Η γυναικεία ενδυνάμωση στον πυρήνα του ομίλου Qualco

Η γυναικεία ενδυνάμωση στον πυρήνα του ομίλου Qualco Facebook Twitter
0

Προσβλέποντας σε μια κοινωνία ισότητας και αλληλοϋποστήριξης, όπου η διαφορετικότητα θα αποτελεί δεδομένη κι όχι απευκταία συνθήκη, ο όμιλος Qualco στέκεται στο πλάι στων γυναικών σε κάθε έκφανση της ζωής τους, από την προσωπική μέχρι και την επαγγελματική τους ενδυνάμωση.

Σε μία κοινωνία που «αγκομαχάει» σε ζητήματα σεβασμού απέναντι στις γυναίκες, ο όμιλος Qualco έρχεται να κάνει τη διαφορά στο επιχειρείν και δη στον ανδροκρατούμενο κλάδο της Πληροφορικής, οικοδομώντας ένα ισχυρό πλαίσιο κουλτούρας συμπερίληψης και ισότητας· μιας κουλτούρας, που διέπεται από απτές πολιτικές, διαδικασίες και πρωτοβουλίες, με στόχο την ενθάρρυνση των γυναικών στην ανάληψη ηγετικών ρόλων, την προστασία της μητρότητας καθώς και τη στήριξη των γυναικών σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους εντός και εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος.

Βαδίζοντας προς μια κοινωνία ισότητας

Ο … εξάλογος του ομίλου Qualco για τη γυναικεία ενδυνάμωση 

  1. Ο σεβασμός και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εργαζομένων στην καρδιά του ομίλου

H καινοτομία, τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, οι out-of-the-box ιδέες είναι στο σύνολό τους, παράγωγα της πολυμορφίας. Για τον όμιλο Qualco, ο πλουραλισμός συνιστά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται διαχρονικά κατά μήκος της στρατηγικής του. Παράλληλα, η δίκαιη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και ο σεβασμός είναι μη διαπραγματεύσιμες αξίες, που διέπουν τη φιλοσοφία του από την ίδρυσή του. Ως εκ τούτου, ο όμιλος Qualco εφαρμόζει μισθολογική ισότητα κατά μήκος όλων των εταιριών του, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση.

  1. Η υγεία της γυναίκας στο επίκεντρο

Ο όμιλος Qualco προσπαθεί διαχρονικά να σπάσει το στερεότυπο της γυναίκας ως το αδύναμο φύλο. Στο πλαίσιο αυτό, επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της σωματικής υγείας των γυναικών. Συγκεκριμένα, ο όμιλος εκπονεί συστηματικά τόσο διαδικτυακά όσο και διά ζώσης σεμινάρια αναφορικά με κομβικά ζητήματα υγείας, μέσα από σημαντικές συνέργειες, όπως με το Άλμα Ζωής και την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας, προκειμένου να ενημερώσει αλλά κυρίως να αφυπνίσει τις γυναίκες.  

  1. Προώθηση της ισότητας μέσω πλήθους πρωτοβουλιών

Ο όμιλος Qualco έχει δεσμευτεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τόσο την εν γένει ενδυνάμωση των γυναικών όσο και την ενθάρρυνση της απασχόλησής τους στον κλάδο της Τεχνολογίας, της Πληροφορικής και των Data Analytics. Στο πλαίσιο αυτό, την τιμητική της έχει η συνέργεια του ομίλου με τον οργανισμό Women on Top μέσω μιας σειράς από podcasts, στοχεύοντας σε μια νέα εποχή αλληλοβοήθειας, συμπερίληψης και ισότητας. Η ευρεία θεματολογία της σειράς επικεντρώνεται τόσο σε ζητήματα έμφυλης ισότητας στον εργασιακό χώρο και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης κοριτσιών και γυναικών, όσο και στους τρόπους με τους οποίους θα βαδίσουμε προς μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων. Παράλληλα, στον πυρήνα βρίσκεται η απασχόληση των γυναικών στον χώρο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής, ένα ζήτημα που απασχολεί την παγκόσμια STEM κοινότητα.

  1. Εξισορρόπηση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη εξισορρόπησης της επαγγελματικής και της προσωπικής υπόστασης των υπαλλήλων, με τις εργαζόμενες μητέρες να καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στην οικογένεια και τη μητρότητα από τη μία, και την εργασία από την άλλη, πιο πολύ από ποτέ κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αφουγκραζόμενος τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των ανθρώπων  του, ο όμιλος Qualco εφαρμόζει υβριδικό μοντέλο απασχόλησης, εντάσσοντας την ευελιξία στην εργασιακή καθημερινότητα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

  1. Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 67% των ηγετικών θέσεων εντός του ομίλου

Για τον όμιλο Qualco, η διαχείριση της τεχνολογίας, αλλά και ο κλάδος της Πληροφορικής και των Data Analytics, απαιτoύν ικανότητες που συνάδουν με τα έμφυτα χαρίσματα των γυναικών. Το γεγονός ότι η καινοτομία έρχεται διαμέσου της ευελιξίας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας, συνθέτει το εταιρικό DNA του ομίλου, για τον οποίο η γυναίκα συνιστά εξίσου δυνατό φύλο, απαρτίζοντας σχεδόν το 50% των ανθρώπων του και καταλαμβάνοντας το 67% των ηγετικών θέσεων.

  1. Ενδυνάμωση μέσω της ανάδειξης γυναικείων προτύπων

Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί πως πολλές γυναίκες εγκαταλείπουν τη θέση τους, καθώς δε βρίσκουν έναν μέντορα εντός του οργανισμού στον οποίο εργάζονται, για να ταυτιστούν και να εμπνευστούν. Η καθοδήγηση νέων υπαλλήλων από ένα γυναικείο πρότυπο θέτει το θεμέλιο για την επαγγελματική και προσωπική τους ανέλιξη. Τοποθετώντας συστηματικά γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, πρόθυμες να μοιραστούν τα κλειδιά της επιτυχίας τους αλλά και τα λάθη τους που διαμόρφωσαν το μονοπάτι της επαγγελματικής τους καταξίωσης, ο όμιλος Qualco δημιουργεί μια κοινότητα έμπνευσης, συλλογικότητας και ταύτισης. Στο ίδιο πλαίσιο, ενώνει τις δυνάμεις του με το Lean In Network Greece, διενεργώντας διαδραστικά workshops που στοχεύουν στην κατάργηση κάθε στερεότυπου.

Για τον όμιλο Qualco, δεν υφίσταται διαχωρισμός σε άντρες και γυναίκες, ενώ αποτάσσονται φυλετικές ή άλλες διακρίσεις. Οι άνθρωποι και η μοναδική αξία του καθενός βρίσκονται στο επίκεντρο της κουλτούρας του, αλλά και πίσω από κάθε καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία και κάθε στρατηγική απόφαση. Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που δίνουν υπόσταση στον όμιλο. Οι άνθρωποι είναι εκείνοι που αξίζουν ένα ισορροπημένο και ασφαλές περιβάλλον προκειμένου να εξελιχθούν τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Κι αυτό αντικατοπτρίζεται πλήρως σε κάθε πρωτοβουλία, πλαίσιο και στρατηγική του ομίλου Qualco, o οποίος επιδιώκει να θέσει το παράδειγμα και για άλλες βιομηχανίες και εταιρείες, με στόχο την πυροδότηση ουσιαστικών αξιακών αλλαγών στην κοινωνική δυναμική της χώρας.

qualco.group

Ιδέες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμητρα Κογκίδου: «Η ορθή χρήση της γλώσσας είναι μια πολιτική πράξη»

Ισότητα των φύλων / Δήμητρα Κογκίδου: «Η ορθή χρήση της γλώσσας είναι μια πολιτική πράξη»

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του ΑΠΘ και Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης μιλά στο ampa για τον αντισεξιστικό, συμπεριληπτικό λόγο στην Ελλάδα σήμερα
ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΑ
Maïa Mazaurette: «Δεν υπάρχει ούτε βιώσιμη ούτε ευτυχισμένη πατριαρχία»

Συνέντευξη / Maïa Mazaurette: «Δεν υπάρχει ούτε βιώσιμη ούτε ευτυχισμένη πατριαρχία»

Η διάσημη γαλλίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια του φεμινισμού μιλά στο ampa, με αφορμή την παρουσία της στο 1ο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τη LIFO και το ampa.lifo.gr
THE LIFO TEAM
Ξενοφών Διον. Μουσάς: «Ο άνθρωπος, τη στιγμή που γεννιέται, περνάει τη μεγαλύτερη κρίση της ζωής του»

Ιδέες / Ξενοφών Διον. Μουσάς: «Ο άνθρωπος, τη στιγμή που γεννιέται, περνάει τη μεγαλύτερη κρίση της ζωής του»

Εννέα διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής απαντούν στο ερώτημα: «Ζούμε στην εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας;».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκος Ερηνάκης: «Η ύστερη νεωτερικότητα έχει εξελιχθεί σε αδιέξοδη παθογένεια στασιμότητας»

Ιδέες / Νίκος Ερηνάκης: «Η ύστερη νεωτερικότητα έχει εξελιχθεί σε αδιέξοδη παθογένεια στασιμότητας»

Εννέα διακεκριμένες προσωπικότητες απ’ όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής απαντούν στο ερώτημα: «Ζούμε στην εποχή της μεγάλης αβεβαιότητας;».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ