Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πανηγυρική "φιέστα" για τον 1 χρόνο εξουσίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πανηγυρική "φιέστα" για τον 1 χρόνο εξουσίας Facebook Twitter
13

Σε ανοιχτή εκδήλωση για τα πρώτα γενέθλια της διακυβέρνησης καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή του ομιλία στην εκδήλωση στο Τάε Κβο Ντο θα αναφερθεί στους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, αλλά και στα γεγονότα που σημάδεψαν τις εξελίξεις στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει συγκέντρωση με σύνθημα «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε», με ομιλητές τον πρωθυπουργό και τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

Για την εκδήλωση κυκλοφόρησε και τρέιλερ!

Σκωπτικό ήταν το σχόλιο που έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις φιέστες για τον ένα χρόνο της κυβέρνησης:

"Οι θλιβερές αφίσες του κ.Τσίπρα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας κάνουν την επέτειο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακόμη πιο θλιβερή. Αποτύχαμε σε όλα αλλά θα κάνουμε μια φιέστα. Να αγκαλιαστούμε μεταξύ μας, να νιώσουμε σημαντικοί γιατί στους δρόμους όλοι μας φωνάζουν πως τους προδώσαμε. Δεν ξέρω αν στο Ταε Κβον Ντο ο κ.Τσίπρας θα βρει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για τα μεγάλα ψέματά του. Δεν ξέρω αν στην εξέδρα ανέβει ξανά ο Καμμένος να σφιχταγκαλιαστούν. Δεν ξέρω αν θα φωνάξουν πάλι ότι το 2016 θα καταπλήξουν τον κόσμο (και η βλακεία εκτός από την επιτυχία προκαλεί πολλές φορές κατάπληξη). Δεν ξέρω αν θα κάνουν διαγωνισμό για το μεγαλύτερο λάθος τους – «λιάζονται και εξαφανίζονται» ή «τι έγινε και αν κλείσουν οι τράπεζες»; Δεν ξέρω καν ποιοι θα εμφανιστούν στο στάδιο (πάντως και μόνο οι 1901 μετακλητοί που διόρισαν να πάνε, οι εξέδρες θα γεμίσουν). Δεν ξέρω αν θα τον προλογίσει ο «τζούνιορ Τσίπρας» της νεολαίας με ένα νέο ραπ που θα συνδέει το ΕΑΜ με τους φραπέδες και τα δημόσια ταμεία. Δεν ξέρω αν θα λείπει από την επέτειο ο Νικολόπουλος που το 15 μετά από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή φιλιόταν ζεστά με τον Παππά και τον Σκουρλέτη. Δεν ξέρω... Δεν ξέρω αν έχουν τσίπα.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι φέτος ένα χρόνο από τότε που «η ελπίδα έρχεται» όλα μοιάζουν θλιβερά. Ακόμη και το θράσος τους."

Την ίδια ώρα σε πανηγυρικό ύφος είναι και τα μηνύματα που στέλνουν για τα πρώτα γενέθλια μέλη της κυβέρνησης. Ο Νίκος Βούτσης κάνει λόγο "για ιστορικό παρατεταμένο γεγονός, που έχει φτιάξει η πρώτη φορά Αριστερά" και ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλά για τη μάχη απέναντι στη σκοταδιστική Ευρώπη και σημειώνει πως "Δεν έγιναν λίγα σε έναν χρόνο..."

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πανηγυρική "φιέστα" για τον 1 χρόνο εξουσίας Facebook Twitter

Αλέκος Φλαμπουράρης:

«Ο λαός μας, καθημαγμένος από τη σκοταδιστική Ευρώπη και τους κερδοσκόπους κάθε είδους, οι οποίοι ήταν σε αγαστή συνεργασία με το ντόπιο οικονομικό, πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο οδηγήθηκε πριν ένα χρόνο στην Αριστερά. Στον χώρο που ξέρει ότι βρίσκονται οι πολεμιστές για τα δύσκολα.


Επί ένα χρόνο, ο λαός μας με την κυβέρνησή του, δίνει καθημερινά μάχες για να υπάρξει. Μάχεται έξω και μέσα, συχνά και με τον κακό του εαυτό. Με τα διεθνή χρηματιστήρια, με την παθογένεια του μεταπολιτευτικού κράτους, αλλά και το πολιτικό κατεστημένο που την εξέθρεψε για ίδιον όφελος. Αλλά δεν δίστασε να μάχεται και για τους πιο αδύναμους απ' αυτόν, τους "ξένους", τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Μάχεται παντού και καθολικά, αλλά η Λερναία Ύδρα δεν υπάρχει μόνο στα παραμύθια.


Δεν έγιναν λίγα σε έναν χρόνο. Δώσαμε ρεύμα, τροφή, μετακίνηση στους φτωχούς, κρατήσαμε τις 100 δόσεις, ανακεφαλαιοποιήσαμε τις τράπεζες, δίνουμε μάχη για τη μη μείωση των συντάξεων. Ξεσκεπάσαμε τους αντιδραστικούς της Ευρώπης. Καταδείξαμε ότι η λιτότητα δεν διαλύει μόνο τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, σπρώχνοντας στην ανέχεια και τη φτώχεια τον λαό μας, αλλά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διαλύει και τους λαούς της Ευρώπης, ενάντια στο δόγμα και το όραμα της ευρωπαϊκής ιδέας για μια Ευρώπη της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας. Τώρα πια δεν είμαστε μόνοι μας, όπως πριν έναν χρόνο, χώρες και λαοί συνειδητοποιούνται και αντιστέκονται. Διδάξαμε αλληλεγγύη. Η Αριστερά δεν είναι νήπιο ενός έτους. Ερχόμαστε από μακριά και προχωράμε.


Όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σίγουροι ότι οι αγώνες μας, για να σταματήσουμε τη καταστροφή και να αρχίσει η ανάκαμψη μαζί με την ανάκτηση της αξιοπρέπειας, θα δικαιωθούν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πανηγυρική "φιέστα" για τον 1 χρόνο εξουσίας Facebook Twitter

Νίκος Βούτσης


«Συμπληρώνεται μία χρονιά συγκλονιστικών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων για τη χώρα μας. Τρεις φορές ο λαός μίλησε, αποφάνθηκε για να έχει η Αριστερά το τιμόνι στις εξελίξεις μέσα στην πιο δύσκολη και επώδυνη φάση της παρατεταμένης, πλέον, κρίσης και των δεσμεύσεων που οι συμφωνίες-μνημόνια με τους εταίρους δανειστές έχουν επιβάλει στη χώρα μας.


Ήρθαν στην επιφάνεια φαινόμενα, συμπεριφορές και επιλογές που ταυτόχρονα λειτούργησαν ως διάψευση, ως συντήρηση ή κι ως ανανέωση των ελπίδων και των προσδοκιών του κόσμου με μια απίστευτη απαντοχή, αξιοπρέπεια κι αλληλεγγύη του μεγάλου μέρους του λαού μας, που εκδηλώθηκε, όχι μόνο σε κρίσιμες περιόδους όπως η επιβολή των capital controls, αλλά και στο πρωτόγνωρο, ως προς την έκτασή του, φαινόμενο των μαζικών προσφυγικών ροών.


Σε κάθε περίπτωση επετεύχθη η ευρύτατη διεθνοποίηση του θέματος της κρίσης χρέους και των συνεπειών της για τη χώρα μας. Έχει αναγνωριστεί πλέον διεθνώς, τόσο η μη βιωσιμότητα αυτού του χρέους, όσο και η ανάγκη της ταχείας, έμμεσης ή άμεσης, μεγάλης απομείωσης του.


Είναι σημαντική επίσης εξέλιξη ότι έχει ξεκινήσει, με αφορμή και την ελληνική υπόθεση, μια διαδικασία αλλαγής συσχετισμών δυνάμεων στην Ευρώπη με τη δημιουργία πολιτικών αντισωμάτων στη στρατηγική της λιτότητας. Όσο κι αν καθυστέρησε αυτή η εξέλιξη, στην οποία πολλά είχαμε επενδύσει και στην αρχή της διακυβέρνησης από την Αριστερά, αποτελεί ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο για όλο το 2016 θα επενεργεί θετικά για την υλοποίηση ενός προγράμματος, που ναι μεν θα εμπεριέχει την εφαρμογή των βασικών συμφωνηθέντων του Ιουλίου, πλην όμως θα υπερβαίνει τις επιπτώσεις του με θετικό πρόσημο για την ανακούφιση κυρίως όσων πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση.


Η πρώτη φορά Αριστερά, την οποία διάφοροι από διάφορες πλευρές προσπαθούν να λοιδορήσουν, έχει φτιάξει πια ένα ιστορικό παρατεταμένο γεγονός, το οποίο προβληματίζει και φοβίζει τους αντιπάλους μας, όσο κι αν αυτοί διεξάγουν με όρους πολεμικούς μια δήθεν αντιπολιτευτική πρακτική, η οποία όμως υπονομεύει και την ίδια την πορεία της χώρας, για να τερματιστεί αυτή η ιστορική περίοδος μέσα στην τρέχουσα κοινοβουλευτική φάση.


Η Αριστερά, κατά τη γνώμη μου, είναι παρούσα και μπορεί να περάσει από τη φάση της πολιτικής αναδίπλωσης και των συμβιβασμών, σε μια προγραμματική αντεπίθεση με σαφές κοινωνικό πρόσημο υπέρ των αδυνάτων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πανηγυρική "φιέστα" για τον 1 χρόνο εξουσίας Facebook Twitter

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, γραμματέας ΚΟ: «Τίποτα δεν είναι το ίδιο ούτε στη χώρα μας ούτε στην Ευρώπη»


«Το 2015 ήταν μια χρονιά τομή στα δεδομένα της Ελλάδας, αλλά και μια χρονιά που ταρακούνησε την Ευρώπη με τις τρεις εκλογικές μάχες στη χώρα μας και με τις εκλογικές μάχες στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Μια χρονιά που θα τη θυμόμαστε όλοι μας και για τις μεγάλες χαρές που ζήσαμε αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.


Η κυβέρνηση με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ανοιχτά την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που δημιούργησαν όχι μόνο οι πολιτικές των μνημονίων, της βαθιάς λιτότητας και της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και οι συσσωρευμένες παθογένειες δεκαετιών. Για πρώτη φορά διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους δανειστές και δόθηκε παγκόσμια διάσταση στο ελληνικό ζήτημα. Τίποτα δεν είναι το ίδιο ούτε στη χώρα μας ούτε στην Ευρώπη.


Σήμερα το μεγάλο μας στοίχημα είναι η άμεση εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων στις βασικές δομές του Κράτους και η αποφασιστική πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα».

Φωτεινή Βάκη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος:

 

«Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος που συγκλόνισε την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στις 25 Γενάρη του 2015 φύσηξε ανοιξιάτικος αέρας ελπίδας και δημοκρατίας στην καρδιά του χειμώνα. Ένας καθημαγμένος λαός μεταμορφώθηκε από πειραματόζωο στο εργαστήρι ενός ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού σε πρωτοπορία στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα που βρήκε παραλήπτες στην Ευρώπη.


Τον χρόνο που πέρασε σφράγισε ανεξίτηλα μια άνιση πλην σθεναρή μάχη της κυβέρνησης με ένα ανθρωποβόρο χρηματοπιστωτικό σύστημα που τρέφει η λιτότητα, η φτώχεια, η περιφρόνηση δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων και ο ρατσισμός. Η κυβέρνηση της Αριστεράς υπογράμμισε τη διεθνή και πολιτική διάσταση του "ελληνικού προβλήματος" καταδεικνύοντας τη διάσταση του χρέους ως προσχήματος άρσης δικαιωμάτων και απορρύθμισης εργασιακών σχέσεων. Το χρέος γεννά μετανεωτερικές "αποικίες" και "ανθρωπιστικές κρίσεις" στην καρδιά της Ευρώπης. Η κυβέρνηση της Αριστεράς υπενθύμισε στην Ευρώπη τις ιδρυτικές αξίες και αρχές της, τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας με αποκορύφωμα το προσφυγικό ζήτημα, όπου όσον αφορά τη διαχείρισή του η Ευρώπη οφείλει να μιμηθεί την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα την Ευρώπη. Η χώρα μας έγινε ένα εργαστήρι παραγωγής δημοκρατικών αξιών και πολιτικών συναισθημάτων.


Τον χρόνο που πέρασε η κυβέρνηση τόλμησε να ψηφίσει νομοσχέδια που συνιστούν θεσμικές τομές και συμβολές στον εκδημοκρατισμό της χώρας, αψηφώντας εκβιασμούς και απειλές περί "μονομερών ενεργειών" ένθεν κακείθεν. Μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο με φτωχά δημοσιονομικά μεγέθη γίναμε πλουσιότεροι σε θεσμούς και αξίες. Η ΕΡΤ λειτούργησε ξανά, έλαβε τέλος το ασύδοτο και άναρχο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, το σωφρονιστικό σύστημα εξανθρωπίστηκε, τα παιδιά των μεταναστών έλαβαν ελληνική ιθαγένεια, χιλιάδες απολυμένων συμπολιτών μας επέστρεψαν στις δουλειές τους, τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης απέκτησαν πρόσβαση στα βασικά αγαθά, έγινε νόμος του κράτους το σύμφωνο συμβίωσης.


Ένας χρόνος Αριστερά τη Δευτέρα με ελπίδα και πίστη ότι η Άνοιξη που αιφνιδίασε τον Χειμώνα του 2015 δεν θα γίνει μια δεύτερη "χαμένη άνοιξη" της Ελλάδας και η αριστερή κυβέρνηση σε δύσκολους καιρούς δεν θα προστεθεί στα οξύμωρα της ιστορίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πανηγυρική "φιέστα" για τον 1 χρόνο εξουσίας Facebook Twitter

Σωκράτης Φάμελλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:


«Πριν ένα χρόνο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ζώντας τα αδιέξοδα και την αποτυχία του πολιτικού και οικονομικού συστήματος της χώρας μας, επέλεξαν να αλλάξουμε δρόμο.


Αναλάβαμε την ευθύνη να στηρίξουμε τη στροφή της χώρας από τη διαπλοκή και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές, υπέρ των λίγων, στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, στην κυρίαρχη κοινωνία των πολλών, με στήριξη των αδυνάτων.


Κάθε μέρα αυτού του χρόνου ήταν δύσκολη αλλά και πολύτιμη, με πολύ προσπάθεια για το καλύτερο. Για την Ελλάδα αλλά και για μια άλλη Ευρώπη, των κοινωνιών και όχι των τραπεζών.


Το παλιό σύστημα ξεδοντιάζεται, αντιστέκεται και αποκαλύπτεται. Δική μας ευθύνη είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι, μεθοδικοί, τίμιοι και σταθεροί στην αλλαγή πορείας, να αλλάξουμε ζωή με καθαρή ματιά, ανοιχτή καρδιά και αριστερό όραμα.
Ξέρουμε κάθε δυσκολία των συμπολιτών μας, ζούμε μαζί τους τα άγχη τους για το αύριο και έχουμε την έγνοια -όχι για έναν αλλά για όλους-, "να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα"»!

Βασιλική Κατριβάνου: 


«Από τον περσινό Γενάρη μοιάζει να έχουν περάσει πολλά χρόνια. Δεν είναι μόνο η πυκνότητα των γεγονότων και των συναισθημάτων, καθώς ζήσαμε τη νίκη και την ήττα, την ελπίδα και τις διαψεύσεις, την αγωνία και τον αγώνα, την απόφαση να συνεχίσουμε, αλλά και η τομή που συντελέστηκε. Πολλές φορές το ξεχνάμε, καθώς μας τυλίγει η δίνη της καθημερινής μάχης, ωστόσο η ελληνική κοινωνία πέρασε σε άλλη εποχή. Παρότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να κάνει όλα όσα ήθελε, και στις ασφυκτικές συνθήκες του Μνημονίου, όσα πέτυχε κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι.


Θα μιλήσω για τα δικαιώματα, όχι μόνο επειδή είναι ο τομέας μου, αλλά επειδή έγιναν πολύ σημαντικά πράγματα. Το νομοσχέδιο για τον εξανθρωπισμό των φυλακών, η ιθαγένεια στα παιδιά της "δεύτερης γενιάς" μεταναστών και το διευρυμένο σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια, η διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό αποτελούν σπουδαίες κατακτήσεις, που διευρύνουν τα δικαιώματα και τη δημοκρατία, προχωρώντας στην κατεύθυνση μιας κοινωνίας με περισσότερη δικαιοσύνη, ισότητα και αλληλεγγύη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά στον δρόμο αυτό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πανηγυρική "φιέστα" για τον 1 χρόνο εξουσίας Facebook Twitter

Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας

 

«Η ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει, γιατί το σχέδιό μας για τις μεγάλες ανατροπές στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα υλοποιηθεί παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν», τονίζει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Νίκο Λιονάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογική νίκη του κόμματος στις 25 Γενάρη 2015.


Ο κ. Ρήγας σημειώνει ότι στον έναν χρόνο κυβέρνησης της Αριστεράς, η βασικότερη κατάκτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνείδηση του κόσμου είναι ότι έδωσε έναν πολύ σκληρό, άνισο, πλην όμως έντιμο διαπραγματευτικό αγώνα στο ευρωπαϊκό πεδίο. Αναφέρει ότι έξι μήνες μετά τη συμφωνία η κυβέρνηση έχει σχεδόν ολοκληρώσει την υλοποίηση των δύσκολων αποφάσεων για τις οποίες δεσμεύτηκε και ότι πλέον είναι υποχρέωση των δανειστών να υλοποιήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις. Τονίζει δε ότι παραμένει ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για σημαντικές τομές και μεταρρυθμίσεις, ιδίως στα πεδία που δεν άπτονται της δημοσιονομικής πολιτικής.
Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει τον «ανελέητο πόλεμο συκοφαντίας» και παραπληροφόρησης σε βάρος της κυβέρνησης από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας, στη σφοδρή ενόχληση συγκεκριμένων συμφερόντων εντός κι εκτός Ελλάδος.

Χαρακτηρίζει «αναμενόμενα απογοητευτική» τη στάση της ΝΔ μετά και την πρόσφατη αλλαγή ηγεσίας της, αναφέροντας ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να είναι νέος πρόεδρος της ΝΔ, «δεν είναι όμως ούτε καινούργιος, ούτε άγνωστος στην πολιτική ζωή της χώρας, και τα πεπραγμένα του ήδη τις πρώτες δέκα ημέρες δεν μας προϊδεάζουν για κάποια αλλαγή».


Για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση αναφέρει ότι αποσκοπεί στη θέσπιση ενός ενιαίου πλέγματος κοινωνικής προστασίας προνοιακών και ασφαλιστικών εισφορών, με επίκεντρο το καθολικό, δημόσιο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, προσθέτοντας ότι το υπουργείο έχει δείξει την πρόθεσή του να προβεί σε διορθωτικές αλλαγές επί του σχεδίου. Με αφορμή το ασφαλιστικό και το αγροτικό, τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και επιδιώκει το διάλογο με όλες τις κοινωνικές τάξεις». «Όσοι συμμετείχαν στο έγκλημα που συνετελέσθη στη χώρα μας», συνεχίζει, «επιδιώκουν να μην προχωρήσει η κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».


Για το κόμμα, υπογραμμίζει πως το στοίχημα είναι ένα συνέδριο διεύρυνσης, ανασυγκρότησης και ενίσχυσης των δεσμών του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία. Στόχος, τονίζει, είναι να καταδειχτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ριζοσπαστικό σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, ανοικτό, δημοκρατικό, παράδειγμα συλλογικού αριστερού ήθους, που δεν κλείνεται στον εαυτό του, αλλά μαζικοποιείται, επιχειρώντας να εκφράσει ακόμη πιο αποτελεσματικά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. «Όποιος και όποια αισθάνεται ότι τον αφορά η υπόθεση της διαμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγάλο δημοκρατικό, αριστερό κόμμα των λαϊκών αναγκών και ταυτόχρονα της λειτουργίας του ως παράδειγμα για την Αριστερά του 21ου αιώνα είναι καλοδεχούμενος, αναγκαίος και χρήσιμος», σημειώνει.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ