Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
9

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Dreyk the Pirate

Μακαρονάδα με ονομασία προέλευσης ελληνική

 

*Ωραία μακαρονάδα με κιμά μαγειρεύει το “Φίλεμα” Ρόμβης 16, 2103250222 κι ακόμη νοστιμότερα η ‘Κανέλα”, Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι, 2103476320

 

*Το ροσμπίφ με χοντρό μακαρόνι του Ηλία Μπαξάνη στον «Κούβελο». Μαμάδες μπορείτε να κρυφτείτε! Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Α. Κουκάκι, 2109221183

 

*Ο Αντώνης Ρούσος, στο “Καλοσώρισμα του Αντώνη” επιμένει στη θεϊκή κατσικομακαρονάδα του με φρέσκια ντοματούλα, ντοματίνια, πελτέ Σαντορίνης, vinsanto και κατσικάκι γάλακτος στο πείσμα όλων των αστακομακαρονάδων της επικράτειας. Γ. Λύρα 41, Ν. Κηφισιά, 2108017869

 

*Χειροποίητες μακαρούνες με σάλτσα ντομάτας και ξερό ανθότυρο θα βρείτε και στον ‘Κατσούρμπο», Αμύντα 2, Παγκράτι, 2107222167-8

 

*Κόκορας αλανιάρης κρασάτος με χυλοπίτες βρασμένες α λα ιταλικά, συγκλινοκεφτέδες με χωριάτικο χυλοπιτάκι σε σάλτσα από αμύγδαλο και πορτοκάλι αλλά και μια από τις νοστιμότερες και πιο πρωτότυπες μακαρονάδες που δοκιμάσαμε: μανιάτικες μακαρούνες με καβουρδισμένη μυζήθρα σκεπασμένες με τηγανητό αβγό: στο «Μάνη-Μάνη», Φαλήρου 10, Κουκάκι, 2109218180

 

*Θάλασσα εναντίον στεριάς και το «Ψάριστον» μαγειρεύει ονειρεμένη αχινομακαρονάδα και μακαρονάδα με θαλασσινά από τις καλύτερες στην πόλη, Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο, 210 2850746

 

*Πολλά και καλά έχει να σου πει και η αστακομακαρονάδα της «Σμαράγδας» με ολόφρεσκους δωδεκανήσιους αστακούς, Πίνδου 24 & Νικ. Πλαστήρα, Πεύκη, 2108056379.

 

*Σπαγγέτι με φιλετάκια κοτόπουλου και σάλτσα μαστίχας ή με χοιρινά φιλετάκια, πιπεριές και κονιάκ, νόστιμες και ελεγχόμενα δημιουργικές στο «Πετάει ο Γάιδαρος», Παπαζαχαρίου 20-22, Καλλιθέα, 2109210640

 

*Τα σπαγγέτι με ταραμά, σκόρδο, θυμάρι, μαϊντανό και φετάκια λεμονιού στη «Ντομάτα», Ξενοφώντος 20, Γλυφάδα, 2109606801. Άκρως ελληνική, πρωτότυπη και πετυχημένη.

 

 

Μερικές ωραίες μακαρονάδες! Από την Ελένη Ψυχούλη Facebook Twitter

 

 

+ Με ιταλικό αξάν

 

*Μεγαλωμένες ανάμεσα σε τόνους ιταλικής pasta η Ταλίτα και η Ναόμι μαγειρεύουν τις πιο αυθεντικά ναπολετάνικες τους παπαρδέλες με γαρίδες, κρέμα μαύρης τρούφας και μια σταλίτσα κρέμα να δέσει το σύνολο αλλά και παπαρδέλες με κρεμμύδι, καπνιστή παντσέτα, λευκό κρασί, σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό για το άρωμα. (Peccati di gola, Kύπρου 50, Γλυφάδα, 2108981511)

 

*Παπαρδέλες α λα μπολονιέζε, αλλά που νοστιμότερες και μελωμένες δεν έχω δοκιμάσει. Εξαιρετικές και με με σος καρύδι ή με πορτσίνι. (Αglio, olio e peperoncino, Πορινού 13, Μακρυγιάννη, 2109211801)

 

*Ο Vincenzo είναι μεγάλος μάστορας της φρέσκιας πάστας, που παρασκευάζεται εδώ με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. Ωραία fetuccine με σάλτσα πορτσίνι και μια θαλασσινή με όλες τις νοστιμιές του βυθού, στην πιο ανάλαφρη εκδοχή της.  (Trattoria, Αναξαγόρα 19, Ν. Ερυθραία, 2106253633)

 

*Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά και κρέμα παρμεζάνας από τον “καθηγητή” της αυθεντικής, παραδοσιακής ιταλικής μακαρονάδας Νίκο Δημητροκάλη (Dal Professore, Διονύσου 47 & Χατζηαντωνίου, Μαρούσι, 2106149000-1)

 

*Στο κλασικό στέκι του Κολωνακίου, η καλύτερη μακαρονάδα με σολομό στην Αθήνα και πολύ ωραία al oglio με μανιτάρια. (Il postino, Γριβαίων 3 & Σκουφά, 210 3641414)

  

*Η βέρα καρμπονάρα στο «Σπίτι»: χοντρές, φρέσκιες ταλιατέλες με guanciale (αλλαντικό από χοιρινό μάγουλα) με πεκορίνο και φρέσκο αβγό. (Καποδιστρίου 42, Φιλοθέη, 2106850950)

 

 

 

Γεύση
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν πετάω ποτέ τίποτα, είναι πολύ σημαντικό για μένα να χρησιμοποιώ ό,τι έχω»

Αθηναίοι foodies / Ευγενία Ευσταθίου: «Δεν πετάω ποτέ τίποτα, χρησιμοποιώ ό,τι έχω»

Η 27χρονη φωτογράφος μιλά στη LiFO για την εμμονή της με τις κολοκύθες Hokkaido, την ενσυνείδητη plant-based διατροφή, καθώς και το πώς η μαγειρική την βοήθησε να επανακτήσει τον έλεγχο του σώματός της.
M. HULOT
Τρώγοντας στα πιο φημισμένα σουβλατζίδικα του Κορυδαλλού

Γεύση / Τρώγοντας στα πιο φημισμένα σουβλατζίδικα του Κορυδαλλού

Μαζί με τον Ζώη Χαλκιόπουλο, που γράφει πολλά χιλιόμετρα με το ινσταγκραμικό πρότζεκτ «searching for the perfect souvlaki», κάναμε μια βόλτα για να δοκιμάσουμε σουβλάκια με ιστορία, με κόκκινες σάλτσες που κρύβουν μυστικά και μπιφτέκια που πλάθονται το ίδιο εδώ και δεκαετίες, και ονομαστά τυλιχτά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
MARIAS: Εκεί που οι Γάλλοι τρώνε ταραμά και στα ηχεία παίζουν Τρύπες

Γεύση / MARIAS: Εκεί που οι Γάλλοι τρώνε ταραμά και στα ηχεία παίζουν Τρύπες

Θέλοντας να κάνουν το όνειρο της μητέρας τους πραγματικότητα, ο Θεόδωρος και ο Γιώργος Γεννιτσάκης άνοιξαν στο Παρίσι ένα μαγαζί που λειτουργεί ως ελληνικό παντοπωλείο το πρωί και ως εναλλακτικό καφενείο το βράδυ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Παιδια συγγνωμη......αυτα δεν ειναι μακαροναδα...αυτα ειναι κατι αλλο αλλα οχι μακαροναδα.....Μακαροναδα ειναι , παιρνω βασιλικο-αν δεν εχετε παρτε ροκκα-, παιρνω λιγο καρυδοψυχα η/και λιγο κουκουναρι, παιρνω λιγο ελαιολαδο απο το χωριο μου, πεκκορινο αμφιλοχιας, και λιγο Grana Padano-μην παρετε Parmegiana Reggiano γλυτωστε 5 ευρω στο κιλο -. Βαλτε τα ολα στο multi με αλατι, πιππερι (μεχρι εδω δεν ξεπερναει τα 2 ευρω η μεριδα-. Στην συνεχεια βραστε al dente ενα 5αρι της Barilla η Μακαρουνες της Misko -αλλο μεγεθος, αλλα εξαιρετικα- . 2 Κουταλιες σαλτσα ανα μεριδα μακαρονια, ανοιγεται και ενα Κτημα Αβαντις- 5 ευρω ανα μπουκαλι για δυο ατομα- και με συνολο 10 ευρω για 2 ατομα εχετε φτιαξει μια απιστευτη ιστορια που απλα δεν υπαρχει. Για οποιους δε νιωθουν filthy rich η απλα θελουν να παραγκουρμεδιασουν παρτε λιγο σκορδο, λιγο λαδι, 2 κουταλιες νερο απο τα μακαρονια που βραζουν, peperoncino και λίγο μπουκοβο. Τα αφηνετε σε ενα τηγανακι να δεσουν για 3-4 λεπτα. Το χυνετε στα βρασμενα al tende μακαρονια και απο πάνω τρίβετε λιγο αυγοταραχο........ανοιγετε ένα Σαββατιανο Σωκου των 3 ευρω.....και το πινετε στην υγεια μου. Αυτα ειναι μακαροναδα!
Μια που προτιμας το πεκορινο Αμφιλοχιας και το ελαιολαδο απο το χωριο,ισως να τα συνδυαζες καλυτερα και με κανενα ελληνικο ζυμαρικο!Κατα τ'αλλαμε εκανες να αποφασισω απο τωρα τι θα μαγειρεψω αποψε...
Οι μακαρούνες της Μισκο ειναι ελληνικοτατες, εξαιρετικες, επισης το αυγοταραχο να ειναι μόνο Αμφιλοχίας! Ο Βασιλικός απο την μανουλα μου Μυκονιάτικος και πλατυφυλλος η ροκα απο τον Μαραθώνα! Οποιος έχει όρεξη για πειραματισμο αντικαθιστα την Grana με υπεροχο Σαν Μιχάλης , Συριανό!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ