Πένυ Ρέτσα: «Συμπερίληψη και σεβασμός στην ποικιλομορφία. Ουτοπία ή ρεαλιστική επιδίωξη;»

Πένυ Ρέτσα: «Συμπερίληψη και σεβασμός στην ποικιλομορφία. Ουτοπία ή ρεαλιστική επιδίωξη;» Facebook Twitter
Η Πένυ Ρέτσα είναι Market Access & External Relations Director της AbbVie.
0

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ, τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνεται με τον πιο εμφατικό τρόπο το ότι διανύουμε μια εποχή γεμάτη από ανακατατάξεις, ανατροπές και αμφισβητήσεις. Είναι μια εποχή που απαιτεί απ’ όλους μας να δούμε πέρα από τα δικά μας, στενά όρια της ζωής, όπως τη γνωρίζαμε.

Είναι επιβεβλημένο να αναθεωρήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που πράττουμε, που σχετιζόμαστε, που αντιλαμβανόμαστε τους συνανθρώπους μας, που εργαζόμαστε. Είναι αναγκαίο να αναζητήσουμε τη συναντίληψη σε θέματα ζωτικής σημασίας για κάθε κοινωνία και να μοιραστούμε αξίες οι οποίες δεν θα αμφισβητούνται και δεν θα αποτελούν σημείο αποσταθεροποίησης και έριδας αλλά σημείο επαφής, συνεννόησης και προόδου.

Η καθημερινή αλλαγή δεδομένων στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην εργασία και στην οικονομία, στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην ευρύτερη κοινωνική λειτουργία καθιστά τις συνθήκες πιο κατάλληλες από ποτέ για να παλέψουμε ώστε να εξαλείψουμε στερεότυπα, προκαταλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος.

Οι περισσότερες δυτικές κοινωνίες, πράγματι, έχουν κάνει σημαντικά βήματα για να αφήσουν πίσω τους στερεοτυπικές συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι λόγω εθνικότητας, θρησκείας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Όμως είναι πολλά να γίνουν ακόμα για να κατακτήσουμε, τελικά, την ισορροπία στις σχέσεις και την αρμονική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων.

Είναι μονόδρομος να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου αλλά και το ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι, εφόσον επιθυμούμε πρωτίστως μια κοινωνία και δευτερευόντως ένα εργασιακό περιβάλλον όπου όλοι προοδεύουν, εξελίσσονται και καινοτομούν.

Στην AbbVie ο σεβασμός της διαφορετικότητας κάθε ανθρώπου είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας. Είναι μία από τις πέντε βασικές αρχές μας, ένα κομμάτι του αληθινού χαρακτήρα μας

Όλοι οι άνθρωποι διαφέρουμε, έχουμε διαφορετικές απόψεις και εργασιακές εμπειρίες, κουλτούρα και τρόπο ζωής, όμως όλα αυτά συνθέτουν μια μοναδικότητα που καλλιεργεί την ενδυνάμωση, τον σεβασμό και την εκτίμηση μεταξύ των ανθρώπων και μεταξύ των κοινωνιών. Αυτή η μοναδικότητα είναι που μας ωθεί να προχωρήσουμε μπροστά και να εξελιχθούμε. 

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις που σκέφτονται το μέλλον, την ανάπτυξη και τη διάρκεια στον χρόνο αντιλαμβάνονται ότι η συμπερίληψη όλων των διαφορετικών ανθρώπων στο οικοσύστημά τους αποτελεί πλεονέκτημα και επένδυση. Είναι όμως θεμελιώδες οι επιχειρήσεις και η κοινωνία να συμβαδίζουν, ώστε μια ημέρα να έχουμε κατακτήσει την ευρεία ισορροπία και συμπεριληπτικότητα στην κοινωνία και στην εργασία.

718
To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Στην AbbVie ο σεβασμός της διαφορετικότητας κάθε ανθρώπου είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας μας. Είναι μία από τις πέντε βασικές αρχές μας, ένα κομμάτι του αληθινού χαρακτήρα μας. Εργαζόμαστε καθημερινά και άοκνα για να εμφυσήσουμε την κουλτούρα της συμπερίληψης και της αποδοχής που διαπνέει όλο τον οργανισμό.

Δεν είναι μια τάση της εποχής που θέλουμε να ακολουθήσουμε βραχυπρόθεσμα, είναι μια κουλτούρα την οποία θέλουμε να καθιερώσουμε μακροπρόθεσμα. Η προτροπή στους συναδέλφους μας και η ενθάρρυνση όλων να επιδιώκουμε τη διαφορετικότητα δεν είναι μια νουθεσία ή ένα τέχνασμα για να ανταποκριθούμε σε μια διεκπεραιωτική υποχρέωση.

Πρόκειται για μια αδιάλειπτη προσπάθεια που καταβάλλουμε για να καταπολεμούμε καθημερινά κάθε ασυνείδητη προκατάληψη. Γιατί γνωρίζουμε ότι η καλύτερη δυνατή εκδοχή μας επιτυγχάνεται όταν ακούγονται όλες οι απόψεις και όταν ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό.

Αποδεχόμαστε και αγκαλιάζουμε τους ανθρώπους μας όπως αυτοί είναι και σεβόμαστε τις διαφορετικές αντιλήψεις και το πολιτισμικό, κοινωνικό, ακαδημαϊκό υπόβαθρο, αντιμετωπίζοντας όλους ισότιμα, με αξιοπρέπεια και σεβασμό, ώστε να επιτυγχάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο που μπορούμε.

Στην AbbVie καταρρίπτουμε κάθε στερεότυπο και διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου ή ταυτότητας φύλου, φυλής ή θρησκείας. Στην AbbVie η ισότητα αναδεικνύεται ακόμα και από τους χώρους εργασίας μας, καθώς το open space εργασιακό περιβάλλον ενισχύει την αίσθηση της κοινής αναφοράς, του κοινού τόπου, της αίσθησης του «ανήκειν» στην ίδια ομάδα. Σηματοδοτεί, ουσιαστικά, την κατάργηση των «στεγανών» εντός του εργασιακού περιβάλλοντος.

Για εμάς είναι αυτονόητο ότι χωρίς τη διασφάλιση της ισότητας και της αξιοκρατίας δεν μπορούν να προχωρήσουν και να αναπτυχθούν η ομάδα και η εταιρεία. Η πρόσβαση όλων των συνεργατών μας, γυναικών και ανδρών, σε ίσες ευκαιρίες είναι απαραίτητη, ώστε να προχωρούν αξιοκρατικά, με αντικειμενικές και τεκμηριωμένες αξιολογήσεις, οι πιο άξιοι και άξιες σε κάθε τομέα, σύμφωνα με τις δεξιότητες, τις επιθυμίες και την εκπαίδευσή τους.

Επιδιώκουμε και υποστηρίζουμε τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις προσλήψεις, τις προαγωγές, την κατανομή των έργων και των ρόλων. Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητά μας αποτελεί η έμφυλη ισότητα. Ο σεβασμός προς κάθε γυναίκα είναι αδιαπραγμάτευτος. Ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να εκφράζονται, να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους, να προοδεύουν.

Η παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης αποτελεί για εμάς έναν πόλο ενδυνάμωσης, γιατί η ποικιλομορφία της σκέψης και το πάθος τους αποτελούν κλειδί για την εξεύρεση καινοτόμων θεραπευτικών λύσεων και την επίτευξη επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. 

Μελέτες, άλλωστε, επιβεβαιώνουν ότι όταν οι γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και ψηλά στην ιεραρχία καταφέρνουν να επιδεικνύουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά ηγεσίας, όπως είναι η τήρηση ξεκάθαρων δομών συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας, οι επιδέξιοι χειρισμοί και η ανθεκτικότητα υπό πίεση, η αξιοποίηση της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ενσυναίσθησης στη διαχείριση θεμάτων που αφορούν τον άνθρωπο αλλά και η ενδυνάμωση των ανθρώπινων σχέσεων που ενώνουν την ομάδα, ώστε να πορεύεται με ομοιογένεια και ομοψυχία προς το κοινό όραμα και τον στόχο.

Όμως, παρά την αποδεδειγμένη σημασία των ίσων ευκαιριών μεταξύ των φύλων, η χώρα μας φαίνεται ότι έχει ακόμα δρόμο να διανύσει. Σύμφωνα με τον Δείκτη Ισότητας των Φύλων που δημοσίευσε στα τέλη του 2021 το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE), η Ε.Ε. βαθμολογήθηκε με 68 στα 100 και η Ελλάδα με 52,5 στα 100 – κι αυτό τοποθετεί τη χώρα μας για μία ακόμη χρονιά στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Από το 2010, αναφέρει η έκθεση του EIGE, η Ελλάδα παραμένει σχεδόν στάσιμη σε ό,τι αφορά την έμφυλη ισότητα στους εξής τομείς: χρόνος, χρήμα, υγεία, εξουσία, εκπαίδευση και απασχόληση. Αντίστοιχα αρνητικές επιδόσεις είχε η χώρα μας και στον Δείκτη «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια» («Women, Peace, and Security Index») του Georgetown Institute for Women, Peace and Security (GIWPS) και του Peace Research Institute του Όσλο (PRIO), όπου η Ελλάδα καταλαμβάνει την 45η θέση μεταξύ των 170 χωρών που συμμετέχουν στην έρευνα και την τελευταία στο γκρουπ των ανεπτυγμένων χωρών. Είναι ξεκάθαρο ότι οι γυναίκες μπορούν να διεκδικήσουν περισσότερο χώρο σε όλους τους τομείς, για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή τους και να αποτελούν ισότιμους συνομιλητές για την εξεύρεση λύσεων και νέων κατευθύνσεων. 

Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι για να πετύχουμε όσα επιθυμούμε απαιτείται να δείξουμε επιμονή, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να προχωρήσουμε σε τομές που αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της αποδοχής και του σεβασμού με την αξιοποίηση όλων των δυνάμεων.

Αυτές οι τομές μπορούν και πρέπει να ξεκινήσουν από καθέναν και καθεμία από εμάς, από κάθε οικογένεια αλλά και από το εκπαιδευτικό μας σύστημα, το οποίο συνδιαμορφώνει τους πολίτες του αύριο και τους προετοιμάζει για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Τα σημερινά παιδιά θα αποτελέσουν το εργατικό δυναμικό της χώρας αύριο και για να αλλάξουμε το μέλλον προς το καλύτερο, δεν μπορούμε παρά να εργαστούμε στο παρόν με αφοσίωση και επιμονή. Οφείλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές πιο συμπεριληπτικές επαγγελματικές και κοινωνικές δομές, όπου οι άνθρωποι θα είναι ισότιμοι και θα απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και αναγνώρισης.

Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο, αφήνοντας τις περιοριστικές πεποιθήσεις του παρελθόντος, κάνοντας ένα γενναίο άλμα προς τα εμπρός και θέτοντας τα θεμέλια για μια καλύτερη, πιο συμπεριληπτική και ισότιμη κοινωνία του αύριο. 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

To νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Ιδέες
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμητρα Κογκίδου: «Η ορθή χρήση της γλώσσας είναι μια πολιτική πράξη»

Ισότητα των φύλων / Δήμητρα Κογκίδου: «Η ορθή χρήση της γλώσσας είναι μια πολιτική πράξη»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ και Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης μιλά στο ampa για τον αντισεξιστικό, συμπεριληπτικό λόγο στην Ελλάδα σήμερα
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ
Αλεξάντρ Λακρουά: «Να ξαναδούμε τον έρωτα ως μια υψηλή τέχνη»

Ιδέες / Αλεξάντρ Λακρουά: «Να ξαναδούμε τον έρωτα ως μια υψηλή τέχνη»

Μια απολαυστική, «αγαπησιάρικη» συζήτηση με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο, φιλόσοφο και διευθυντή σύνταξης του περιοδικού «Philosophie» για την αγάπη, τον έρωτα και άλλα «δαιμόνια» με αφορμή την παρουσία του στο 1ο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο (27-28/5).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Maïa Mazaurette: «Δεν υπάρχει ούτε βιώσιμη ούτε ευτυχισμένη πατριαρχία»

Συνέντευξη / Maïa Mazaurette: «Δεν υπάρχει ούτε βιώσιμη ούτε ευτυχισμένη πατριαρχία»

Η διάσημη γαλλίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια του φεμινισμού μιλά στο ampa, με αφορμή την παρουσία της στο 1ο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη LIFO και το ampa.lifo.gr
THE LIFO TEAM
Ξενοφών Διον. Μουσάς: «Ο άνθρωπος, τη στιγμή που γεννιέται, περνάει τη μεγαλύτερη κρίση της ζωής του»

Ιδέες / Ξενοφών Διον. Μουσάς: «Ο άνθρωπος, τη στιγμή που γεννιέται, περνάει τη μεγαλύτερη κρίση της ζωής του»

Εννέα διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής απαντούν στο ερώτημα: «Ζούμε στην εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας;».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκος Ερηνάκης: «Η ύστερη νεωτερικότητα έχει εξελιχθεί σε αδιέξοδη παθογένεια στασιμότητας»

Ιδέες / Νίκος Ερηνάκης: «Η ύστερη νεωτερικότητα έχει εξελιχθεί σε αδιέξοδη παθογένεια στασιμότητας»

Εννέα διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής απαντούν στο ερώτημα: «Ζούμε στην εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας;».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ