Το επόμενο «Top Model» της Αμερικής έχει λεύκη

Το επόμενο «Top Model» της Αμερικής έχει λεύκη Facebook Twitter
10

 

Το επόμενο «Top Model» της Αμερικής έχει λεύκη Facebook Twitter

 

Η Chantelle Young είναι 19 ετών και μία από τις διαγωνιζόμενες για την επερχόμενη σεζόν του America's Next Top Model.

 

H Chantelle έχει μια πάθηση του δέρματος που ονομάζεται λεύκη και λόγω της οποίας τμήματα του δέρματός της είναι λευκά, ενώ το υπόλοιπο δέρμα της είναι σκούρο.

 

Το επόμενο «Top Model» της Αμερικής έχει λεύκη Facebook Twitter

Το επόμενο «Top Model» της Αμερικής έχει λεύκη Facebook Twitter

 

  «Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ιστορία, η δική μου είναι ζωγραφισμένη στο σώμα μου.»

 


Αλλά τι ακριβώς είναι η λεύκη ;

 

Είναι μια κοινή επίκτητος δερματοπάθεια που χαρακτηρίζεται από έντονες περιγεγραμμένες αποχρωματισμένες κηλίδες.

Πρόκειται για μια διαταραχή της μελάχρωσης όπου τα μελανοκύτταρα καταστρέφονται.

Η Αυτοάνοση θεωρία, η Αυτοκυτταρoτοξική θεωρία, η Νευροχημική θεωρία, η Βιοχημική θεωρία , η Γενετική και η Διατροφική θεωρία και η θεωρία του Οξειδωτικού στρες, προσπάθησαν κατά καιρούς να αποσαφηνίσουν την παθογένεια και παθοφυσιολογία της λεύκης.

Ποιοι προσβάλλονται από τη Λεύκη;

 

Προσβάλλει αδιακρίτως τον ανδρικό και γυναικείο πληθυσμό του πλανήτη, ανεξάρτητα από το φωτότυπο του δέρματος ή τη φυλή και μπορεί να πρωτοεμφανισθεί σε άτομα κάθε ηλικίας . Η Λεύκη έχει αποδειχθεί ότι είναι συνηθισμένη σε άτομα με άλλες αυτοάνοσες νόσους όπως θυρεοειδική δυσλειτουργία, σακχαρώδης διαβήτη, γυροειδής αλωπεκία, μεγαλοβλαστική αναιμία κ.τ.λ.

Τις αυτοάνοσες παθήσεις (όπου υπάγεται και η λεύκη, η οποία δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως αν είναι νόσος ή σύνδρομο) θα ήταν καλύτερα να τις χαρακτηρίζαμε ετεροάνοσες εφόσον ο οργανισμός δηλ. το ανοσοποιητικό σύστημα, αντιδρά κατά των ίδιων των οργάνων του και των ιστών του, καθώς δεν αναγνωρίζει κάποια αντισώματα σαν δικά του που παράγονται εντούτοις απ'αυτά. Έτσι προκαλείται λόγω της έλλειψης των λειτουργικών μελανοκυττάρων, αποχρωματισμός του δέρματος σαν συνέπεια της διακοπής μεταφοράς της μελανίνης προς τα κερατινοκύτταρα που το περιβάλλουν.

Η συχνότητα εμφάνισης της κυμαίνεται από 0,1% - 2% στους περισσότερους πληθυσμούς της γης με εξαίρεση περιοχές με γενετικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις (υγρασία, θερμοκρασία, ηλιοφάνεια) όπου το ποσοστό φθάνει το 8,8% όπως σε Ινδία - Ν. Αμερική. Στο 20 - 38% των ασθενών διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν συγγενείς α' και β' βαθμού να έχουν λεύκη. Τα δε γενετικά δεδομένα μιλούν για κληρονομικότητα πολυπαραγοντική - γονιδιακή που δεν υπακούει στους νόμους του Μendel και που οφείλεται σε μια ανωμαλία που αλλοιώνει τη σύνθεση και διανομή της μελανίνης ή αλλάζει τη βιολογία του μελανοσώματος (μεταφορά - βιογένεση - μελανοποίηση)

 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ