Αυστραλία: Σοκαριστικές εικόνες από την απάνθρωπη μεταχείριση ανηλίκων σε αναμορφωτήριο κάνουν το γύρο του κόσμου

Αυστραλία: Σοκαριστικές εικόνες από την απάνθρωπη μεταχείριση ανηλίκων σε αναμορφωτήριο κάνουν το γύρο του κόσμου Facebook Twitter
3

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αυστραλία μετά τη δημοσιοποίηση οπτικού υλικού που δείχνει την απάνθρωπη και βάναυση μεταχείριση ανηλίκων στο αναμορφωτήριο «Don Dale» έξω από το Ντάργουιν, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Επικράτειας.

Στα σοκαριστικά βίντεο που μεταδόθηκαν από την εκπομπή «Four Corners» του αυστραλιανού τηλεοπτικού δικτύου ABC News διακρίνεται το προσωπικό του σωφρονιστικού ιδρύματος να ασκεί σωματική βία και να γδύνει τους εφήβους.

Σε ένα βίντεο, μάλιστα, διακρίνεται ένας ακόμη νεαρός, να είναι δεμένος σε μία καρέκλα, φορώντας μία κουκούλα στο κεφάλι, σε τακτική βασανισμού που έκαναν τα ξένα ΜΜΕ να την παραλληλίσουν με όσα έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας από τις πιο διαβόητες φυλακές του κόσμου όπως το Αμπού Γκράιμπ και το Γουαντάναμο.

Μετά την προβολή του οπτικού υλικού που φέρεται να καταγράφηκε την περίοδο 2014-2015, ο Αυστραλός πρωθυπουργός ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας έρευνας τόσο για τα συγκεκριμένα περιστατικά, όσο και για να διαπιστωθεί το αν και κατά πόσο υπάρχει μία εδραιωμένη κουλτούρα βασανιστηρίων μεταξύ των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε το αυστραλιανό Mashable, το Facebook αποφάσισε να κατεβάσει τα συγκεκριμένα βίντεο από τη σελίδα του ABC Νews με την αιτιολογία πως περιείχαν γυμνό περιεχόμενο από ανηλίκους.

Εκπρόσωπος του διαδικτυακού κολοσσού επιβεβαίωσε την είδηση, ωστόσο λίγο αργότερα το ένα από τα δύο βίντεο επανήλθαν.

Με στοιχεία από Guardian, ABC News και Mashable

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ