Ρόδος: Φορείς και κάτοικοι ζητούν να ξαναστηθεί ο Κολοσσός της Ρόδου

Ρόδος: Φορείς και κάτοικοι ζητούν να ξαναστηθεί ο Κολοσσός της Ρόδου Facebook Twitter
5

 Την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό της Ρόδου ζητούν, με επιστολή τους στο δημοτικό συμβούλιο, οι εκπρόσωποι δέκα τοπικών φορέων και 1450 κάτοικοι του νησιού.

 Το αίτημα υπογράφεται συγκεκριμένα από τους προέδρους της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου, του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου του Σωματείου Εστιατόρων, του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, του συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, του ΚΤΕΛ Ρόδου, της Ένωσης Επιχειρηματιών Γραφείων Ενοικιάσεων Αυτοκινήτων Ρόδου και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αισθητικών Δωδεκανήσου και επισημαίνονται σε αυτό ότι «οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για να ξεκινήσει, επιτέλους, ο διάλογος για την κατασκευή ενός Μνημείου αφιερωμένου στον Κολοσσό, μέσα από τον Δήμο, που είναι και το πλέον αρμόδιο όργανο για την υλοποίηση αυτού του έργου.»

 Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο θα κληθούν να παρουσιάσουν τις μελέτες τους επενδυτικά σχήματα από όλο τον κόσμο αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χρηματοδότησή του μπορεί να εξασφαλιστεί από ιδιωτικά κεφάλαια.

 «Η Ρόδος έχει ανάγκη από μια επένδυση τέτοιας κλίμακας που θα της δώσει ώθηση, θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξή της, χωρίς η χρηματοδότησή της να επιβαρύνει οικονομικά τον δημότη της» αναφέρουν στην επιστολή τους προς το δημοτικό συμβούλιο οι δέκα πρόεδροι, επισημαίνοντας ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διάλογο όλοι οι φορείς του νησιού, ακόμη και εκείνοι που έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την εικόνα αυτού του μνημείου.

 «Δεν αποσκοπούμε στην εφαρμογή καμιάς συγκεκριμένης μορφής του Κολοσσού, ούτε μεγέθους του ή τοποθεσίας του. Στόχος μας είναι να κατασκευαστεί ένα μνημείο καλαίσθητο αλλά το κυριότερο …. αποδεκτό από όλο το λαό της Ρόδου» καταλήγει η επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο, με την οποία ζητείται να συζητηθεί το θέμα σε ερχόμενη συνεδρίαση του.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σκ

Ελλάδα / Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Το hashtag #CancelArahova, που πρακτικά στιγματίζει τους νόμους σιωπής, οι οποίοι συγκαλύπτουν τον δράστη της φρικτής θανάτωσης του χάσκι, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου κλάδου επαγγελματιών
NEWSROOM
Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Ελλάδα / Τουρισμός και Αρχιτεκτονική: Eνώνοντας τους δύο κόσμους σε ένα μοναδικό συνέδριο

Κορυφαίοι αρχιτέκτονες, μηχανικοί, θεσμικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού έδωσαν το "παρών", εδραιώνοντας το μοναδικό τομεακό Συνέδριο για την αρχιτεκτονική και τον τουρισμό στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
"Η Ρόδος έχει ανάγκη από μια επένδυση τέτοιας κλίμακας που θα της δώσει ώθηση, θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξή της, χωρίς η χρηματοδότησή της να επιβαρύνει οικονομικά τον δημότη της"Και μεγαλεια και τζαμπα, αυτα ειναι...
Ε ναι ΑΥΤΟ χρειάζεται η Ρόδος!. Οχι αποχέτευση, συγκοινωνίες, πεζοδρόμια, νοσοκομεία.Ζηλέψανε την αίγλη των Σκοπίων (με την διαφορά οτι έκει η πόλη είναι πεντακάθαρη και φροντισμένη)
Να πάνε στα Σκόπια να δουν το αποτέλεσμα του ιστοριστικού κιτς..... και μετά ας το ξανασκεφτούν. Εκτός αν θέλουν να κλέψουν τα πρωτεία της "Disneyland της Ευρωπαϊκής ιστορίας".