει δε πως η κίνηση αυτή «απομάκρυνε την κοινή γνώμη από τους λόγους της κινητοποίησης των εργαζομένων και έστρεψε τα φώτα της "δημοσιότητας" σε μία ενέργεια χωρίς αξία και χωρίς ουσία. Ακόμη περισσότερο, αν ο συγκεκριμένος είναι ενταγμένος σε κάποιον φορέα συνδικαλιστικής δράσης, θα πρέπει ίσως να αποτελέσει για τον ίδιο τον φορέα, πηγή προβληματισμού κατά πόσον ο εν λόγω πολίτης αποτελεί χρήσιμο μέλος αυτού». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σχετικά με ατιμωτική συμπεριφορά πολίτη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την 25η Απριλίου 2018»

Προς οιονδήποτε μπορεί να αφορά,

Σχετικά με το πολύ δυσάρεστο περιστατικό το οποίο σημειώθηκε κατά την πρόσφατη πορεία της 25ης Απριλίου 2018 στο Σύνταγμα, και στο οποίο, ένας συμμετέχων στην κινητοποίηση για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανήλθε στην πλατεία του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη και πάτησε στο κενοτάφιο του Μνημείου.

Τα μέλη του Συλλόγου Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς, οι οποίοι υπηρετήσαμε στην Προεδρική Φρουρά και εκτελέσαμε ευζωνική υπηρεσία είτε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, είτε στο Προεδρικό Μέγαρο, είμαστε, ατομικά και συλλογικά, εξ ορισμού αντίθετοι με τέτοιου είδους ενέργειες και πράξεις.


Κάθε ένα από τα μέλη του Συλλόγου μας έχει εκφραστεί προσωπικά στα διάφορα social media με τον δικό του τρόπο. Κοινή βάση όλων είναι η σαφής αποδοκιμασία της ενέργειας που απαθανάτισε ο φακός και έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συγκεκριμένος πολίτης δεν αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα του συμβολισμού του μαρμάρου πάνω στο οποίο είχε πατήσει. Είναι βέβαιο ότι δεν την είχε αντιληφθεί ούτε και το προηγηθέν χρονικό διάστημα. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος πολίτης, μεγαλύτερης γενιάς κιόλας, προάγει εικόνα έλλειψης σεβασμού προς όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Στην ντροπιαστική αυτή εικόνα οι νεότερες γενιές εκτίθενται εύκολα και μαζικά, ακριβώς λόγω της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων που αυτή προσφέρει.

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη κάθε εργαζόμενου να αγωνιστεί για επαγγελματικά κεκτημένα και το εργασιακό του μέλλον αλλά τέτοιου είδους πράξεις, είναι πράξεις τουλάχιστον, καταδικαστέες. Η συγκεκριμένη μάλιστα, απομάκρυνε την κοινή γνώμη από τους λόγους της κινητοποίησης των εργαζομένων και έστρεψε τα φώτα της «δημοσιότητας» σε μία ενέργεια χωρίς αξία και χωρίς ουσία. Ακόμη περισσότερο, αν ο συγκεκριμένος είναι ενταγμένος σε κάποιον φορέα συνδικαλιστικής δράσης, θα πρέπει ίσως να αποτελέσει για τον ίδιο τον φορέα, πηγή προβληματισμού κατά πόσον ο εν λόγω πολίτης αποτελεί χρήσιμο μέλος αυτού.

Ως Σύλλογος Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς καταδικάζουμε και αποδοκιμάζουμε την ενέργεια αυτή όπως καταδικάσαμε και άλλες προσβλητικές ενέργειες σε προηγούμενα έτη. Επιπλέον δε, είμαστε σε επικοινωνία τόσο με την Προεδρική Φρουρά όσο και με την Προεδρία της Δημοκρατίας και είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε εμπλεκόμενου κρατικού φορέα προκειμένου να συνδράμουμε.

Για τον Σύλλογο Ευζώνων Προεδρικής Φρουράς,

Γαβριλάκης Νικόλαος
Πρόεδρος Δ.Σ.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Μπράβο, πολύ σκληρή ανακοίνωση. Δύο ερωτήσεις προς τον σύλλογο:Πρώτον: Εγώ δεν θα κατάφερνα ποτέ να φτάσω ως το κενοτάφειο γιατί θα με σταμάταγαν οι φαντάροι που προσέχουν τους Ευζώνους. Με τα λόγια βέβαια, αλλά θα ντρεπόμουν να φτάσω έως εκεί μετά την λεκτική απαγόρευση. Οι αγλαοί συνδικαλιστές έφτασαν εκεί καμιά δεκαριά. Άρα δύο τινά. Είτε έχει υπάρξει άνωθεν εντολή του στιλ "που να μπλέκουμε τώρα, αφήστε τους να πάνε όπου θέλουν" είτε η σύσταση έγινε και τους αγνόησαν. Άρα όλοι οι πολίτες δεν είναι ίσοι. (Δεν θέλω να πάω κι εγώ, θέλω να μην πήγαινε αυτός)Δεύτερον: Οι Εύζωνες βρίσκονται εκεί για να τους φωτογραφίζουν οι τουρίστες ή για να φυλάσσουν το μνημείο; Και εάν κάποιος το βεβηλώνει αυτοί θα πρέπει να παραμένουν εκεί στρατιωτάκια ακίνητα, ή υπάρχει πρόβλεψη για παρέμβαση; Όταν αλλάζει η φρουρά μια χαρά ξελαρυγγιάζεται ο Εύζων με τα "φρουρά αλτ!" και τα "αλλαγή" προς τέρψιν των τουριστών. Μια παρόμοια κραυγή δεν προβλέπεται προς τον κυριούλη; Γιατί εάν δεν μπορούν να προστατέψουν το μνημείο τότε τι τους έχουμε εκεί να κορδώνονται;Αναμένω...
Νομίζω πως το crowd control δεν είναι μέσα στα καθήκοντα των Ευζώνων. Για τους άλλους στρατιώτες έχετε δίκαιο αλλά δε θα έπρεπε να είναι δουλειά της Αστυνομίας αυτό?
Δηλαδή τα εν ενεργεία μέλη, ούτε φρουρούν-ούτε βγάζουν ανακοινώσεις!ΟΚ...Επειδή ο τρόπος που μιλάμε φανερώνει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, λέω την προεδρική φρουρά να την ονομάσουμε προεδρικά μπιμπελό. Φρουρά δεν είναι και δεν φταίνε αυτοί...
https://www.youtube.com/watch?v=vTw2CY4xviQΠως αντιδρά ο Αμερικάνος φρουρός στο μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη στην Ουάσιγκτον όταν οι θεατές κάνουν φασαρία (από το 4:48 και μετά).

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ