Η Δημοκρατία είναι ένα στραντιβάριους που δόθηκε σε χιμπατζήδες

Η Δημοκρατία είναι ένα στραντιβάριους που δόθηκε σε χιμπατζήδες Facebook Twitter
«Αγροτάκια, όχι στην Τατιάνα τατιανιές»
4

Φαίνεται, ρε παιδάκι μου, ο άνθρωπος που έχει διατελέσει πρόεδρος δεκαπενταμελούς. Είναι το πρώτο του αξίωμα και το παντοτινό. Βλέπεις τον Αλέξη να μιλάει αυτήν τη στιγμή στη Βουλή, με αυτό το οργίλο ύφος με το οποίο απειλούσε τον καθηγητή των μαθηματικών ότι αν δεν τους πάει εκδρομή θα κάνει κατάληψη, να τα χώνει στους πάντες: στους εταίρους που κάνουν μονομερείς ενέργειες στο μεταναστευτικό σε βάρος της κυβέρνησης που τους απειλούσε με Κούγκι και ότι θα έστελνε τζιχαντιστές στις Βρυξέλλες, στους αγρότες που στήνουν αγώνα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους στην ουσία ότι κάνουν στην Τατιάνα τατιανιές, στην αντιπολίτευση γιατί οι εκβιαστές που συνελήφθησαν ισχυρίζονται ότι μιλούσαν εξ ονόματος του «αρχιμανδρίτη» κ. Παππά, για να καταλήξει βέβαια στα αγαπημένο καταφύγιο του αποτυχημένου, να επιδεικνύει την ευαισθησία του, την οποία άλλωστε έχει μονοπώλιο, παρότι η ευαισθησία του αφορά συμφορές που προκάλεσε με την ανικανότητά του.


Δεν έχει λόγο, βέβαια, να είναι τόσο ψαρωτικός ο Αλέξης, αφού με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η κυβερνητική πολιτική για το προσφυγικό/μεταναστευτικό και πλέον η χώρα έχει περισσότερα άτυπα hot spots και από σουβλατζίδικα. Οι Βόρειοι γείτονές μας έχουν στην ουσία κλείσει τα σύνορα, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, η Αυστρία συγκαλεί σύσκεψη με όλα τα βαλκανικά κράτη πλην της Ελλάδας και η ευφυής αντίδραση της κυβέρνησης είναι τη μια να απειλούμε ότι θα κρατήσουμε την αναπνοή μας και την άλλη να εκβιάζουμε με αποχώρηση ανθρώπους που δεν θέλουν να μας δουν μπροστά τους.


Η κυβέρνηση, φυσικά, γνωρίζει ότι η Δημοκρατία είναι ένα στραντιβάριους που δόθηκε σε χιμπατζήδες και έτσι κάνει τα πάντα για να τη βάλει στον γύψο, μια και οι χιμπατζήδες μέχρι νταούλι μπορούν να μάθουν. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Βερναρδάκης μας είπε ότι θεωρεί πως μία από τις μεγάλες παθογένειες του πολιτικοοικονομικού συστήματος στην Ελλάδα είναι η αυτονόμηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης – και ποιος μπορεί άλλωστε να διαφωνήσει ότι είναι σκάνδαλο να μπορεί να λέει ο καθένας ό,τι θέλει, χωρίς την έγκριση του υπουργού; Και εντάξει, εγώ έχω πειστεί, να πέσει ο καπιταλισμός, αλλά πού θα καταφεύγουν αυτοί που δραπετεύουν από τα άλλα συστήματα;

Η Δημοκρατία είναι ένα στραντιβάριους που δόθηκε σε χιμπατζήδες Facebook Twitter
«Διαφωνώ με αυτά που λες, αλλά θα κλείσω κάθε κανάλι στο οποίο τα λες»


•Στο ίδιο πλαίσιο, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Θάνου, κατέθεσε μήνυση κατά του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Σταύρου Τσακυράκη με αφορμή επικριτικό σχόλιό του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο οποίος είχε το θράσος να την αποκαλέσει αφελή για την επιστολή που είχε στείλει στους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων των κρατών-μελών της Ε.Ε., κάνοντας σωρεία πολιτικών σχολίων. Η κ. Θάνου είναι γνωστή στο πανελλήνιο όχι μόνο γιατί υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας αλλά γιατί το έκανε και με υπερτέλειο μαλλί. Η λεπτομέρεια ότι ο συνταγματολόγος θα δικαστεί από υφιστάμενό της, ο οποίος είναι de facto δεδομένο ότι δεν μπορεί να δικάσει αμερόληπτος, δεν φαίνεται να αποτελεί ηθικό πρόβλημα για την κυρία Πρόεδρο, που δεν κώλωσε να κάνει τέτοιο μαλλί, εδώ θα μασήσει;

Η Δημοκρατία είναι ένα στραντιβάριους που δόθηκε σε χιμπατζήδες Facebook Twitter
Και σου 'κανε ένα μαλλί...


•Για να επανέλθω στο θέμα των εκβιαστών που ασκούσαν πιέσεις για να πάρουν διαφημίσεις ΔΕΚΟ (!), ρωτάνε πολλοί γιατί να χρειάζεται η ΕΥΔΑΠ διαφήμιση, υποτιμώντας προφανώς την πιθανότητα να επιλέξει ο πελάτης να μην έχει τρεχούμενο νερό.

Η Δημοκρατία είναι ένα στραντιβάριους που δόθηκε σε χιμπατζήδες Facebook Twitter
Το τέλος του Likeισμού


•Άλλαξαν και το buttons στο Facebook και πλέον ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να κάνει, εκτός από το ξερό Like, Χαχά, Τέλειο, Ουάου (μια διεθνής αναγνώριση του κ. Βαρουφάκη) και άλλες άναρθρες κραυγές –αφού, όπως ξέρουμε, το FB απευθύνεται σε ούγκανους, ακόμα και να αναφωνήσει Έλεος (χωρίς το «κάπου», παράληψη)–, αν και, κατά τη γνώμη μου, αν δεν μπει κουμπί «δεν με νοιάζει τι λες, εγώ για να πηδήξω μπήκα», τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.

Διάφορα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ