Τι κάνεις όταν ένα gay ζευγάρι αρχίσει τα φιλιά στο εστιατόριο;

Τι κάνεις όταν ένα gay ζευγάρι αρχίσει τα φιλιά στο εστιατόριο; Facebook Twitter
25

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα "What Would You Do?" του ABC δοκιμάζει τα όρια της ανοχής και εξετάζει τις αντιδράσεις των πελατών ενός εστιατορίου στη θέα δύο πολύ ερωτευμένων και εκδηλωτικών ανδρών.

Το ζευγάρι μπαίνει αγκαλιασμένο στο χώρο και αρχίζει να ανταλλάσσει φιλιά.

Ακολουθεί το απόσπασμα της εκπομπής που έχει ποικιλία αντιδράσεων...

25

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η αστροφυσική με βοήθησε να αποδεχτώ τη nonbinary ταυτότητά μου –σε όλη της την πολυπλοκότητα

Lgbtqi+ / Πώς η αστροφυσική με βοήθησε να αποδεχτώ τη nonbinary ταυτότητά μου σε όλη της την πολυπλοκότητα

«Τώρα καταλαβαίνω τη δύναμη της ταυτότητας. Το να είσαι nonbinary σημαίνει ότι προκαλείς την κατάσταση των πραγμάτων καθημερινά. Σημαίνει ότι όλα μπορούν και πρέπει να αμφισβητηθούν».
THE LIFO TEAM
«Όλα τα παιδιά είναι ίσα, αλλά μερικά είναι λιγότερο ίσα από τα άλλα»

LGBTQI+ / «Όλα τα παιδιά είναι ίσα, αλλά μερικά είναι λιγότερο ίσα από τα άλλα»

Οι ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με δύο μέτρα και δύο σταθμά - παρότι στα ανθρώπινα δικαιώματα, πόσο μάλλον σε εκείνα ενός παιδιού, δεν χωρά καμία έκπτωση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Άλις Όστεν: Μια πρωτοπόρος, αντισυμβατική φωτογράφος - είδωλο της ΛΟΑΤΚΙ ιστορίας

Φωτογραφία / Άλις Όστεν: Μια πρωτοπόρος φωτογράφος-είδωλο της ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορίας

Η φωτογράφος της Νέας Υόρκης και των ανθρώπων της, της οποίας η πραγματική ταυτότητα αποκρυπτόταν για έναν σχεδόν αιώνα, με χιούμορ και επαναστατική προσέγγιση έθεσε τα ζητήματα ταυτότητας πέρα από τις αποδεκτές συμπεριφορές της εποχής της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Lgbtqi+ / Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Μια εποχική λεσβιακή κοινότητα δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο, από γυναίκες που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου καταγράφει την ιστορία της Ερεσού, έχοντας ζήσει την ακμή (και την πτώση) της από πρώτο χέρι.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Bearly Athens: Χορεύοντας για μια εβδομάδα με τις αρκούδες της Αθήνας

Lgbtqi+ / Bearly Athens: Χορεύοντας με τις αρκούδες της Αθήνας

Για πρώτη φορά οι bears της πόλης συγκεντρώθηκαν για να διοργανώσουν μια εβδομάδα με καθημερινά πάρτι προκειμένου να ενδυναμώσουν την κοινότητά τους, να καταρρίψουν στερεότυπα ομορφιάς, να βρεθούν σε ένα drag brunch, να χορέψουν πολύ με italo disco και techno, με την ντόπια queer rave σκηνή στα decks και με ονόματα που έχουν περάσει απ’ όλα τα μεγάλα φεστιβάλ, χωρίς να αποκλείουν κανέναν από την εξτραβαγκάντζα τους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
The Boy Is Beautiful

Athens Pride 2022 / The Boy Is Beautiful: Ένα περιοδικό που ξετυλίγει το νήμα των ελληνικών queer χρονικών

Στο εξαμηνιαίο περιοδικό του Λεωνίδα Λιόλιου queer και queer friendly αναγνώστες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μπορούν να ανακαλύψουν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας που έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα της ετεροκανονικότητας και του μεσσιανισμού.
M. HULOT

σχόλια

18 σχόλια
Εγώ με τη λεσβιακή μου σχέση πάντως δεν φασωνόμαστε όταν βγαίνουμε, σπίτια έχουμε. Ούτε όταν πηγαίνουμε σε γκει μπαρ σαλιαρίζουμε. Μάξιμουν κανένα πεταχτό φιλί όση ώρα καθίσουμε. Όταν βγαίνει ο κόσμος, και ο γκει και ο στρειτ, για να περάσει καλά δεν το κάνει; Δωμάτια ιδιωτικά υπάρχουν για να περνάς καλά αλλιώς. Άλλο τα 16 χρονα που κανένα τους δεν έχει δικό του χώρο. Ομως οι μεγαλύτεροι και μάλιστα όσοι μένουμε μαζί με τη σχέση μας, γκει/στρειτ δεν έχει σημασία, ας κρατήσουμε λίγο τις ορέξεις μας. Σε μέρος που ο κόσμος πάει να φάει, καλό είναι και συ να τρως. Εκτός και αν είσαι σε κανένα μαγαζί γνωστό στέκι παράνομων ζευγαρακίων που είναι κοινό μυστικό ότι όλοι πάνε για να φασωθούνε. Πέρα από το αν είναι σωστό να σαλιαρίζει κανείς δημοσίως η όχι, υπάρχει διάκριση μεταξύ γκει και στρειτ ζευγαριών. Γιατί όταν ένας άντρας κρατάει το χέρι του γκόμενου του "είναι σαν να σου τρίβει την ομοφυλοφιλία του στη μούρη. Δεν μας αφορά τι κάνει στο κρεβάτι του αλλά μη μας το δείχνει δημοσίως" Δεν έχουν όλοι τέτοια άποψη ευτυχώς, αλλά η πλειοψηφία ίσως. Από την άλλη, αν στρειτ ζευγάρι φασωνεται σε σημείο να ντρέπεσαι να κοιτάξεις προς το μέρος τους "ζουν τον έρωτα τους, είναι στα μέλια" Θεωρώ λογικό να φοβάσαι το άγνωστο, όπου εδώ για τον στρειτ είναι άγνωστη η λειτουργία μιας γκει σχέσης (αν και τελικά διαφέρει από μια στρειτ ελάχιστα). Βέβαια και για τον γκει ίσως είναι άγνωστη η στρειτ σχέση, αλλά επειδή οι ομοφυλόφιλοι είναι συγκριτικά πολύ λιγότεροι είναι λογικό να μη γίνεται μεγάλος λόγος για την ετεροφυλοφοβία (μια "φοβία" που πολλοί ομοφυλόφιλοι φαίνεται να έχουν).Δεν υπονοώ πως για γκει/λεσβίες πρέπει να είναι αποδεκτό να σαλιαρίζουν ασύστολα, ενώ τα στρέιτ ζευγάρια όχι. Κάθε άλλο. Οπως είπα και παραπάνω, λυπηθείτε μας, τρώμε.
Ένα συγκλονιστικά αληθινό βίντεο, το οποίο ακόμα και αν πρόκειται για τηλεοπτικό προϊόν, παρουσιάζει με όμορφο τρόπο τις διάφορες συνιστώσες της κοινωνίας τόσο της Αμερικής αλλά τείνει και στης Ελλάδας. Και λέω πως τείνει γιατί στην Ελλάδα έχω ζήσει και χειρότερα γεγονότα που εξ αιτίας ενός φιλιού και μιας αγκαλιάς στην Ακρόπολη στο δασάκι φάγαμε καζούρα από τους καθαριστές από τον βράχο μέχρι το μοναστηράκι. Θα ήθελα να προσθέσω πως ήταν βραδυνές ώρες και πως οι καθαριστές ήταν γύρω στα 40 και είχαν πάει στο δασάκι να πάρουν μάτι τα στρειτ ζευγάρια. Προς έκπληξην τους όμως όταν είδαν εμάς άρχισαν διάφορα γνωστά επίθετα και επιφωνήματα. Στον αντίποδα όμως νεαρά άτομα δείχνουν σε ανάλογες περιστάσεις μεγαλύτερη ωριμότητα από τους "μεγάλους". Και για τούτο δε μπορώ να βρω έναν σωστό σχολιασμό...
Αν είσαι μπακούρι;Ζηλεύεις.Που για εσένα υποτίθεται είναι πιο εύκολο, που δε χρειάζεται να κρύβεσαι και να φοβάσαι ότι οι άλλοι θα χαλιούνται με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, αλλά εσύ δεν έχεις καμία.Και έφτασε γαμωκαλοκαίρι...Κατάθλιψη βραδιάτικα.thanks lifo.
τα τυπάκια που υποδύονται το ζευγάρι είναι μοντέλα. Αυτό συν το γεγονός ότι τα φιλιά και τα χάδια τους έχουν κάτι το ''αθώο'', κάτι το αισθητικά αρμονικό, κάτι που δύσκολα μπορεί να σοκάρει δίνει ενα συγκεκριμένο στίγμα στην όλη σκηνή... Ενα στίγμα...τηλεοπτικό. η ζωή ωστόσο δεν είναι διαφήμιση οδοντόκρεμας...τι θα γινόταν στην περίπτωση που ο ένας απο τους δύο ήταν κοντός, χονδρός φαλακρός με κοιλιά και ο άλλος ένας ξερακιανός ηλικιωμένος ;ομο ή ετερό, δεν εχει καμμια σημασία, πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν όρια και μέτρο στα πάντα.
Την στιγμη που σε καθε γωνία του κόσμου συντελούνται εγκλήματα βίας κατα ανυπεράσπιστων ανθρώπων,ζώων,εγκλήματα κατα της φύσης που ακομα δεν έχουμε κατανοήσει ότι αποτελούμε ένα μόνο κομμάτι της και ολοι σιωπούν και γίνονται με αυτή τους την σιωπή συνένοχοι,την στιγμη που κανεις δεν αντιμιλαει ακομα και στον οδηγό,πεζό,ένοικο,που ξςφορτωνεται τα σκουπίδια του στο 'μεγαλο τασακι'του δρόμου ,γιατι 'ωχου τωρα μωρέ που να μπλέκεις ',το να ανοίγεις το στομα σου για να διαμαρτυρηθείς για κάτι που ακομα και στις πιο ενοχλητικές εκφάνσεις του,μόνο τρυφερά αισθηματα υποδηλώνει,δείχνει και θα δείχνει παντα ότι το μόνο στοιχειο που περισσεύει στην ανθρώπινη φύση,ειναι το μίσος της για τον συνανθρωπο. Κι αυτο μόνο την αγάπη του Θεού που πιστεύουν δεν εκφράζει. Από την αλλη όσο υπάρχουν ανθρωποι σαν το αγόρι με τα μπλε,αν και δεν τρέφω καμία συμπάθεια για το ανθρωπινο ανθρώπινο,θα ελπίζω και θα συγκινούμαι
Για 'μένα αυτή η σκηνή από τη ταινία "A single man" καταφέρνει μέσα σε ενάμιση λεπτό να εξηγήσει πιο πολλά από πολλές πολυσέλιδες αναλύσεις που κυκλοφορούν πάνω στο θέμα...http://www.youtube.com/watch?v=RIJ54PC4j9wΣυγκλονιστική ταινία. Σπαραχτική. Σε κάνει να νιώσεις το πόνο της απώλειας της αγάπης σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά βλέπεις ότι το τελευταίο που έχει σημασία είναι το φύλλο...
Θα μου άρεζε να της κρατάω το χέρι στο δρόμο και να μπορώ να της ψιθυρίσω κάτι στο αυτί καθώς τρώγαμε. Ίσως να μην την φιλούσα και ποτέ ακόμα κι αν ζούσα σε μια άλλη χώρα, ίσως όλο αυτό να βασίζεται στο χαρακτήρα κι όχι τόσο στο φύλο. Δεν ξέρω. Όμως κάθε φορά που βλέπω τέτοιες αντιδράσεις είτε σε βίντεο , είτε στο δρόμο όταν κάποιος γκέι περνάει μπροστά απ κάποιον που σιγοψιθυρίζει "πω,πω πως καταντήσαμε έτσι, δες τους πούστηδες πως εξαπλώνονται", σκέφτομαι πως ίσως τελικά να μην υπάρξει ποτέ ο καιρός όπου θα είμαστε αποδεκτοί πλήρως. Θα μου πείτε, από το να μην μας δέχονται καθόλου ως του να μας χλευάζουν έχει μεγάλη απόσταση, και μιλάμε για εξέλιξη.Μακάρι κάποια στιγμή να καταλάβουν πως μονάχα αγαπάμε, δεν πειράζουμε κανέναν.
Υπέροχο το "άρεζε", βασικά αυτό ήθελα να σου πω. Ένα αυτοάνοσο μ' έκανε να καταλάβω ότι σκασίλα μου να "γίνουμε αποδεκτοί πλήρως". Ας προσπαθήσουμε για τα βασικά, για ίσα δικαιώματα. Δε ζεις σύμφωνα με το πώς είναι η εικόνα σου στο κεφάλι των άλλων...
Να της το κρατάς το χέρι και να της ψιθυρίζεις στο αυτί. Στο πολύ το PDA μεταξύ ατόμων είτε ίδιου είτε διαφορετικού φύλου κι εγώ get a room λέω, αλλά γαμώ την πουτάνα μου αν δε μπορείς να κρατάς ένα χέρι ή να δώσεις ένα (-δυο-τρία-τέσσερα βρε αδερφέ) φιλιά στον άνθρωπό σου ή να τον/την αγκαλιάσεις. Οκ, είμαι straight, δεν θα προσποιηθώ ότι μπορώ να κατανοήσω πόσο μαλακισμένα σας αντιμετωπίζουν πολλοί, δεν θα προσποιηθώ ότι είμαι η ολόσωστη στη συμπεριφορά μου γενικά, αλλά όχι ρε φίλε, δε θα ορίζει τη ζωή μας η μαλακισμένη αντίδραση του καθενός.Έχω φάει κράξιμο μικρή σε παστωμένο λεωφορείο από κάποιον για πεταχτό φιλί (lips barely touched, πραγματικά) με τον τότε φίλο μου. Ο μόνος λόγος που δεν μεταμορφώθηκα σε Χουλκ (ενώ από μέσα μου είχα φτάσει σε σημείο βρασμού) ήταν γιατί λυπήθηκα τους γύρω που κρεμόντουσαν σαν τα τσαμπιά για να χουν κ το μαλάκα να ωρύεται πάνω από τα κεφάλια τους. Και να φανταστείς ότι η κατηγορία του, ποιανού, αυτού που ζάλισε τον έρωτα σε μισό λεωφορείο, ήταν ότι δε σεβόμαστε τους γύρω.Θέλω να σου πω, αποδεκτός πλήρως δεν πρόκειται να γίνει κανείς ποτέ από κάποιους και πάντα κάποια σκατά στο κεφάλι του καθενός όλοι θα τα τρώνε στη μάπα. Το θέμα είναι επιτέλους να προχωρήσουμε τόσο ώστε να μην τίθεται καν θέμα "αποδοχής" από την πλειοψηφία αλλά να είναι κάτι απλό και καθημερινό για όλους να βλέπουν LGBT ζευγάρια να εκφράζονται ελεύθερα και φυσιολογικά και να μη γυρνάνε καν τα κεφάλια κ υπάρχουν μισογελάκια. Άκους εκεί θα σας κρίνει ο Θεός λέει η άλλη στο βίντεο (περιληπτικά)... Επειδή δεν τα πάω καλά με τα θρησκευτικά, πού σκατά στη βίβλο λέει ότι δεν είναι αποδεκτοί οι γκέι από το "Θεό"? (Τα πήρα τώρα, οκ, σταματάω)
Η μόνη πραγματική σοφία,στην ουσία οι πυλώνες του πολιτισμου και της ουσιαστικής σκέψης είναι η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία,άσχετο; καθόλου.Όποιος θεωρεί ότι γνωρίζει το "θέλημα" του θεού,ο μόνος λόγος που το εκφράζει είναι όχι για να σώσει καμιά περιπεσούσα ψυχή,αλλά για να χειραγωγήσει.Η μόνιμη απορία μου από μικρό παιδί ήταν αυτή,ποιος και με ποιο τρόπο γνωρίζει κάποιος το "θέλημα" του θεού;
Τους κοιτάς με μίσος και λες τι παραπάνω έχουν αυτό από σένα που δεν έχεις γκόμενο. Σοβαρά τώρα, η αντίδραση των δύο παιδιών στο τέλος κάτι περισσότερο από ανθρώπινη. Και μπράβο σε όποιον έχει το σθένος να δείξει αυτό που πραγματικά είναι και δίνει ελπίδα σε τόσους που ακόμα δεν μπορούν. Όσο για τις ψαροκασέλες που λένε πως δε πάνε οι gay στο heaven... τις είδατε πως είναι, να πω κάτι παραπάνω;
Χαλάρωσε φίλε μου δεν είναι ανάγκη να βγαίνει χολή για την εμφάνιση του άλλου.Κάποια στιγμή θα ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και αυτοί και οι ιδέες τους.Εμένα το μόνο που με θλίβει είναι το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν παιδιά.Και αυτό που με ξαφνιάζει είναι πως ήταν και νέες γυναίκες.Δηλαδή,ακόμα και το ζευγάρι στην αρχή,που ήταν μεγαλύτερο σε ηλικία,διαχώρισε την θέση του,αλλά δεν ήταν τόσο επικριτικό.Και όλα αυτά μέσα σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο.Δηλαδή καλή η ανοχή στο διαφορετικό(φυλή)αλλά όταν πάει το θέμα στην σεξουαλική ταυτότητα φλιπάρει ο κόσμος;Τεράστια η υποκρισία του κόσμου.Μου θυμίζει το σκίτσο που κατακρίνει τους ξενοφοβικούς Αμερικάνους:Ένας βλαχοαμερικάνος να λέει πως "Οι ξένοι έρχονται και απειλούν την ζωή μας,το έθνος και τις παραδόσεις μας.Πρέπει να φύγουν!" και ένας Ινδιάνος να του απαντάει "Ε ωραία πακέταρε και φύγε λοιπόν".
δεν το πιστευω οτι υπαρχει ακομα τοσο μισος και τοσα κιλα ρατσισμου προς τους ομοφυλοφιλους. τι δεν καταλαβαινετε ρε γαμωτο; αγαπανε - νιωθουν - πονανε - ΖΟΥΝΕ οπως ο καθε ανθρωπος. ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΑΜΩΤΟ!
Σε ένα πάρτι που ήμουν το Σαββατο ήταν δύο παιδιά τα οποία κάνανε ακριβώς τα ίδια.Οι αντιδράσεις των φοιτητών ήταν απολύτως φυσιολογικές λες και βλέπουν straight ζευγάρι,κανείς δεν κοιτούσε ή γελούσε και να επισημάνω ότι ηταν πολύ νωρίς και κανείς δεν είχε πιει ακόμη.
Ναί δεν νομίζω ότι θα συναντήσεις τέτοιες αντιδράσεις στην ευρώπη(εντάξει όχι παντού)και στην Ελλάδα σε αυτές της ηλικίες , θα το σχολιάσουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα παραπονεθούν η κάτι παρόμοιο . Στο βίντεο επίσης δείχνει μια περιοχή της αμερικής που πνίγεται από το ρατσισμό
Καλά νταξ δεν γίνεται να μην το σχολιάσεις...εδώ σχολιάζουν τα ρούχα που φοράς αυτό δεν θα σχολιάσουν(?) Και μην νομίζεις οτι οι Αμερικάνοι είναι τέρμα ανοιχτόμυαλοι στο λέω επειδή ξέρω.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ