Τσίπρας: «Δεν θα φύγουμε εθελοντικά από το ευρώ»

Τσίπρας: «Δεν θα φύγουμε εθελοντικά από το ευρώ» Facebook Twitter
8

Απέκλεισε τις μονομερείς ενέργειες και την εθελοντική έξοδο της χώρας από το ευρώ ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του χθες στο LBJ School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας.

«Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μία έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μία καταστροφή για την Ευρώπη», συνέχισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «αν μία χώρα φύγει, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα αρχίσουν να ρωτούν ποιος είναι ο επόμενος. Θα λένε ο ένας στον άλλο, όπως λέτε εδώ στο Τέξας, game on. Είναι μια διαδικασία που, έτσι και ξεκινήσει, δεν μπορεί να σταματήσει».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Ετσι, Αλεξη, μεσα στη σιγουρια του Ευρω. Μην τυχον κανουμε καμια μονομερη κινηση για το δικο μας το συμφερον και καταστραφει η Ευρωπη. Καλλιτερα να καταστραφουμε εμεις. Σωστος. Κατι τετοια, δεν ελεγε και μια ευρωβολευτινα του εξωτικου Λάος;

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ