Το δύσβατο μονοπάτι των Κόρε Ύδρο

Το δύσβατο μονοπάτι των Κόρε Ύδρο Facebook Twitter
Απο το τελευταίο τους live στο Block33. Φωτογραφία: Κατερίνα Τσιρογιάννη
5

Οι Κόρε Ύδρο έκλεισαν όμορφα τον κύκλο τους πάνω στην δική τους κορυφή η οποία δεν είχε και πολλά λεφτά, ούτε τεράστια αναγνώριση από τις μάζες. Είχε όμως κάτι σημαντικότερο: Ό,τι κατάφεραν το κατάφεραν με τον τρόπο τους, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις. Είναι από εκείνες τις επιτυχίες που σε αφήνουν να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια γνωρίζοντας ότι δεν ξεπουλήθηκες.

Οι Κόρε Ύδρο έχω την εντύπωση (σ.σ Γιατί πάντα εντυπώσεις έχουμε για τους άλλους και τίποτα δεν ξέρουμε. Μεταφράζουμε ό,τι καταλαβαίνουμε με την πιθανότητα λάθους να μας κλείνει το μάτι) ότι δεν ενδιαφέρθηκαν τόσο για το κοινό, όσο για τον εαυτό τους. Έφτιαξαν μουσική με τον τρόπο που ήθελαν, γύρισαν βίντεο κλιπ έτσι όπως ακριβώς τα ήθελαν, συνέχισαν να ζουν στην Κέρκυρα γιατί έτσι τους άρεσε, εμφανίστηκαν live στην Αθήνα μια στο τόσο επειδή μπορεί να βαριόντουσαν το ταξίδι Κέρκυρα-Αθήνα.

Τι μας μένει από τους Κόρε Ύδρο εκτός από τους συναρπαστικούς τους δίσκους; Η αίσθηση ότι μπορείς να δημιουργείς με τον δικό σου τρόπο αν πραγματικά το θες πολύ. Ότι μπορείς να έχεις σε τούτη την ζωή την δική σου φιλοσοφία για το πώς και το πότε χωρίς να επηρεάζεσαι από τους πολλούς. Ότι μπορείς να βρεις την δύναμη για να αδιαφορείς όταν ακούς τις Σειρήνες της ευτέλειας και του εύκολου δρόμου. Ότι είναι πιο ωραίο να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά και να σε χειροκροτούν παρά με το κεφάλι κατεβασμένο όταν σε έχουν βαρεθεί.

Μας είχε λείψει μια μπάντα με δική της φιλοσοφία και συνέπεια απέναντι στο κοινό της και στη μουσική της. Είχα να την δω από τις Τρύπες και τους Στέρεο Νόβα. Μια ευχή από εδώ και πέρα: Να επιδείξουν την ίδια συνέπεια απέναντι στη μουσική τους όπως έκαναν οι Τρύπες και οι Στέρεο Νόβα μετά την διάλυση τους. Να συνεχίσουν να πορεύονται στο δύσβατο μονοπάτι που διάλεξαν από την αρχή, χωρίς να δίνουν σημασία σε αυτούς που θα τους πουν να «κόψουν» δρόμο.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Για ποιο λόγο είναι ιεροσυλία το να εύχεσαι μια σημερινή μπάντα να κρατήσει την ίδια στάση απέναντι στον εαυτό της και το κοινό της όπως έκαναν οι παλιότεροι;Ποιος σου είπε ότι είναι θέμα γούστου; Αναφέρομαι στο ΠΩΣ κινήθηκαν μέσα στη μουσική και για αυτό μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Η πορεία των μελών των Κόρε Ύδρο απο εδώ και πέρα θα δείξει πολλά. Όπως έδειξε η πορεία του Κωνσταντίνου Βήτα και του Μιχάλη Δέλτα. Όπως έδειξε η πορεία του Αγγελακα.
Κλασική περίπτωση "έχω μια καραμέλα στο στόμα που δεν λιώνει και δεν τη φτύνω ποτέ"...κάτσε μελέτησε την περίπτωσή τους (των Κόρε Ύδρο εννοώ) και ξανασκέψου το πριν σχολιάσεις χωρίς να γνωρίζεις.
Scriptum77, προφανώς γνωρίζεις από τώρα τί εκτόπισμα θα έχουν οι Κόρε Υδρο στο μέλλον, έτσι?Το αρχικό μου σχόλιο δεν είχε να κάνει μόνο με την (αναμφισβήτητη) σπουδαιότητα των Κόρε, αλλά και με το σύνδρομο της παρωπίδας. Και της ξερολίασης. Ας αφήσουμε τον χρόνο να δείξει για τί περίπτωση διαφωνούμε. Ούτως ή άλλως, οι σημερινοί πιτσιρικάδες (που τώρα ζυμώνονται μουσικά) θα κρίνουν καλύτερα από εμένα κι εσένα...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ