Η ύβρις του Αδώνιδος

Η ύβρις του Αδώνιδος Facebook Twitter
18

Ένα από τα πράγματα που μου έχουν κάνει εντύπωση τους τελευταίος μήνες είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Άδωνις Γεωργιάδης αντιμετωπίζει τους γιατρούς. Το θέμα δεν είναι η αντιπαράθεση γύρω από την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί στον χώρο της Υγείας: έχουν υπάρξει στο παρελθόν δεκάδες παρόμοιες δημόσιες αναμετρήσεις για κοινωνικά προβλήματα κάθε λογής, στις οποίες η κάθε πλευρά υποστήριζε με επιμονή τις όποιες θέσεις της. Αυτό που ενοχλεί είναι ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Υγείας συμπεριφέρεται στους γιατρούς.

Στην κλίμακα των κοινωνικών αξιών, οι γιατροί κατείχαν μέχρι τώρα μια ξεχωριστή θέση. Λίγο οι πολύχρονες σπουδές που έχουν κάνει, λίγο η εξουσία που οι γιατροί αποκτούν κρατώντας στα χέρια τους την υγεία ή και τη ζωή των κοινών θνητών, το βέβαιο είναι ότι έχουν ένα ειδικό βάρος, ασυνήθιστο για άλλα επαγγέλματα.. Δεν είναι φυσικά όλοι οι άνθρωποι-γιατροί άξιοι σεβασμού – όπως σε κάθε επάγγελμα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, υπάρχουν κακές περιπτώσεις και στο ιατρικό σώμα. Είναι ο θεσμός του γιατρού που αντιμετωπιζόταν με σεβασμό, μέχρι να έρθει ο Άδωνις.

Δεν πρέπει να υπάρχει προηγούμενο υπουργού Υγείας στο κόσμο που να ξεκατινιάζεται με τους γιατρούς μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Άλλοτε να τους κατηγορεί ότι είναι αναρχικοί (!), άλλοτε να τους χλευάζει, να τους απειλεί ή και να τους απολύει σε ζωντανή μετάδοση. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ο κ. Γεωργιάδης πιστεύει ότι τους γιατρούς που δουλεύουν στη δημόσια υγεία τους κληρονόμησε από τον πατέρα του και μπορεί να τους μεταχειρίζεται ανάλογα. Υποτίθεται ότι είναι νεοφιλελεύθερος αντικρατιστής, αλλά στην πράξη συμπεριφέρεται σαν φύλαρχος με πλήρη δικαιώματα ιδιοκτησίας: όπως είδαμε στο προηγούμενο τεύχος, έφτασε να ανακοινώσει και την διαχείριση του ιδιωτικού εράνου που είχαν κάνει Ελληνοαμερικανοί στις ΗΠΑ για την άτυχη Μυρτώ, αλαζονεία που οδήγησε στην πλήρη αποδοκιμασία του.

Το πράγμα καταντά εξοργιστικό, αν σκεφτεί κανείς το σωτήριο έργο που προσφέρουν οι σημερινοί γιατροί –και, γενικώς, οι νοσηλευτές στον δημόσιο τομέα– λόγω της οικονομικής κρίσης: όλο και περισσότεροι καταφεύγουν στις κρατικές υπηρεσίες, την ίδια ώρα που μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευτών και τα μέσα που διαθέτουν. Χάρη στις ηρωικές τους προσπάθειες εξακολουθεί και λειτουργεί μέχρι σήμερα το σύστημα υγείας, ανακουφίζοντας οικογένειες και σώζοντας ζωές. Αν ο υπουργός είχε λίγο φιλότιμο, θα έπρεπε να τους ευχαριστεί καθημερινά. Στην πράξη, κάνει ό,τι μπορεί για να τους μειώσει και να τους διαλύσει.

Ιδιαίτερα μετά και το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, οι σκηνές που εξελίσσονται ξεπερνούν κάθε φαντασία, καθώς τα νοσοκομεία καλούνται στην πράξη να αναπληρώσουν το κενό και, μάλιστα, χωρίς πρόσθετες ενισχύσεις. Τις μέρες των εφημεριών πλακώνουν στα νοσοκομεία εκατοντάδες άτομα, γεγονός που από μόνο του διαστρέφει την έννοια της νοσοκομειακής περίθαλψης. Στο Παιδιατρικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στην Κρήτη, τις πρώτες 25 μέρες εφημερίας του 2014 εξετάστηκαν 2.589 παιδιά, δηλαδή πάνω από 100 παιδιά ημερησίως. Το αποτέλεσμα είναι χάος, πανικός και παιδιά που περιμένουν επί ώρες, ενώ ψήνονται στον πυρετό.

Τις ώρες που συμβαίνουν όλα αυτά, ο κ. Γεωργιάδης στέλνει tweets μέχρι τα μεσάνυχτα και, όποτε αδειάσει, τσιρίζει στα κανάλια. Αυτό, άλλωστε, είναι και το ένα από τα δύο βασικά προσόντα του. Το άλλο είναι ότι ευλογάει τον Αντ. Σαμαρά από το πρωί μέχρι το βράδυ και στο ενδιάμεσο τού αφιερώνει όρκους πίστης. Όπως πρόκειται για έναν από τους πιο ανασφαλείς πρωθυπουργούς που πέρασαν από τη χώρα, οι εκδηλώσεις αγάπης επιτρέπουν στον κ. Γεωργιάδη να προωθεί ανενόχλητος τη δική του ατζέντα, τη διάλυση δηλαδή της δημόσιας υγείας και την παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Όταν έρθει ο εκλογικός λογαριασμός, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο ειδυλλιακά για τη ΝΔ, αλλά αυτό που ενδιαφέρει σε αυτό το σχόλιο είναι η απαξίωση του θεσμού των γιατρών. Καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει ένα μικρό κόμπλεξ – άλλο είναι να έχεις φάει τα χρόνια σου στα θρανία και άλλο να είσαι τηλεοπτικός πλασιέ βιβλίων της κακιάς ώρας–, αλλά αυτό δεν εξηγεί τα πάντα: είναι μέρος της ακροδεξιάς στρατηγικής η απαξίωση όλων των ανθρώπων και των θεσμών, ώστε στο τέλος να μην απομένει παρά η «λύση» της βίας για να επιλυθούν τα κοινωνικά προβλήματα.

Στήλες
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

11 σχόλια
Τα σχόλια κάτω απο το άρθρο είναι πιο αποκαλυπτικά απο το άρθρο. Όλη η γενιά μου θα φύγει και θα μείνεται μόνοι να τσακώνεστε για τον Άδωνη ενώ τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα των προσώπων. Κάποτε κάναν εθνοσυνελεύσεις, τώρα είμαστε άχρηστοι ακόμα και γι αυτό. Φτάσαμε στο σημείο να φεύγουν αυτοί που νοιάζονται για τη χώρα γιατί ο κόσμος διαλέγει τύπους σαν τον Άδωνη που κάθε τι καινοτόμο το κυνηγούν. Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχει ένας Λαζόπουλος που δεν αφήνει χώρο σε κανέναν, και όμως όσοι φεύγουν χαρακτηρίζονται προδότες. Ε, ναι λοιπόν είμαι προδότης. Με δύο γονείς που δουλεύουν 40 χρόνια ο καθένας στο ΕΣΥ και παίρνουν 950 ευρώ, δεν χρειάζομαι κάτι άλλο για να μ πείσει. Τα λέγαμε.
Μεχρι ενα σημειο καταλαβαινω γιατι πολλοι σπευδουν να υπερασπιστουν τους γιατρους, γιατι στη δυσκολη ωρα θα τους χρειαστουμε.ΑΛΛΑ.Εδω υπαρχει ενα συστημα το οποιο εχει διαφορες παθησεις και διαστρεβλωσεις. Ο κυριος Γεωργιαδης, ο,τι και να λεμε για την φυσιογνωμια του, τον τροπο του κ.ο.κ. κανει τα αυτονοητα πραγματα, τα οποια σε καθε προχωρημενη χωρα οσον αφορα το συστημα της υγειας εχουν γινει προ πολλου!Και συγκρουεται με το γιατρικο κατεστημενο, το οποιο ειναι απο τα πιο ισχυρα λομπυ. Το πιο εντυπωσιακο ειναι ποιοι τους υπερασπιζονται.Οι γιατροι θελανε και ΕΟΠΠΥ και ιδιωτικα γιατρεια. Και ειδικα οι μεγαλυτεροι, μην αφηνοντας καμμια ελπιδα στα νεα παιδια. Εννοειται οτι χρειαζεται αναδιοργανωση της πρωτοβαθμιας φροντιδας, χωρις διαστρεβλωσεις ομως. Οι φαρμακευτικες ειχαν χωθει στο συστημα και βγαζανε λεφτα στην πλατη ολονων μας.Εχουμε παρα πολλα μικρα νοσοκομεια. Τα νουμερα δεν βγαινουν ετσι. Πουθενα στον κοσμο.Και τα τρια θεματα τα εχει αντιπετωπισει, εγω προσωπικα βρισκω με μεγαλη συνεση με πολυ σωστο τροπο. Και κατι ακομα. Ο λαικισμος του τυπου τσαμπα υγεια για ολους δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο. Μονο στο Καταρ, οπου για τους λιγους υπηκοους η υγεια χρηματοδοτειται απο τα εσοδα του αεριου. Παντου αλλου στον κοσμο ολοι συμμετεχουν στα εξοδα της υγειας αναλογα την περισταση. Απλα δεν βγαινουν πουθενα τα νουμερα να εχεις απολυτη περιθαλψη για ολους τσαμπα! Οποιος το λεει αυτο, ψευδεται.
aristogeton Πολύ καλά τα λες. Αλλά το νόημα είναι ακριβώς σε αυτό που είπες παραπάνω. Όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς! Σε κάθε μέτρο που βγάζουν οι κυβερνήσεις και καταστρέφουν μία επαγγελματική ομάδα, ένα κοινωνικό υποσύνολο, τους ανέργους, τους νέους, και όοοοο,τι άλλο, ποια είναι η απάντηση του κόσμου;"Καλά τους κάνανε, σιγά μη τους λυπηθώ" κλπ. Μα είναι δυνατόν; Προφανώς και υπάρχουν στραβά, λαδώματα, παρανομίες κάθε είδους ΠΑΝΤΟΥ, όμως δεν αναφέρομαι σε αυτό. (Γιατί άλλωστε ποια είναι η λύση, απολύουμε μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες και αμέσως, ω θάυμα, όλα βρίσκουν το δρόμο τους; ΧΑ! Και στην τελική, από πού ξεκίνησαν οι παρανομίες, ποιος τις τροφοδοτεί, ποιος τις διαπράττει και ποιος τις δέχεται, είναι μια τεράστια συζήτηση)Όταν συμβεί σε εσένα ποιος θα σε λυπηθεί; Πού θα βρεις συμπαράσταση και πώς θα βρεις το δίκιο σου; Ή πιστεύεις ότι εσύ είσαι στο απυρόβλητο; Ή μήπως εσένα σε έχει ήδη ξεσκίσει το σύστημα και θέλεις να πάρεις το αίμα σου πίσω; Έτσι, να τρωγόμαστε μεταξύ μας και όλα θα πάνε καλά! Ντροπή μας!
Δεν είναι μόνο οι γιατροί. Και τους εκπαιδευτικούς έχει ξεφτιλίσει αυτή η κυβέρνηση, και τους εργάτες, και τους νέους που είναι άνεργοι. Στους γιατρούς συμφωνώ: Χτυπάει μια ευαίσθητη χορδή μας Γιατί αυτούς θα χρειαστούμε οι περισσότεροι κάποια στιγμή, σε αυτους θα στηριχτούμε. Όσοι είχαν δικούς τους ανθρώπους σε νοσοκομεία θα έχουν αισθανθεί οτι υπάρχουν γιατροί που ξεπερνούν τα εμπόδια πους τους βάζει καθημερινά το σύστημα και κάνουν ό,τι περνάει απο το χέρι τους για να βοηθήσουν τους ασθενείς. Όχι μονο με τις γνώσεις τους αλλά και με την ανθρωπιά τους.Όσο για την στήλη του Κούλογλου. Είναι απο τους λίγους που γραφει τα πράγματα με το ονομά τους μέσα σε ένα χυλό απο κειμενάκια που πάνε όπου τους συμφερει και όπου φυσάει ο άνεμος.
Καλα δε θα λυπηθουμε και τους γιατρούς!Να μιλήσω για τα φακελάκια που δώσαμε για να ενγχειριστεί η Γιαγια μου σε δημόσιο νοσοκομείο ή που για να κανω τεστ παπ σε γυναικολόγο του εοπυ, μου στοίχισε 60 ευρώ; Αυτοί και οι ταξιτζήδες ειναι οι τελευταίοι που θα λυπηθώ και θα υποστήριξω
Λέγεται ότι ο Καλλιγούλας έχρισε το άλογό του ¨συγκλητικό¨και έβαλε του συγκλητικούς να του αποδόσουν τα σέβη τους.Ε! αυτό ακριβώς είναι ο Άδωνις. Το "άλογο" της κυβέρνησης.Είναι ο έσχατος ευτελισμός για το κοινωνικό σύνολο να ασκούν εξουσία άτομα τέτοιου επιπέδου.Φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουμε πιάσει πάτο.Θα πρέπει μάλλον ο εξευτελισμός μας "να γίνει τέλειος" που είπε και ο Θεοδωράκης. Ο Μίκης.Όχι αυτός με το "Ποτάμι".
Σας έκοψε την μάσα από τις φαρμακευτικές και έχετε λυσσάξει... Όταν οι 'αξιοτιμοι' γιατροί του ΙΚΑ χρησιμοποιούσαν τα ιατρεία και τα μηχανήματα του και σου έλεγαν έλα από το ιατρείο μου το απόγευμα να σου δώσω τα αποτελέσματα, δεν σας είδα να γράφεται "πύρινα" άρθρα.... Περαστικά σας.-
Χμμμ Ο Αδωνις αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να απαξιώσει ένα λειτούργημα? όχι οι γιατροί που απεργούσαν 3 μήνες? που είναι ο σεβασμός προς τους ασθενείς? που είναι ο σεβασμός προς τους συναδέλφους τους που δουλεύουν στα νοσοκομεία? Δεν τον έχω ψηφίσει και δεν ψηφίζω στην Ελλάδα πια έτσι κι αλλιώς, άλλα αν μη τι άλλο ας του δώσουμε credit εκεί που πρέπειΧτύπησε ένα κλάδο που νόμιζαν ότι είναι μικροί θεοί Αρκετοί από τους συναδέλφους μου, έπαιρναν φακελάκια, φερόντουσαν άσχημα, και κανόνιζαν το ποιος θα μπει για επέμβαση (πρόσφατο, σε φίλη μου γεγονός), με το πόσα χρήματα θα τους δώσουν, σε δημόσιο νοσοκομείο. Καιρός λοιπόν ήταν, να τους κατεβάσει κάποιος από το βάθρο που ανέβηκαν, και να καταλάβουν ότι η ιατρική είναι ένα λειτούργημα που θέλει ταπεινότητα και ανθρωπιά.Δεν καταλαβαινω, γιατι τους υπερασπιζεστε? Δεν θα επρεπε να μην εχουν ιδιωτικα ιατρεια, εφοσον, ανηκουν στον δημοσιο τομεα? Αυτο δεν ειναι conflict συμφεροντων? Επισης θα ηθελα να μαθω την δικη σας προταση επι του θεματος. Ναι ειναι σκληρο να κλεινει τα ΕΟΠΥΥ, αλλα απο εκει και περα, οι γιατροι τα ειχαν κλεισει πρωτοι εδω και 3 μηνες. ΥΓ Θα ζητησω να συγχωρεσετε τα ορθογραφικα μου, σπουδασα και εργαζομαι εκτος Ελλαδος.
Απ'ότι φαίνεται τρεις κατηγορίες πολιτικών μπορεί να είναι χρήσιμοι για το σύστημα: Η πρώτη είναι οι προερχόμενοι από κάποιο τζάκι. Ακολουθούν την πατροπαράδοτη γραμμή, την οποία διδάχθηκαν από τους προγόνους τους για να την διδάξουν κατόπιν στους δικούς τους απογόνους. Η συνταγή πολύ σπάνια χαλάει, διότι όλοι αυτοί περνούν τη ζωή τους μέσα σε προστατευτική γυάλα. Η δεύτερη, είναι οι κατασκευασμένοι πολιτικοί, οι οποίοι έχουν επιλεγεί από κάποιους πανίσχυρους προστάτες για να κάνουν τη δουλειά. Παρ'όλη την προστασία που τους προσφέρουν οι εκλέκτορές τους, δεν διαθέτουν την γυάλα των γόνων και λόγω του γεγονότος αυτού μπορεί να γίνουν πιο αδίστακτοι και περισσότερο επικίνδυνοι. Ίσως φτιάξουν κάποτε το δικό τους τζάκι και προσφέρουν στους απογόνους τους την δυνατότητα να πολιτογραφηθούν στην πρώτη κατηγορία.Τρίτη κατηγορία είναι οι άνθρωποι της συγκυρίας. Αυτοί υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έβλεπαν θώκους και αξιώματα ούτε σε role playing. Η συγκυρία όμως τους έδωσε το εφαλτήριο να εκτιναχθούν προς την καρέκλα και να την γραπώσουν γερά. Με τι τίμημα; Ψιλοπράγματα. Λίγη ψευτιά, κάμποση προδοσία, κάτι κωλοτούμπες και πολύ θράσος. Οι δύο προηγούμενες κατηγορίες δυσφορούν όταν τους βλέπουν να περιφέρονται κορδωμένοι ανάμεσά τους, αλλά σιωπούν και τους ανέχονται για δύο λόγους: Πρώτον, διότι οι τυχάρπαστοι αυτοί τύποι κάνουν όλη τη βρωμοδουλειά, εκτίθενται ασύστολα και εμφανίζονται πάντα πρόθυμοι, διότι νομίζουν ότι έτσι θα επιβιώσουν. Θέλουν να γίνουν κι αυτοί σαν τους κατασκευασμένους, εκλεκτοί των ισχυρών. Δεύτερον, διότι όλοι γνωρίζουν ότι το σύστημα όταν δεν τους χρειάζεται άλλο θα τους πετάξει στα σκουπίδια και θα βρει άλλους. Μόνο οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, αλλά αν το αντιλαμβάνονταν δεν θα παιζόταν το παιχνίδι για το οποίο συζητάμε.Δεν χρειάζεται να το φιλοσοφήσουμε και πολύ για να καταλήξουμε στο πού ανήκει ο καθένας από εκείνους που πρωταγωνιστούν στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας. Οι δύο πρώτες κατηγορίες, οι ''αριστοκρατικές'', υπήρχαν πάντοτε, όπως και η τρίτη, η οποία όμως γιγαντώνεται απίστευτα σε εποχές πολιτικής αστάθειας και ανωμαλίας. Ποιοι θυμούνται τους πρωθυπουργούς της αποστασίας; Ποιοι θυμούνται κάτι απίθανα πρόσωπα ως υπουργούς της επταετίας; Κάπως έτσι εκτυλίσσονται τα γεγονότα και σήμερα. Εκτός αν κανείς πιστεύει ότι ο Άδωνις θα γινόταν υπουργός και μάλιστα Υγείας σε νορμάλ συνθήκες. Ίσως να το ξέρει κι ο ίδιος, αφού έχει πέσει με τα μούτρα στο μνημόνιο, είναι βασιλικώτερος του βασιλέως και λιβανίζει ξεδιάντροπα τον Σαμαρά κάθε τόσο, καμώματα που προδίδουν ανασφάλεια. Από την άλλη όμως κάποιες ατάκες που απευθύνει διαρκώς στους συνομιλητές του, όπως ''όχι σ'εμένα αυτά'' και ''εκεί που σας παίρνει να μιλάτε έτσι'', οι δηλώσεις του σχετικά με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις αμοιβές των ενστόλων καθώς και εκείνο που πήγε να κάνει με τον έρανο για την Μυρτώ, κατέδειξαν ότι η αλαζονεία τον έχει κυριεύσει σε βαθμό τέτοιο, ώστε όχι τους γιατρούς, αλλά και τον Θεό τον ίδιο θα απαξίωνε αν του πήγαινε κόντρα. Η συνέχεια επί της οθόνης, με το έργο ''Η Πτωση''. Για μικρούς και μεγάλους...
Καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει ένα μικρό κόμπλεξ – άλλο είναι να έχεις φάει τα χρόνια σου στα θρανία και άλλο να είσαι τηλεοπτικός πλασιέ βιβλίων της κακιάς ώρας–Πως προκυπτει αυτό; Πρώτον, εχει πτυχίο απ' το τμήμα Ιστορίας του Καποδιστριακού. Δεύτερον καθόλου κακιάς ώρας δεν ειναι τα βιβλία του, όλο κλασικούς πουλάει οπως Θουκυδίδη κλπ (που δεν έχουν και πνευματικά δικαιώματα στην ανατύπωση ;-) - ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ του ΠαϊσιουΤρίτον, γιατί τέτοια απαξίωση για τους πωλητές; τι φτηνή εμπάθεια είναι αυτή;Πρωτού, πεσετε να με φάτε, ο Άδωνις Γεωργιάδης μπορεί και πρέπει να κατηγορηθεί για ενα σωρό σοβαρά πράγματα όπως οτι ειναι ψεύτης "δεν φευγω απο ΛΑΟΣ", ασυνεπής "ο Σαμαρας ειναι επικινδυνος για την χωρα", κωλοτούμπας "ο Παυλοπουλος ειναι ο πιο αχρηστος υπουργος", αλλαζόνας, επικίνδυνα ματαιόδοξος "δεν μπορω να ζησω χωρις καμερα", αγενής και αλλα πολλα που φτάνουν που για να μην έβγαινε βουλευτής και κριμα που βγαινει... Αλλα το να ασχολειται κανεις με το οτι ειναι ΤΗΛΕΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ (ωωω τι μπαναλ) όταν η συντριπτικη πλειοψηφια των πολιτικων δεν εχουν εργαστει εξω στην πραγματικη ζωη αλλα νομιζουν οτι μισθος ειναι de facto για οσους η αγκαλια του κομματος τους βαζει σε αιρετες και μη θεσεις, ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Αν ειναι δυνατόν, σα να στεκομαστε στο ποσο κακης αισθητικης ειναι το κουρεμα των χρυσαυγιτων αντι για το οτι τραμπουκιζουν στους δρομους.
Εσεις τον ψηφισατε! Και ακομη και που τον ψηφισαν, οσοι τον ψηφισαν, ηξεραν τι θα κανει? ειχε βγει να το διατυμπανισει? Η ειχε βαλει υποψηφιοτητα για υπουργος υγειας? τι ειναι αυτα? θα ψαχνουμε να βρουμε ποιος τον ψηφισε για να σταυρωσουμε τον ψηφοφορο? Ολοι τους ειναι δοσιλογοι, προδοτες και αξιζουν εκτελεστικο αποσπασμα για αυτο που κανουν στον ελληνικο λαο!
Λίγο αργά είδα την απάντηση, αλλά για την τιμή των όπλων:Το τι ψήφισα, είναι δικό μου θέμα. Στο σχόλιο, εννοώ τον ψηφίσαμε ως πολίτες. Είναι δημοκρατικά εκλεγμένο πρόσωπο. Δεν με αφορά ποιός, όλοι μας. Εκπροσωπεί και εσένα, και εμένα, δημοκρατικά. Εκεί θέλω να καταλήξω. Παίδες, προσοχή στις κάλπες. Δεν βγάζουμε δεκαπενταμελές, παίζουμε τη ζωή μας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ