Στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών υπήρξαν γονείς που εμπόδισαν τα προσφυγόπουλα να μπουν στο σχολείο

Στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών υπήρξαν γονείς που εμπόδισαν τα προσφυγόπουλα να μπουν στο σχολείο Facebook Twitter
(φωτογραφία: protothema.gr)
18


Με επεισόδια αμαυρώθηκε η πρώτη μέρα στο σχολείο για τα προσφυγόπουλα στο 66ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην περιοχή του Κολωνού.

Περίπου 30 γονείς που αντιδρούσαν στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο των παιδιών που μεταφέρθηκαν στο σχολείο από τη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα. Οι διαμαρτυρόμενοι διαπληκτίστηκαν με μέλη μκο που συνόδευαν τα παιδιά και υπήρξαν αρκετές στιγμές έντασης μέχρι τελικά τα παιδιά να μπουν στις τάξεις.

Την κατάσταση προσπάθησαν να εξομαλύνουν και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής που έδωσαν το «παρών» στο χώρο και επανέλαβαν ότι μόνο όταν εμβολιάζονται τα παιδιά εντάσσονται στο πρόγραμμα φοίτησης στα σχολεία.


Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηνών, Νίκος Σωτηρίου, «υπήρξε ένταση στην αρχή, αλλά ίσως δεν υπήρξε σωστή ενημέρωση, ούτε στην Ένωση, προκειμένου να ειδοποιήσουμε και να ενημερώσουμε και εμείς τους γονείς». Ο ίδιος εκτίμησε ότι σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ενώ οι γονείς έχουν προγραμματίσει αύριο γενική συνέλευση στο σχολείο, όπου θα παρευρεθεί και το Δ.Σ. της Ένωσης για να συζητήσει μαζί τους.


Ο κ. Σωτηρίου υπογράμμισε, εξάλλου, ότι η θέση της Ένωσης είναι πως «όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι διαβεβαιώσεις ότι έχουν γίνει όλοι οι εμβολιασμοί των παιδιών, δεν πρέπει να τίθεται κανένα ζήτημα φοίτησης των παιδιών στα σχολεία. Πιστεύουμε ότι θα ενημερώσουμε αυτούς τους λίγους γονείς που αντιδρούν και θα τους πείσουμε».

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Έτσι είναι, ο Ελληνάρας όσο η χώρα του θα ήταν χώρα τράνζιτ ήταν μεγάλος φιλάνθρωπος. Τώρα που γίναμε χώρα μόνιμης παραμονής βγήκε ο πραγματικός του εαυτός.
Απ οτι γνωριζω, ο εμβολιασμος γινεται στις περισσοτερες περιπτωσεις για να προστετευτει ο εμβολιαζομενος. Αρα, αν καποια παιδια δεν ειναι εμβολιασμενα, κινδυνευουν τα ιδια, οχι τα αλλα. Εφ οσον τα Ελληνοπουλα ειναι εμβολιασμενα, τι φοβουνται οι Ελληνες γονεις; Ας μου εξηγησει καποιος, διοτι μαλλον κατι δεν καταλαβαινω εδω.
1) Όταν κάποιος εμβολιάζεται για μια ασθένεια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να νοσήσει από αυτήν αλλά ότι είναι δυσκολότερο να νοσήσει από αυτήν (γιατί και το σύστημα άμυνας του οργανισμού έχει κάποια όρια)2) Υπάρχει το φαινόμενο που λέγεται "ανοσία της αγέλης". Δηλαδή, όταν μια "αγέλη" (μεγάλος αριθμός ατόμων) έχει κατ' αρχήν "ανοσία" (με την παραπάνω έννοια, όχι δηλαδή πλήρη ανοσία) τότε είναι δύσκολο να εξαπλωθεί μια ασθένεια στον πληθυσμό αυτόν. Λ.χ. μπορεί να νοσήσουν λίγοι, αλλά δεν θα υπάρξει επιδημία.Αν αρχίσουν να μειώνονται τα άτομα της αγέλης που έχουν την "ανοσία", δηλαδή αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που είναι ευκολότερο να νοσήσουν, είναι πιθανόν να ξεσπάσει επιδημία και τότε θα πάρει η μπάλα και πολλούς από τους εμβολιασμένους.Για παράδειγμα : Έχουμε 100 άτομα, εκ των οποίων οι 95 είναι εμβολιασμένοι. Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει επιδημία. Αν νοσήσει κάποιος από τους 5 μη εμβολιασμένους είναι δύσκολο να εξαπλωθεί στους άλλους (ενώ οι επιρρεπείς στην ασθένεια είναι μόνο 5%,επομένως μικρή πιθανότητα να κολλήσει αρχικά κάποιος). Έτσι ακόμα και αν κολλήσει αρχικά ένας από τους 5 ανεμβολίαστους και κολλήσει και άλλους 2 ανεμβολίαστους, οι εμβολιασμένοι έχουν να "φοβούνται" μόνο 3 φορείς της ασθένειας.Αν στην ίδια ομάδα 100 ατόμων είναι εμβολιασμένοι μόνο οι 60 τότε έχουμε περισσότερους πιο επιρρεπείς στην ασθένεια (40) και επομένως μεγαλύτερες πιθανότητες να κολλήσει κάποιος και μετά να ξεσπάσει επιδημία που θα επηρεάσει και τους εμβολιασμένους. Λ.χ. σε ένα σχολείο με 100 παιδιά που τα 40 είναι ανεμβολίαστα, σε μια επιδημία είναι πιθανόν να κολλήσουν τα 30 από τα ανεμβολίαστα παιδιά, επομένως το κάθε εμβολιασμένο έχει να "φοβάται" 30 φορείς που μπορεί να το κολλήσουν, αντί για τους 3 της προηγούμενης περίπτωσης (αύξηση επικινδυνότητας κατά 900%).Εξ όσων γνωρίζω η "ανοσία της αγέλης" είναι διαφορετική για κάθε ασθένεια, δηλαδή απαιτεί διαφορετικά ποσοστά εμβολιασμού. Λ.χ. για μια ασθένεια υφίσταται ανοσία της αγέλης αν είναι εμβολιασμένο τουλάχιστον το 85%, για άλλη εάν είναι εμβολιασμένο τουλάχιστον το 92%. Πιο κάτω από το ποσοστό αυτό για κάθε ασθένεια δεν υπάρχει ανοσία αγέλης και είναι επίφοβο να ξεσπάσει επιδημία. Νομίζω ότι το χαμηλότερο απαιτούμενο ποσοστό ασθένειας -δεν θυμάμαι ποιας- είναι το 85% περίπου, (χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά κυμαίνεται κάπου εκεί).Υ.Γ. Δεν έχω ειδικές ιατρικές γνώσεις, επομένως εάν έγραψα κάτι ανακριβές ας με διορθώσει κάποιος με τις ανάλογες γνώσεις.
Όταν κάθε Ελληνίδα μάνα πάει ένα χρόνο μετά το παιδί της για εμβολιασμό από το κανονικό γιατί δεν έχει να πληρώσει αλλά φουμαρει από το πρωί μέχρι το βράδυ τσιγάρα δεν πετάνε το παιδί της έξω από το σχολείο Ντροπή και αίσχος στα ζώα αυτά που προσπαθούν να πετάξουν στην μοίρα τους παιδιά σαν τα δικά τους, αλλά όταν οι ελληνες μεταναστευσαν στην Συρία εκείνοι μας δέχτηκαν χωρίς μαλακιες Άκου εκεί να στερουν το δικαίωμα των παιδιών στην μάθηση με δικαιολογία τα εμβόλια Αίσχος.
ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε αυτούς τους γονείς και σε άλλους τόσους που άκουσα σήμερα, ομως μιας και σε Live συζητήσεις απάντηση στα ερωτήματά μου δεν πήρα, τα θέτω και εδώ. Εχω λοιπόν μια απορία όντας μαμά, τι ακριβώς θα πεις στο παιδί σου και πως θα τεκμηριώσεις το οτι είσαι ενάντια στο να ενταχθούν αυτά τα παιδάκια στο σχολείο? Μπορώ να σε βοηθήσω προτείνοντάς σου μια απάντηση " Ναι, ξέρεις παιδί μου, αυτά τα παιδιά είναι βρώμικα/άρρωστα και διαφορετικά απο μας, το διαφορετικό δεν πρέπει να το εντάσσουμε στη ζωή μας και ας φανατίζομαι με το χριστιανισμό (το κομμάτι που λέει αγαπάτε αλλήλους δεν το τηρώ γιατι δεν με βολεύει, αγαπάτε αλλήλους αρκεί να ναι Έλληνες), επίσης καλά να πάθουν που ξεσπιτώθηκαν γιατί ήθελαν πόλεμο ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ αυτά ΕΠΕΛΕΞΑΝ τον πόλεμο παιδί μου, για αυτο και εμείς τους κλείνουμε την πόρτα, αυτά θα σε μάθω και εγω και το σχολείο, για να μορφωθείς και να γίνεις ενα "έξυπνο" παιδί , αλλα αύριο μεθαύριο που θα κοροϊδέψεις ενα διαφορετικό παιδάκι, που ομως θα είναι ελληνάκι, θα σε μαλώσω και ας σε δίδαξα ακριβώς αυτό" Σε όσους γονείς αναφέρετε τις αρρώστιες ως δικαιολογία μια απλη ενημέρωση, εμβολίασε το παιδί σου και δεν σε απασχολεί καμία απο τις ασθένειες, μου κάνατε μοδα το "δεν εμβολιάζω το παιδί μου , αλλα κράζω τα προσφυγόπουλα που δεν εμβολιάζονται, και μην μου πείτε για συνθήκες διαβίωσης παρακαλώ, γιατι βάζοντας το ίδιο σου το παιδί σε κίνδυνο κάνοντας αποχή απο εμβολιασμό δεν σε καθιστά του υγειονομικού για να κρίνεις αυτά τα παιδιά. Ενδοιασμό για τον τρόπο που μεγάλωσαν αυτά τα παιδιά να μην έχετε, υπάρχουν ελληνάκια που μεγάλωσαν με μεγαλύτερη βία απο οσο φαντάζεστε! Επίσης αν ποτέ τα παιδιά μας γίνουν πρόσφυγες - μετανάστες εύχομαι να μην συναντήσουν κανέναν απο σας που μια τόσο σημαντική μέρα και για τα παιδιά αυτά αλλα και για το κοινωνικό σύνολο καταφέρατε να τα κάνετε να νιώσουν παρείσακτα, με αυτόν τον τρόπο κύριε και κυρία καταφέρνετε να δημιουργήσετε κλίκες απομόνωσης που θα λειτουργήσουν σαν ωρολογιακή βόμβα που θα σκάσει στα μούτρα σας!
Τα σχολεία ανήκουν στα παιδιά! Σε ΟΛΑ τα παιδιά. Ο αποκλεισμός παιδιών απ τα σχολεία είναι έγκλημα! Οι τζάμπα μάγκες που επιτίθενται σε ανήλικα αποτελούν εικόνες ντροπής για την κοινωνία μας! Αν με αγχώνει κάτι, σε καμία περίπτωση δεν είναι τα προσφυγόπουλα,αλλά τα αγριεμένα πλήθη μικρόψυχων που πρέπει να συναναστραφούν τα παιδιά μας. ΟΛΑ τα παιδιά μας ανεξαρτήτου προέλευσης, θρησκεύματος, ταυτότητας.
Αν προσεξατε στην Ακαδημια Πλατωνος οι"αγανακτισμενοι"<<γονεις>>(αν θελουμε πιστευουμε οτι ειναι γονεις και οχι χρυσαυγιτες,χωρις φυσικα το ενα να αναιρει το αλλο) δεν ηταν πανω απο 4-5 ατομα τα οποια χοντρα χοντρα να ειναι κηδεμονες 10-15 παιδιων....Στην Θεσσαλονικη ηταν λιγο περισσοτεροι αλλα και παλι σε καμια περιπτωση δεν εκπροσωπουν το συνολο των γονεων και ουτε τους ορισε κανεις εκπροσωπους αυτων.Ειναι απλα φασιστες και βρωμορατσιστες του κερατα!!Για να μην μακρυγορω:ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!!
Λογικά δε θα έρχονται σε επαφή με τους πρωινούς μαθητές - αφού τα μαθήματα τους θα αρχίζουν στις 2 το μεσημέρι. Καλυτερα, γιατι κι εγω φοβάμαι ότι οι ξενοφοβικοί Έλληνες γονείς θα ωθούν τα παιδια τους στην παρενόχληση των προσφυγοπουλων. Ασ'τα eraki, νομίζω ότι τα χειρότερα δεν εχουν έρθει ακόμη...
Τάχα τους πειράξανε τα εμβόλια... Δύσκολη παραδοχή να είσαι ρατσιστής του κερατά, να μην ανέχεσαι τη διαφορετικότητα. Παιδιά είναι ρε, ΠΑΙΔΙΑ!!! Δεν έφταναν όσα έχουν περάσει, να βλέπουν κι αυτά μπροστά τους, βάλτε τα δικά σας παιδιά στη θέση τους!! Ντροπή πια!!
Το επιχείρημα του ανεπαρκους εμβολιασμού ειναι ο,τι πιο γελοίο εχω ακούσει για το θέμα των προσφυγοπουλων. Η χειρότερη δικαιολογία για να καμουφλάρουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία τους.
Αν ανησυχούσαν όντως για την υγεία των παιδιών τους, ως ένα σημείο θα δεχόμουν, όχι λουκέτα και ξεφτιλίκια, αλλά να ζητήσουν ενημέρωση κλπ. Αλλά εδώ κρεμάνε σημαίες και τραγουδάνε εθνικούς ύμνους, αηδίες και ξεράσματα δηλαδή. Όχι η σημαία και ο ύμνος, η προσπάθεια να καμουφλάρουν το ρατσισμό τους πίσω από την "αγάπη για τη χώρα και τον πολιτισμό μας" . Μην έρθουν οι βάρβαροι και μας αλλοιώσουν τον πολιτισμό του μπουζουκιού και του λουλουδοπόλεμου!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ