«Στον Βοτανικό ο Παναθηναϊκός θα φτάσει εκεί που τον ονειρευόμαστε: Παντού πρωταθλητής»

Παναγιώτης Μαλακατές Facebook Twitter
Θέλω να πιστεύω ότι αν έχουμε υγεία και όλα πάνε καλά, ο Παναθηναϊκός και φέτος θα είναι πρωταγωνιστής.Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO
0

Απόγευμα Ιουλίου, στο κέντρο της πόλης, με τη θερμοκρασία να χτυπάει «κόκκινο». Το ραντεβού δόθηκε στο μικρό καφέ μέσα στον «Τάφο του Ινδού», το ιστορικό κλειστό γυμναστήριο «Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος», στα σπλάχνα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, που έχει συνδεθεί άρρηκτα με μεγάλες στιγμές του συλλόγου αλλά και δύσκολες καταστάσεις. Και ο Παναθηναϊκός, όσο τεράστιο κι αν είναι το μέγεθός του, έχει περάσει και «πέτρινα χρόνια». Αλλά, όπως κάθε μεγάλος σύλλογος, ξέρει να τα ξεπερνάει. 

Εκεί μας περιμένει ο Παναγιώτης Μαλακατές, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εμπειρία σε θέσεις marketing και οικονομικού διευθυντή σε επιχειρήσεις. Είναι ο άνθρωπος που, μαζί με τους συνεργάτες του, θα οδηγήσει τον σύλλογο στην επόμενη μέρα και στην πλήρη αναγέννησή του, ίσως και στην «απογείωση» για πολλούς, αγωνιστική και οικονομική.

Το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης του Βοτανικού, ίσως το σημείο καμπής και ορόσημο στην ιστορία του Παναθηναϊκού, φαίνεται πως έχει γερές βάσεις, προχωράει γρήγορα και τίποτα δεν πρόκειται να μπει εμπόδιο στην ολοκλήρωσή του. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, Διπλή Ανάπλαση σημαίνει νέο, υπερσύγχρονο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού, αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και όλων των τμημάτων του, χώροι πρασίνου και αστικών υποδομών, όπως και εμπορικά καταστήματα και χώροι πάρκινγκ. Μια παρέμβαση που, αν συμπεριλάβουμε και τη μεταφορά των σταθμών ΚΤΕΛ σε κοντινή απόσταση, θα συντελέσει στην πλήρη αναγέννηση της περιοχής με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους των όμορων δήμων.

Από την άλλη, απαιτείται και μια μεγάλη θυσία: στη θέση του ιστορικού γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου για τους κατοίκους της περιοχής, με αθλητικό μουσείο, εντευκτήριο και υπόγειο πάρκινγκ.

Ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος στο κομμάτι του ερασιτεχνισμού και εμείς διαχειριζόμαστε και μοιράζουμε τα ποσά ανάλογα με τους στόχους και τις διακρίσεις, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε ομάδες ανταγωνιστικές. Όλα τα βλέπουμε ως ένα σύνολο.

Ειλικρινής και προσγειωμένος, δεν χαϊδεύει αυτιά, «δεν πρόκειται ποτέ κάποιο τμήμα του συλλόγου να αγοράσει ΑΦΜ άλλης ομάδας για να ανέβει κατηγορία», μας λέει. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης τον χαιρετάνε εγκάρδια οι παρευρισκόμενοι στο καφέ της Λεωφόρου, αθλητές, υπάλληλοι και γονείς που εκείνη την ώρα έφερναν τα παιδιά τους για προπόνηση. 

— Καταρχάς, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού πέρασε ξανά απευθείας στους ομίλους του Euro Cup.
Το ίδιο είχε γίνει και πέρσι, που προκριθήκαμε απευθείας στους ομίλους. Νομίζω πως μετράει πάρα πολύ το ότι τον Παναθηναϊκό πλέον τον υπολογίζει η FIBA μετά από τόσα χρόνια που δεν συμμετείχε. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και το ότι πέρσι είχαμε περάσει στους ομίλους ως πρωταθλητές, φέτος δεύτεροι…

Μέτρησε πάρα πολύ επίσης το ότι χρησιμοποιήθηκε και το ΟΑΚΑ και ο κόσμος έδειξε το μέγεθος του Παναθηναϊκού και σε αυτό το κομμάτι ‒ ο σύλλογος αντιμετωπίστηκε «όπως του αρμόζει». Όλοι ξέρουμε, ειδικά στο μπάσκετ, τι σημαίνει το όνομα «Παναθηναϊκός». Δεν είναι θέμα δικαίωσης, καλώς ήρθε και μπήκαμε στους ομίλους. Ενδεχομένως να μπαίναμε και μέσω προκριματικών, αν ήταν καλή η κλήρωση. Τέλος καλό, όλα καλά. 

Παναγιώτης Μαλακατές Facebook Twitter
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν πάντοτε δίπλα μας, όχι μόνο τώρα, στη δική μου διοίκηση, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, τα «πέτρινα». Πάντα στήριζε και στηρίζει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Τι γεύση σάς άφησε η περσινή χρονιά αγωνιστικά; Με νταμπλ σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών και διακρίσεις σε πολλά άλλα αθλήματα.
Καταρχάς, πήραμε γύρω στους πενήντα τίτλους συγκεντρωτικά, και σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα, και σε μικρότερες κατηγορίες, και σε άλλα αγωνίσματα. Σαφώς και μετράει η βιτρίνα, τα δύο νταμπλ σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών ‒ αυτό είχαμε πάρα πολύ καιρό να ζήσουμε. Δεν τα πήγαμε τόσο καλά στο μπάσκετ γυναικών.

Έτσι είναι ο αθλητισμός, πάντα υπάρχουν και κάποια γεγονότα που δεν βοηθάνε, ίσως τελικά έγινε και λίγο κακός σχεδιασμός, διότι στο τέλος βρεθήκαμε να μην έχουμε ψηλή. Νομίζω πως τελικά ήταν μια χρονιά που αν συνυπολογίσουμε τους τέσσερις τίτλους σε βόλεϊ, τον ευρωπαϊκό τίτλο στο πινγκ πονγκ και το πρωτάθλημα κλειστού στίβου και ανώμαλου δρόμου στις γυναίκες ‒πάντα είχε παράδοση στον στίβο ο Παναθηναϊκός‒, τις διακρίσεις της Άννας Ντουντουνάκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης και στους Μεσογειακούς Αγώνες, είχε πολλά καλά.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τον Βοτανικό, πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές χρονιές που νομίζω ότι άξια θα μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια. 

— Φάνηκε ότι και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έκανε το καθήκον του, γεμίζοντας το γήπεδο σε βόλεϊ ανδρών - γυναικών και μπάσκετ γυναικών.
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν πάντοτε δίπλα μας, όχι μόνο τώρα, στη δική μου διοίκηση, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, τα «πέτρινα». Πάντα στήριζε και στηρίζει τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Έχει άλλη κουλτούρα και αγκαλιάζει αυτά τα τμήματα και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Μην ξεχνάμε ότι ένας λόγος που ήρθε ένας πολύ μεγάλος παίκτης ήταν και ο κόσμος. Μιλάω για τον Κουβανό διεθνή Φερνάντο Ερνάντεζ. 

— Μέχρι ποιο σημείο, όμως, μπορεί να στηρίξει ο απλός κόσμος τον σύλλογο; Μην ξεχνάμε και τη δύσκολη οικονομική περίοδο που όλοι ζούμε.
Ο κόσμος στηρίζει ως μέλος, με τα διαρκείας, με το εισιτήριο, με κάποιες καμπάνιες. Γενικά προσπαθεί και είναι κοντά. Σίγουρα, όταν μιλάμε για μπάτζετ εκατομμυρίων ευρώ όπου πλέον κινείται ο Παναθηναϊκός, χρειάζονται κι άλλα πράγματα, χορηγοί, πολύς κόσμος να αγκαλιάσει τον Παναθηναϊκό. Εμείς αυτό προσπαθούμε, να πλησιάσουμε τους πολλούς Παναθηναϊκούς και να προσφέρει ό,τι μπορεί ο καθένας για να βοηθήσει και να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Νομίζω ότι το πετυχαίνουμε.

— Από πού προέρχονται τα έσοδα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού; 
Είναι συνολικά τα έσοδα, ο Παναθηναϊκός δεν κάνει διακρίσεις. Προέρχονται και από τη φορολογία του στοιχήματος, και από την κάρτα φίλου, είναι αρκετά τα «εργαλεία». Στον Παναθηναϊκό συγκεντρώνουμε όλο το ποσό «σε έναν κουβά» και το διαμοιράζουμε. Δεν είναι ότι ένα ποσό πήγε στο βόλεϊ ή στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος στο κομμάτι του ερασιτεχνισμού και εμείς διαχειριζόμαστε και μοιράζουμε τα ποσά ανάλογα με τους στόχους και τις διακρίσεις, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε ομάδες ανταγωνιστικές. Όλα τα βλέπουμε ως ένα σύνολο.

— Σε τι οικονομικό επίπεδο βρίσκεται ο Ερασιτέχνης αυτήν τη στιγμή, πριν από τη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού;
Σε σχέση με την πρώτη χρονιά που αναλάβαμε, που πηγαίναμε λίγο πιο συντηρητικά, πλέον κάνουμε όλο και ένα βήμα παραπάνω. Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή, με πολύ υψηλά μπάτζετ και στα έξι τμήματα, έχουμε φτάσει σε ένα εξίσου υψηλό επίπεδο. Αν τα πράγματα πάνε καλύτερα, όπως και η οικονομία, ίσως πάμε κι εμείς και λίγο παραπάνω.

Πάντως, αυτό είναι το ταβάνι για την προ Βοτανικού περίοδο. Κάποια τμήματα ίσως τα στηρίξουμε περισσότερο, το πόλο ίσως πάει παραπάνω, δύο τμήματα ποδοσφαίρου, γυναικών και futsal-ποδοσφαίρου σάλας, που είναι στη Β’ Εθνική Κατηγορία, θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις για να ανέβουμε και άλλο.

Στα άλλα αθλήματα, κυρίως στα τρία ομαδικά που διακρίνονται και παίρνουν τίτλους, έχουμε φτάσει στο όριο, έχοντας πολύ καλές ομάδες. Ίσως όχι τόσο σε επίπεδο Champions League, προσπαθούμε όμως να πετύχουμε κάποια ευρωπαϊκή διάκριση στο Challenge Cup. Αυτά θα έρθουν συν τω χρόνω, όταν θα μιλάμε πλέον για μια άλλη εποχή. 

Παναγιώτης Μαλακατές Facebook Twitter
Η σκέψη που κυριαρχεί αυτήν τη στιγμή «πάνω απ’ όλα ο Παναθηναϊκός» και πώς όλο αυτό το μεγάλο οικοδόμημα, αυτός ο τεράστιος σύλλογος, θα είναι αυτό που πρέπει να είναι, πώς θα πληρώνονται οι αθλητές και οι ομάδες θα πρωταγωνιστούν. Όλο αυτό απαιτεί πολλή δουλειά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Πώς βλέπετε να αλλάζει ο Ερασιτέχνης με τη Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού; Τι θα σημάνει αυτό; 
Το έχουμε πει επανειλημμένως, θα είναι άλλη εποχή. Με δικές του, σύγχρονες, μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως αρμόζουν στον Παναθηναϊκό, με πολύ περισσότερα έσοδα ‒ μοιραία ο Παναθηναϊκός θα φτάσει εκεί που τον ονειρευόμαστε: παντού πρωταθλητής, με ευρωπαϊκές διακρίσεις και υψηλού επιπέδου ρόστερ. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε μόνο για έναν Ερνάντεζ και έναν Κόβαρ, στο μέλλον για πολύ περισσότερα. 

— Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα του ιστορικού γηπέδου της Λεωφόρου; Θα παραμείνει, θα γίνει μουσείο ή θα γκρεμιστεί; 
Μακάρι να μην γκρεμιζόταν, αλλιώς δεν θα μπορούμε να μιλάμε για διπλή ανάπλαση. Θα γκρεμιστεί, βέβαια, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα, όταν θα έχουμε πάει στα καινούργια μας γήπεδα. Αυτό που επιδιώκουμε είναι, πέραν του μουσείου για τον Παναθηναϊκό, να μείνουν πράγματα που θα θυμίζουν σε όλους ότι εδώ είναι οι ρίζες μας, το σπίτι μας, θέλουμε να υπάρχει έντονο του χρώμα του Παναθηναϊκού. Το πιστεύω και έτσι θα γίνει.

— Πριν από έναν μήνα ανανεώσατε τη θητεία σας ως προέδρου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με ποσοστό 88% επί των ψήφων. Πώς νιώθετε γι’ αυτό; 
Δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός η καρέκλα του προέδρου. Ήρθε έτσι η συγκυρία και ανέλαβα. Πάντα ο στόχος μου ήταν ‒και η ευθύνη είναι τεράστια‒ να τιμήσω αυτούς που με ψήφισαν και να προσπαθήσω, όσο είμαι πρόεδρος, να κάνω το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό.

Δεν είναι κάτι που το επιδίωξα, έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Προσπάθησα να μην πάει στο Πρωτοδικείο και από κει και πέρα, όχι μόνο εγώ, όλο το διοικητικό συμβούλιο έχουμε την πολύ βαθιά τιμή να ηγούμαστε του Παναθηναϊκού και την τεράστια ευθύνη να πετύχουμε όσα θέλει κάθε φίλαθλός του. Αυτός είναι ο στόχος μας. 

— Βλέπουμε στη διοίκηση και το όνομα του Δημήτρη Βρανόπουλου, ενός ανθρώπου που ως απλός φίλαθλος βοήθησε πολύ τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Βρανόπουλος ξεκίνησε ως απλός υποστηρικτής του Παναθηναϊκού στην καμπάνια PAO ALIVE, ενσωματώθηκε πλήρως στη δική μου διοίκηση, είναι το δεξί και το αριστερό μου χέρι, είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συνεργάζομαι στενά.

Είναι πολύ σημαντική και η οικονομική του συνεισφορά στον Ερασιτέχνη, αλλά για μένα πιο σημαντική είναι η ενασχόλησή του, η στήριξή του, η καθημερινή του επαφή, ο ρόλος του, το κοινωνικό έργο που προσφέρει και όλα όσα κάνει ανιδιοτελώς και με πολλή αγάπη για τον σύλλογο. Είναι ό,τι καλύτερο έχω συναντήσει τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό. 

— Πότε ξεκίνησε η δική σας ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό; 
Επίσημα, πριν από έντεκα-δώδεκα χρόνια. Νομίζω πως η πρώτη φορά που μπήκα στο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού ήταν με τη διοίκηση του Νίκου Ρισβά, ενός επίσης πολύ αξιόλογου ανθρώπου που έχει στηρίξει τον Παναθηναϊκό σε δύσκολες εποχές και συνεχίζει να τον στηρίζει. Βέβαια, η ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό είχε ξεκινήσει πολύ πιο πριν, εξάλλου όλη μου η οικογένεια ασχολείται, ο αδελφός μου, ο πατέρας μου. Πάντα, έστω και άτυπα, συμμετείχα. Επίσημα, με θεσμικό ρόλο, από το 2010-11.

Παναγιώτης Μαλακατές Facebook Twitter
Δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός η καρέκλα του προέδρου. Ήρθε έτσι η συγκυρία και ανέλαβα. Πάντα ο στόχος μου ήταν ‒και η ευθύνη είναι τεράστια‒ να τιμήσω αυτούς που με ψήφισαν και να προσπαθήσω, όσο είμαι πρόεδρος, να κάνω το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

— Τι κερδίζετε τελικά από την ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό;
Δεν κερδίζω τίποτα, εγώ προσφέρω. Αυτό που θέλω είναι να κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Το μόνο που έχω κερδίσει είναι ότι μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, ότι δεν έχω κάνει κάτι, εκουσίως ή ακουσίως, που θα μπορούσε να βλάψει τον σύλλογο. Θέλω αυτό για το οποίο αγωνίζομαι να έχει και αποτέλεσμα.

— Δύσκολη η διαχείριση τόσων αθλητικών τμημάτων και ομάδων;
Απαιτεί δουλειά 24 ώρες το 24ωρο. Η σκέψη που κυριαρχεί αυτήν τη στιγμή «πάνω απ’ όλα ο Παναθηναϊκός» και πώς όλο αυτό το μεγάλο οικοδόμημα, αυτός ο τεράστιος σύλλογος, θα είναι αυτό που πρέπει να είναι, πώς θα πληρώνονται οι αθλητές και οι ομάδες θα πρωταγωνιστούν. Όλο αυτό απαιτεί πολλή δουλειά. 

— Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε και στο τμήμα ΑμεΑ του Παναθηναϊκού. Είδαμε τη συγκινητική υποστήριξη του κόσμου στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο και όχι μόνο. 
Το έχουμε στηρίξει πάρα πολύ, όπως και ο Άγγελος Σκλαβουνάκης που είναι ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Ερασιτέχνη. Εμείς το αγκαλιάσαμε, ο κ. Βρανόπουλος έχει δώσει πολύ μεγάλη βαρύτητα σε αυτό και εγώ συμφωνώ με όλη αυτή την προσπάθεια. Νομίζω ότι αυτό χαρακτηρίζει και τον σύλλογό μας: έχουμε κοινωνική ευαισθησία και το τμήμα θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Είναι μια πολύ αξιέπαινη προσπάθεια. Το μπάσκετ με αμαξίδιο είναι μια εξαιρετική προσπάθεια του κ. Παπαλιού, αυτός το στηρίζει περισσότερο οικονομικά και μέσα από χορηγίες. Εμείς έχουμε τα υπόλοιπα δεκαεπτά τμήματα ΑμεΑ, αλλά βεβαίως είμαστε κοντά και σε αυτό για ό,τι χρειαστεί. 

— Θα έχουμε κάποια έκπληξη το προσεχές μέλλον με την ενεργοποίηση τμημάτων, όπως αυτό του χάντμπολ; 
Αυτά όλα θα γίνουν όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, γηπεδικές και οικονομικές. Δεν είναι απλή υπόθεση να ιδρύσεις ένα νέο τμήμα, πρέπει να λειτουργεί ως Παναθηναϊκός. Κάθε πράγμα στην ώρα του.

— Πώς ξεκινάει η νέα χρονιά;
Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη νέα χρονιά. Έχουμε φτιάξει πάρα πολύ καλά ρόστερ πάνω στους στόχους που θέσαμε. Θέλω να πιστεύω ότι αν έχουμε υγεία και όλα πάνε καλά, ο Παναθηναϊκός και φέτος θα είναι πρωταγωνιστής. Ο κόσμος μάς έχει στηρίξει, ήταν δίπλα μας τα δύο προηγούμενα χρόνια της θητείας μου και πάντοτε. Τον θέλουμε κοντά μας να στηρίξει και αυτή την προσπάθεια.


 

Θέματα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιβάλλον και τεχνολογία: Οι άνθρωποι πίσω από τις επιτυχημένες startups

Radio Lifo / Περιβάλλον και τεχνολογία: Οι άνθρωποι πίσω από τις επιτυχημένες startups

Οι νικητές του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds περιγράφουν στον Γιάννη Πανταζόπουλο τις βιώσιμες λύσεις επιτυχημένων επιχειρηματικών μοντέλων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Mουσακάς: Είναι το φαγητό-σύμβολο της ελληνικής κουζίνας;

Greek Chic / Greek Chic: Η μυθολογία του μουσακά

Ο σκηνοθέτης Πάνος Κούτρας, η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη, ο Head of Creative της Leo Burnett, Δημήτρης Σπηλιώτης, αλλά και δύο επαγγελματίες μάγειρες, η Χαρίκλεια Δανιόλου και ο Περικλής Κοσκινάς, μιλούν στην Κωνσταντίνα Βούλγαρη για το φαγητό που θεωρείται εθνικό μας πιάτο.
THE LIFO TEAM
Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τech & Science / Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τα "παιδιά του epiphysan" είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, εκεί που μία φρικτή επιστήμονας, ανεξέλεγκτη και τυραννική προσπάθησε να ρημάξει τη σεξουαλικότητά τους προς χάριν του (αποναζιστοποιημένου) έθνους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Υπόθεση Πίτερ Σέντομ: Ο αδίστακτος δολοφόνος που δραπέτευσε από τον Κορυδαλλό με τη βοήθεια της ψυχολόγου των φυλακών

Αληθινά εγκλήματα / Πίτερ Σέντομ: Ο δολοφόνος που δραπέτευσε από τον Κορυδαλλό με τη βοήθεια της ψυχολόγου των φυλακών

Ο δημοσιογράφος Νίκος Τσέφλιος ερευνά και αφηγείται τη δολοφονία μιας 20χρονης στη Γλυφάδα, με την οποία άνοιξε το 1990 η εγκληματική δράση ενός από τους πιο αδίστακτους κακοποιούς στη χώρα μας, του Αμερικανολιβανέζου Πίτερ Σέντομ, ο οποίος, αφού δολοφόνησε άλλες δύο γυναίκες στη Νέα Υόρκη αλλά και τον συγκρατούμενό του στον Κορυδαλλό, κατάφερε να αποδράσει με τη βοήθεια της ψυχολόγου των φυλακών. Στο podcast μιλά και ο αστυνομικός συντάκτης Γιώργος Γκιώνης που είχε καλύψει την υπόθεση από την πρώτη στιγμή.
THE LIFO TEAM
ξμνξ

Business / Ο Αριστοτέλης Παντελιάδης για την καταστροφή στη Θεσσαλία: «Eίμαστε εκπαιδευμένοι να τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ μιλάει για τις πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία, τον δύσκολο αγώνα ώστε να ξανανοίξουν τα σούπερ μάρκετ στην περιοχή, τα προβλήματα στην τροφοδοσία και τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ενώ κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα και τις επιπτώσεις της καταστροφής.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/09-Πόσο φιλικό είναι ένα γενικό σχολείο προς τους ανάπηρους μαθητές;

Ζούμε, ρε! / Πόσο φιλικό είναι ένα Γενικό Σχολείο προς τους ανάπηρους μαθητές;

H Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος, με καλεσμένους τον εκπαιδευτή Παναγιώτη Χρυσοβέργη και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Βάσω Ζώρζου, μοιράζονται τις σχολικές τους εμπειρίες και συζητούν για τη συμπεριληπτική φοίτηση των ΑμεΑ.
THE LIFO TEAM
«Αν ο δάσκαλος απλώσει χέρι...»: μια ανάρτηση που προβλημάτισε όποιον τη διάβασε

Θέματα / «Αν ο δάσκαλος απλώσει χέρι...»: Μια ανάρτηση που προβλημάτισε όποιον τη διάβασε

Πριν από λίγες ημέρες η ανάρτηση του πατέρα μίας μαθήτριας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνοιξε εκ νέου την κουβέντα για την πληγή της παιδοφιλίας στη χώρα. Τι γίνεται όταν υπάρχουν καταγγελίες για τους ανθρώπους στους οποίους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας;
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΚΟΥΝΤΑΣ
Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα: Οι άνθρωποι πίσω από τις επιτυχημένες startups

Radio Lifo / Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα: Οι άνθρωποι πίσω από τις επιτυχημένες startups

Τρεις από τους νικητές του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds περιγράφουν στον Γιάννη Πανταζόπουλο τις βιώσιμες λύσεις επιτυχημένων επιχειρηματικών μοντέλων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Από την κρατική παράλυση στην αυτοοργάνωση: Μαρτυρίες από τον Βόλο

Μαρτυρίες / Από την κρατική παράλυση στην αυτοοργάνωση: Μαρτυρίες από τον Βόλο

Ο αρχιτέκτονας και καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Κοτιώνης, μιλάει στη LiFO για την πρωτοφανή έκταση της καταστροφής, την αποκοπή της περιοχής από την επικράτεια, το κύμα αλληλοβοήθειας των κατοίκων και την πλήρη αποτυχία των σύγχρονων υποδομών.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ