Το πρωτοείδα στο χιουμοριστικό μπλογκ Hail To Fail, όμως το τραγούδι δεν βγήκε καθόλου με χιουμοριστικό σκοπό

 

 

άσχετο αν ακούσια τον πετυχαίνει!

 

 

 

*Χάιλάιτ για μένα είναι το ραπ μετά το δεύτερο λεπτό, όπου ο "ράπερ" απευθύνεται στους ξένους και πάνω κάτω τους λέει ότι τους δώσαμε εμείς το φως ενώ αυτοί δεν γνώριζαν πολιτισμό και ήταν μαϊμούδες. 

 

Λέει: "Αυτή η χώρα σας δίδαξε τα γράμματα και τη φιλοσοφία, κι όλες τις επιστήμες για να ζείτε σ' αρμονία. Μα δεν την εκτιμήσατε δεν μάθατε πολλά, γιατί εσείς πιστεύετε μόνο στον Μαμμωνά."

 

Ένα μόνο σχόλιο, αν δεχτούμε ότι μόνο εμείς είχαμε πολιτισμό (ούτε οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι πριν από μας, ούτε οι Κινέζοι, ούτε οι Βαβυλώνιοι ούτε κανένας) κι ότι όλα τα άλλα μέλη του Δ.Ν.Τ. ήταν ζώα:

 

Εμείς δηλαδή, οι σύγχρονοι Έλληνες μοιάζουμε να εκτιμήσαμε την κληρονομιά μας; Μάθαμε γράμματα, φιλοσοφία και επιστήμες; Ζούμε σε αρμονία; Εκτιμήσαμε έμπρακτα τον πολιτισμό; Μάθαμε όντως πολλά, ώστε να έχουμε το θράσος να κουνάμε το δάχτυλο σ' αυτούς που "δεν εκτίμησαν τον πολιτισμό και δεν έμαθαν πολλά;". 

 

Γιατί αν κρίνω απ' αυτό το ντροπιαστικό κομμάτι μουσικής που λέγεται ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΟ -που, όπως και ο ανάλογος τρόπος σκέψης, κατά τη γνώμη μου προσβάλλει τους φτωχούς και τους απελπισμένους με την απλουστευτική, στείρα υπερβολή του, δεν είμαι σίγουρος για το αν ο πολιτισμός μας είναι πια και τόσο αξιοζήλευτος.

Εκτός αν και γι' αυτό φταίνε οι ξένοι.