Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
9

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate

Μακαρονάδα με ονομασία προέλευσης ελληνική

 

*Ωραία μακαρονάδα με κιμά μαγειρεύει το “Φίλεμα” Ρόμβης 16, 2103250222 κι ακόμη νοστιμότερα η ‘Κανέλα”, Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι, 2103476320

 

*Το ροσμπίφ με χοντρό μακαρόνι του Ηλία Μπαξάνη στον «Κούβελο». Μαμάδες μπορείτε να κρυφτείτε! Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Α. Κουκάκι, 2109221183

 

*Ο Αντώνης Ρούσος, στο “Καλοσώρισμα του Αντώνη” επιμένει στη θεϊκή κατσικομακαρονάδα του με φρέσκια ντοματούλα, ντοματίνια, πελτέ Σαντορίνης, vinsanto και κατσικάκι γάλακτος στο πείσμα όλων των αστακομακαρονάδων της επικράτειας. Γ. Λύρα 41, Ν. Κηφισιά, 2108017869

 

*Χειροποίητες μακαρούνες με σάλτσα ντομάτας και ξερό ανθότυρο θα βρείτε και στον ‘Κατσούρμπο», Αμύντα 2, Παγκράτι, 2107222167-8

 

*Κόκορας αλανιάρης κρασάτος με χυλοπίτες βρασμένες α λα ιταλικά, συγκλινοκεφτέδες με χωριάτικο χυλοπιτάκι σε σάλτσα από αμύγδαλο και πορτοκάλι αλλά και μια από τις νοστιμότερες και πιο πρωτότυπες μακαρονάδες που δοκιμάσαμε: μανιάτικες μακαρούνες με καβουρδισμένη μυζήθρα σκεπασμένες με τηγανητό αβγό: στο «Μάνη-Μάνη», Φαλήρου 10, Κουκάκι, 2109218180

 

*Θάλασσα εναντίον στεριάς και το «Ψάριστον» μαγειρεύει ονειρεμένη αχινομακαρονάδα και μακαρονάδα με θαλασσινά από τις καλύτερες στην πόλη, Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο, 210 2850746

 

*Πολλά και καλά έχει να σου πει και η αστακομακαρονάδα της «Σμαράγδας» με ολόφρεσκους δωδεκανήσιους αστακούς, Πίνδου 24 & Νικ. Πλαστήρα, Πεύκη, 2108056379.

 

*Σπαγγέτι με φιλετάκια κοτόπουλου και σάλτσα μαστίχας ή με χοιρινά φιλετάκια, πιπεριές και κονιάκ, νόστιμες και ελεγχόμενα δημιουργικές στο «Πετάει ο Γάιδαρος», Παπαζαχαρίου 20-22, Καλλιθέα, 2109210640

 

*Τα σπαγγέτι με ταραμά, σκόρδο, θυμάρι, μαϊντανό και φετάκια λεμονιού στη «Ντομάτα», Ξενοφώντος 20, Γλυφάδα, 2109606801. Άκρως ελληνική, πρωτότυπη και πετυχημένη.

 

 

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter

 

 

+ Με ιταλικό αξάν

 

*Μεγαλωμένες ανάμεσα σε τόνους ιταλικής pasta η Ταλίτα και η Ναόμι μαγειρεύουν τις πιο αυθεντικά ναπολετάνικες τους παπαρδέλες με γαρίδες, κρέμα μαύρης τρούφας και μια σταλίτσα κρέμα να δέσει το σύνολο αλλά και παπαρδέλες με κρεμμύδι, καπνιστή παντσέτα, λευκό κρασί, σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό για το άρωμα. (Peccati di gola, Kύπρου 50, Γλυφάδα, 2108981511)

 

*Παπαρδέλες α λα μπολονιέζε, αλλά που νοστιμότερες και μελωμένες δεν έχω δοκιμάσει. Εξαιρετικές και με με σος καρύδι ή με πορτσίνι. (Αglio, olio e peperoncino, Πορινού 13, Μακρυγιάννη, 2109211801)

 

*Ο Vincenzo είναι μεγάλος μάστορας της φρέσκιας πάστας, που παρασκευάζεται εδώ με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. Ωραία fetuccine με σάλτσα πορτσίνι και μια θαλασσινή με όλες τις νοστιμιές του βυθού, στην πιο ανάλαφρη εκδοχή της.  (Trattoria, Αναξαγόρα 19, Ν. Ερυθραία, 2106253633)

 

*Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα παρμεζάνας από τον “καθηγητή” της αυθεντικής, παραδοσιακής ιταλικής μακαρονάδας Νίκο Δημητροκάλη (Dal Professore, Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου, Μαρούσι, 2106149000-1)

 

*Στο κλασικό στέκι του Κολωνακίου, η καλύτερη μακαρονάδα με σολομό στην Αθήνα και πολύ ωραία al oglio με μανιτάρια. (Il postino, Γριβαίων 3 & Σκουφά, 210 3641414)

  

*Η βέρα καρμπονάρα στο «Σπίτι»: χοντρές, φρέσκιες ταλιατέλες με guanciale (αλλαντικό από χοιρινό μάγουλα) με πεκορίνο και φρέσκο αβγό. (Καποδιστρίου 42, Φιλοθέη, 2106850950)

 

 

 

Γεύση
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καφές πάει με όλα

Γεύση / Ο καφές πάει με όλα

Η Αθήνα έχει να προσφέρει καλύτερο καφέ από ποτέ, όχι μόνο στα μέρη που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτόν αλλά και σε αυτά oπου μπορούμε να αγοράσουμε βιβλία και κεραμικά, φυτά και ρούχα, να γνωρίσουμε τις δουλειές Ελλήνων και ξένων artisans, να βρούμε γλυκά και ποπκόρν κατάλληλα για σκύλους και να υιοθετήσουμε μια γάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
47’ λεπτά με τη Μαρίνα Χρονά

Γεύση / Μαρίνα Χρονά: «Με ενδιαφέρει το προσιτό φαγητό, γιατί θέλω να έχω επαφή με τον κόσμο»

Έξω από πιάτσες, δίπλα στο Μουσείο, η νεαρή σεφ άνοιξε μέσα στο καλοκαίρι ένα new age μπιστρό που τα κάνει όλα απλά και κατανοητά, που συζητιέται όχι μόνο γιατί είναι νόστιμο αλλά και γιατί με τις τιμές του μπορεί να γίνει εύκολα στέκι, σαν να είναι η ταβέρνα της γενιάς μας.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Γεύση / Στα Άκρα για πρωινό με κοκορόπιτα, αυγά και χωριάτικα ψωμιά

Το πολυσυζητημένο εστιατόριο του Παγκρατίου δεν προσφέρεται μόνο για βραδινές συναντήσεις αλλά μας περιμένει από νωρίς το πρωί, περνάει τις πίτες μας από τα κάρβουνα, φτιάχνει πιάτα με ό,τι καλή πρώτη ύλη δίνουν η εποχή και οι μικροί παραγωγοί, κάνει ένα πρωινό που θα ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας, αν ήξεραν από τεχνικές.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αυτές είναι οι νέες αγαπημένες μας τυρόπιτες στην Αθήνα

Γεύση / Αυτές είναι οι νέες καλές τυρόπιτες της Αθήνας

Σίγουρα τιμούμε τις πιο ιστορικές του είδους και δύσκολα τις αλλάζουμε, από το Μαμ και το  Άριστον έχουμε φάει τόνους ζύμη κουρού. Όμως υπάρχουν και οι πιο νέοι, που έχουν μπει στο παιχνίδι αυτού του κλασικού πρωινού και μας το προσφέρουν άψογο. Ας ανανεωθούμε λοιπόν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σπέτσες

Γεύση / On the Verandah: Σεπτέμβριος στις Σπέτσες με ψάρι και εποχική κουζίνα

Στο ξενοδοχείο-τοπόσημο του νησιού, το Poseidonion Grand Hotel, και στην κομψή βεράντα του με φόντο τον Αργοσαρωνικό Kόλπο, ο Θεολόγος Αμηράς ποντάρει στο φρέσκο ψάρι και σε όσα του δίνει το μποστάνι του. Και αν ψάχνετε έναν καλό λόγο για μια σύντομη απόδραση προς τα εκεί, έρχεται και η Αρμάτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Γεύση / Όσα θέλουμε να δοκιμάσουμε φέτος στα νησιά

Είναι πολλές οι νέες και πολύ ενδιαφέρουσες αφίξεις φέτος το καλοκαίρι στα μέρη που θα ταξιδέψουμε, αφού οι μάγειρες από τα πιο hip γαστρονομικά project της Αθήνας δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους εκτός πόλης, ενώ άλλοι επιστρέφουν στον τόπο τους για να δουλέψουν με την κορυφαία του πρώτη ύλη και να την αναδείξουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Γεύση / Μα γιατί δεν μιλάει κανείς για τα αγγούρια; 

Αν και είναι απαραίτητο συστατικό για να φτιάξουμε το εθνικό μας ντιπ, τα επισκιάζει διαχρονικά η ντομάτα, ακόμα και η φέτα όταν μπαίνουν μαζί στη σαλάτα ενώ λίγοι είναι οι μάγειρες της Αθήνας που τους έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή. Κάποιες ποικιλίες τους όμως θα σας πείσουν ότι κάθε άλλο παρά αδιάφορα είναι, ρίξτε τους μόνο χοντρό αλάτι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ostomachion: Μια ταράτσα για Αθηναίους στην Κολοκοτρώνη

Γεύση / Ostomachion: Μια ταράτσα για Αθηναίους στην Κολοκοτρώνη

Το νέο ενδιαφέρον μπαρ της πόλης λειτουργεί ψηλά, είναι χαλαρό και στημένο σαν spritzeria με θέα στο πυκνό αστικό τοπίο του εμπορικού τριγώνου. Αν λοιπόν ανήκετε σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι ταράτσες της πόλης απευθύνονται κυρίως στους επισκέπτες της, αυτή θα σας αλλάξει γνώμη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Παιδια συγγνωμη......αυτα δεν ειναι μακαροναδα...αυτα ειναι κατι αλλο αλλα οχι μακαροναδα.....Μακαροναδα ειναι , παιρνω βασιλικο-αν δεν εχετε παρτε ροκκα-, παιρνω λιγο καρυδοψυχα η/και λιγο κουκουναρι, παιρνω λιγο ελαιολαδο απο το χωριο μου, πεκκορινο αμφιλοχιας, και λιγο Grana Padano-μην παρετε Parmegiana Reggiano γλυτωστε 5 ευρω στο κιλο -. Βαλτε τα ολα στο multi με αλατι, πιππερι (μεχρι εδω δεν ξεπερναει τα 2 ευρω η μεριδα-. Στην συνεχεια βραστε al dente ενα 5αρι της Barilla η Μακαρουνες της Misko -αλλο μεγεθος, αλλα εξαιρετικα- . 2 Κουταλιες σαλτσα ανα μεριδα μακαρονια, ανοιγεται και ενα Κτημα Αβαντις- 5 ευρω ανα μπουκαλι για δυο ατομα- και με συνολο 10 ευρω για 2 ατομα εχετε φτιαξει μια απιστευτη ιστορια που απλα δεν υπαρχει. Για οποιους δε νιωθουν filthy rich η απλα θελουν να παραγκουρμεδιασουν παρτε λιγο σκορδο, λιγο λαδι, 2 κουταλιες νερο απο τα μακαρονια που βραζουν, peperoncino και λίγο μπουκοβο. Τα αφηνετε σε ενα τηγανακι να δεσουν για 3-4 λεπτα. Το χυνετε στα βρασμενα al tende μακαρονια και απο πάνω τρίβετε λιγο αυγοταραχο........ανοιγετε ένα Σαββατιανο Σωκου των 3 ευρω.....και το πινετε στην υγεια μου. Αυτα ειναι μακαροναδα!
Μια που προτιμας το πεκορινο Αμφιλοχιας και το ελαιολαδο απο το χωριο,ισως να τα συνδυαζες καλυτερα και με κανενα ελληνικο ζυμαρικο!Κατα τ'αλλαμε εκανες να αποφασισω απο τωρα τι θα μαγειρεψω αποψε...
Οι μακαρούνες της Μισκο ειναι ελληνικοτατες, εξαιρετικες, επισης το αυγοταραχο να ειναι μόνο Αμφιλοχίας! Ο Βασιλικός απο την μανουλα μου Μυκονιάτικος και πλατυφυλλος η ροκα απο τον Μαραθώνα! Οποιος έχει όρεξη για πειραματισμο αντικαθιστα την Grana με υπεροχο Σαν Μιχάλης , Συριανό!