Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ στον Πειραιά για τον ναυτικό που πιθανόν έχει Έμπολα

Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ στον Πειραιά για τον ναυτικό που πιθανόν έχει Έμπολα Facebook Twitter
6

Σε επιφυλακή βρίσκεται το ΚΕΕΛΠΝΟ για την υποδοχή του πλοίου με τον ναυτικό που παρουσίασε συμπτώματα του ιού Έμπολα ενώ βρισκόταν εν πλω από τη Γουινέα της Δυτικής Αφρικής.

Μετά τον κατάπλου του πλοίου στον Πειραιά, ο ασθενής με τα συμπτώματα θα εξεταστεί από την ιατρική ομάδα και θα αποφασιστεί αν απαιτείται η μεταφορά του στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. 

 

Το πλοίο στο οποίο συνολικά υπάρχουν 24 άτομα αναμένεται να φτάσει νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στον Πειραιά και ο ναυτικός θα παραληφθεί χωρίς το πλοίο να δέσει στο λιμάνι. Ο συναγερμός σήμανε όταν ο πλοίαρχος ενημέρωσε τις ελληνικές υγειονομικές αρχές ότι ένα μέλος του πληρώματος έχει επί τέσσερις ημέρες υψηλό πυρετό και αιματουρία

 

Η Γουινέα είναι μια από τις τρεις χειρότερα πληγείσες χώρες της Αφρικής, με 1.166 νεκρούς σε 1.919 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Πολύ ωραία, ευτυχώς που στην Ελλάδα έχουμε τα λεφτά και προπαντός τις υποδομές για να αντιμετωπίσουμε κάτι τέτοιο. Κοινώς, μας βλέπω να πεθαίνουμε όλοι.
Μωρέ υποδομές για μερικά περιστατικά υπάρχουν. Ο μεγαλος κίνδυνος θα μπορεί να υπάρξει απο ελλειψη συντονισμού, οργάνωσης και κυρίως απο λάθη εξαιτίας της μη τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών (πχ λόγω πανικού κλπ).

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ