Συναισθήματα σε περίοδο αβεβαιότητας

Συναισθήματα σε περίοδο αβεβαιότητας Facebook Twitter
1

Συναισθήματα σε περίοδο αβεβαιότητας Facebook Twitter

Ένας από τους πιο δυναμικούς, αιρετικούς και πρωτότυπους φιλοσόφους του καιρού μας, ο Σάιμον Κρίτσλεϊ, έρχεται στη Στέγη προκειμένου να μιλήσει και να συνομιλήσει με τον Έλληνα ψυχαναλυτή Κώστα Γεμενετζή, για Συναισθήματα σε περίοδο αβεβαιότητας, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Θυμός, ντροπή, αγάπη και αποστροφή στον καιρό της ανασφάλειας και της κρίσης είναι μερικά από τα συναισθήματα που θα απασχολήσουν τις ομιλίες και τη συζήτηση, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις και σκέψεις».

Ο Σάιμον Κρίτσλεϊ είναι σήμερα καθηγητής στο New School University της Νέας Υόρκης, ενώ κατά καιρούς διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Είναι τακτικός συνεργάτης των New York Times, του Guardian και άλλων μεγάλων εφημερίδων.

Πνεύμα ανήσυχο, που έχει συστηματικά μελετήσει την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, αλλά έχει ασχοληθεί επίσης με πλήθος άλλων αντικειμένων, ο 53χρονος Βρετανός φιλόσοφος έγραψε το 2008 ένα βιβλίο που έγινε διεθνώς μπεστ-σέλερ και σημείωσε επιτυχία και στην Ελλάδα: Το βιβλίο των νεκρών φιλοσόφων.

Θεωρεί ως σημείο εκκίνησης της φιλοσοφίας την απογοήτευση, θρησκευτική ή πολιτική, και θέτει ερωτήματα για την ίδια τη φύση της δημοκρατίας στις μέρες μας, που χρειάζεται εμβάθυνση και ανανέωση, αλλά και για το διαρκές κυνηγητό της ευημερίας πάνω από τις δυνάμεις μας, σε μια κοινωνία με αφθονία αγαθών αλλά λιγοστή σκέψη.

Ο Κώστας Γεμενετζής, συγγραφέας πέντε βιβλίων και μεταφραστής τριών με κείμενα του Μάρτιν Χάιντεγκερ, έχει σπουδάσει ιατρική στη Θεσσαλονίκη, φιλοσοφία και ψυχολογία στο Τύμπιγκεν της Γερμανίας, ενώ έχει εργαστεί ως ψυχίατρος και ψυχαναλυτής στη Γερμανία και την Ελβετία. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλητές:


Simon Critchley:  Καθηγητής Φιλοσοφίας στο New School University της Νέας Υόρκης

Κώστας Γεμενετζής: Ιατρός Ψυχαναλυτής, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπαρξιακής Ψυχανάλυσης

Ώρα έναρξης: 19:00

Μικρή Σκηνή

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά μία ώρα πριν την εκδήλωση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά και από την ιστοσελίδα της Στέγης.

Πάρκινγκ στη Στέγη

Άνετη & οικονομική στάθμευση εντός του κτιρίου της Στέγης

(είσοδος από την οδό Λεοντίου)
Μόνο 5 € / 3 ώρες
Ωράριο λειτουργίας: Δε.–Κυρ. 08:00 – 01:00
Τηλ.: 2130.023.192

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ