Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγείται η Βουλή για τη βία κατά των γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγείται η Βουλή για τη βία κατά των γυναικών Facebook Twitter
1

Με πορτοκαλί χρώμα θα φωταγωγηθεί αύριο, Σάββατο, η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά για το τι συμβαίνει, σε όλον τον πλανήτη, στις γυναίκες που καταγγέλλουν από ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων μέχρι σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική ή καθημερινή λεκτική βία και περιθωριοποίηση.

«Μόνο στην Ευρώπη, 16,5 εκατομμύρια γυναίκες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα της βίας, κακοποιούνται σωματικά και σεξουαλικά από τους άντρες, στους χώρους δουλειάς τους, μέσα στην οικογένεια τους, στον δρόμο» ανέφερε η η Γ' αντιπρόεδρος της Ολομέλειας του Σώματος, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση για την επικύρωση της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης», η οποία εκκρεμεί από το 2011, οπότε την υπέγραψε η Ελλάδα, και επισήμανε ήταν μία σύμβαση-απαίτηση όλων των προοδευτικών κοινωνιών για την προστασία των γυναικών και την τιμωρία των δραστών, ενώ ταυτόχρονα προσδιορίζει πώς θα γίνεται η παρακολούθηση αυτών των φαινομένων σε όλες τις χώρες που την υπογράφουν.

«Παρά τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μας στο θέμα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών μπορούμε να είμαστε ενωμένες» υπογράμμισε η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ταυτόχρονα, ζήτησε τη συμπαράσταση της κ. Χριστοδουλοπούλου και την παρέμβασή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε να συζητηθεί η ερώτηση που έχει κατατεθεί προς τον πρωθυπουργό από γυναίκες βουλευτές και αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας.

«Μπορούμε να το ζητήσουμε ως μία γενική συζήτηση που να αφορά το σύνολο της Βουλής, για να αναδείξει τα περιστατικά που γνωρίζει και τα οποία είναι σημαντικά για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» σημείωσε η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ενδιαφέρον θα είχε να αναφερθούν και τα ποσοστά των ανδρών που υφίστανται σωματική βία, γιατί στην Ελλάδα ταυτίζονται με αυτά των γυναικών, ενώ το ποσοστό των ανδρών που υφίσταται ψυχολογική βία εκτοξεύεται στο 90%. Με άλλα λόγια, δεν προκειται για πρόβλημα των γυναικών, αλλά για πρόβλημα και των δύο φύλων.