Κύπρος: Μία στις τρεις γυναίκες της χώρας θα πέσει θύμα βίας κάποια στιγμή στη ζωή της

Κύπρος: Μία στις τρεις γυναίκες της χώρας θα πέσει θύμα βίας κάποια στιγμή στη ζωή της Facebook Twitter
1

Την πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας ενάντια στις Γυναίκες και την Ενδοοικογενειακή Βία, ζητά από την κυπριακή κυβέρνηση, το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών (ΚΛΓ).

Σήμερα, στην Κύπρο, 1 στις 3 γυναίκες, κάποια στιγμή στη ζωή της, θα πέσει θύμα σωματικής, ψυχολογικής, σεξουαλικής ή άλλης μορφής βίας, αναφέρει το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών (ΚΛΓ) και καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει πλήρως τη Σύμβαση για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας ενάντια στις Γυναίκες και την Ενδοοικογενειακή Βία, γνωστής ως «Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης» η οποία επικυρώθηκε και από την χώρα μας.

Το ΚΛΓ τονίζει πως «τα αυξανόμενα περιστατικά βίας κατά των γυναικών στην Κύπρο δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό και καμία καθυστέρηση, από κανένα».


Σύμφωνα με το ΚΛΓ, η εφαρμογή της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης» απαιτεί εκτεταμένες νομοθετικές αλλαγές, την ανάπτυξη εξειδικευμένων υπηρεσιών προστασίας και στήριξης θυμάτων, την εφαρμογή συστηματικών προγραμμάτων πρόληψης, καθώς και συντονισμένες δια-τμηματικές διαδικασίες μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών και συνεργασίες με Μη Κυβερνητικούς Φορείς.

Το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών ζητά «τη δημιουργία στρατηγικού συντονισμού προς την εφαρμογή της Σύμβασης, με τη συμμετοχή επαγγελματιών από όλες τις σχετικές υπηρεσίες, γυναικείες οργανώσεις και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και άλλους αρμόδιους φορείς, όπως προβλέπεται από τη Σύμβαση».

«Αναμένουμε να δούμε την πλήρη υλοποίηση της "Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης" μέσα από ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό και συντονισμό, ώστε να δώσουμε ένα τέλος στη βία ενάντια στις γυναίκες και τα κορίτσια», καταλήγει το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα προπαγάνδα Πούτιν: «Ψεύτικες μητέρες μαχητών» σε στημένη συνάντηση- Ήταν ηθοποιοί και βουλευτές

Διεθνή / Νέα προπαγάνδα Πούτιν: «Ψεύτικες μητέρες μαχητών» σε στημένη συνάντηση- Ήταν ηθοποιοί και βουλευτές

Οι γυναίκες που προσκάλεσε ως «μητέρες Ρώσων στρατιωτών» που πολεμούν στην Ουκρανία αποδείχθηκαν υπάλληλοι υπουργείων, ηθοποιοί, ακόμη και αξιωματούχοι του καθεστώτος Πούτιν
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ενδιαφέρον θα είχε να αναφερθούν και τα ποσοστά των ανδρών που υφίστανται σωματική βία, γιατί τουλάχιστον στην Ελλάδα ταυτίζονται με αυτά των γυναικών, ενώ το ποσοστό των ανδρών που υφίσταται ψυχολογική βία εκτοξεύεται στο 90%. Με άλλα λόγια, δεν προκειται για πρόβλημα των γυναικών, αλλά για πρόβλημα και των δύο φύλων.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ