Positivity Coaching: Ο Άγγελος Δερλώπας, Master Coach και Supervisor, μιλά για τη διοργάνωση στις 2/2/2022

Positivity Coaching. Ξεκινάμε στις 2/2/22 Facebook Twitter
0

Ο Άγγελος Δερλώπας, πρωτοπόρος του coaching στην Ελλάδα, με διαπίστευση Master Coach και Supervisor, εμπειρία 20.000 ωρών και με πελάτες σε 100 και πλέον χώρες, μιλάει για την διοργάνωση του Positivity Coaching.

Το ακαδημαϊκό του background περιλαμβάνει μεταπτυχιακά στη ψυχολογία και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Θεωρείται διεθνώς subject-matter expert και γι’ αυτό έχει κληθεί δυο φορές από τον ICF Global να συμμετέχει σε επιτροπές που εργάστηκαν για την επανεξέταση των θεμελιωδών δεξιοτήτων του κλάδου αλλά και για την εξαρχής δημιουργία των δεξιοτήτων του team coaching. Έχει δύο δεκαετίες εμπειρίας σε σημαντικές θέσεις στη διοίκηση επιχειρήσεων, μιάμιση δεκαετία στο διαλογισμό και σχεδόν άλλο τόσο στο coaching. Έχει δημιουργήσει τεράστια εμπειρία σε εφαρμογές του coaching στη βιομηχανία, σε φαρμακευτικές, στην τεχνολογία καθώς και σε κορυφαίο διακρατικό ανθρωπιστικό οργανισμό. Σαν αποτέλεσμα, διδάσκει coaching στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

— Σε ονομάζουν δάσκαλο των δασκάλων coaching. Μετά από τόσα χρόνια θα έλεγε κανείς ότι είναι και καταξιωτικό. Εσένα πώς σου ακούγεται;

Αποτελεσματικό. Μετά από τόσα χρόνια, όπως είπες, έχουμε κατασταλάξει σε μία μεθοδολογία coaching η οποία τεκμηριώνεται εμπειρικά από τις εκατοντάδες εφαρμογές σε επιχειρήσεις και οργανισμούς παντού. Μέσα από τα πιστοποιημένα προγράμματά μας, τις συμμετοχές σε συνέδρια τεσσάρων ηπείρων και τις δημοσιεύσεις μας. Ξέρουμε τι είναι αυτό που λειτουργεί. Όλοι οι συνεργάτες μας φροντίζουν για την ευρύτερη και ταχύτερη εξάπλωση της μεθοδολογίας μας και αυτό μας φέρνει ένα πράγμα: μόνο χαρά!

— Χαρά λοιπόν.

Ναι, είμαι παθιασμένος με το coaching και με ό,τι σχετικό μας βοηθά να γίνουμε πιο δημιουργικοί και πιο σκόπιμοι σε αυτά που κάνουμε, ώστε να ζούμε μια πιο αυθεντική ζωή. Μου αρέσει να συναντώ καινούργιους ανθρώπους κάθε φορά και να κάνουμε διαλόγους που αγκαλιάζουν την ποικιλομορφία σαν πρόσκληση για την εξερεύνηση των διαφορετικών νοοτροπιών και του πλούτου της κουλτούρας που φέρει ο καθένας από μας. Το βρίσκω όμως και τόσο συναρπαστικό να υποστηρίζω ηγέτες και ομάδες να αναπτύσσονται και να γίνονται αυτογνωστικές οντότητες που μπορούν και αλλάζουν τον τρόπο που σχετίζονται και επικοινωνούν και καταφέρνουν έτσι να δημιουργήσουν το πλαίσιο που επιτρέπει στην αυθεντική τους παρουσία να αναδυθεί, να αναδειχθεί και να ανθίσει όπως λέω.

— Πώς βλέπεις το επιχειρηματικό μέλλον της Ελλάδας; Υπάρχει προοπτική και, το σημαντικότερο, άνθρωποι με όραμα και πόρους, ώστε να δώσουν ώθηση και μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πορεία στην πολύπαθη χώρα μας;

Οι έρευνες, σύμφωνα με το Ridler Report, δείχνουν ότι το 76% των οργανισμών αναμένεται να αυξήσουν τη χρήση του Team Coaching μέσα στην επόμενη 2ετία. Η αποτελεσματικότητα ενός οργανισμού προϋποθέτει ταλαντούχα μέλη ομάδων, ικανούς managers/coaches, ομάδες με υψηλό βαθμό engagement, αποτελεσματικές στρατηγικές και επαρκή συστήματα παρακολούθησης προόδου. Το αν υπάρχει διάθεση να υιοθετηθούν νέα μοντέλα ηγεσίας, είναι σίγουρο ότι θα φανεί στο χρόνο. Ταυτόχρονα είναι βέβαια καθαρή αυτοκτονία κάποιος να μη θέλει να εφαρμόσει ένα σύστημα που φέρνει καλύτερα και βιώσιμα αποτελέσματα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με λιγότερους πόρους.

— Αντιστοιχίστε το coaching με τρεις σημαντικές λέξεις-κλειδιά που το χαρακτηρίζουν και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και ως υποκεφαλίδα του.

Επίγνωση-Νοηματοδότηση-Αυτολογοδοσία 

— Πώς μπορεί να μάθει κανείς περισσότερα;

Στην ημερίδα που διοργανώνουμε στην Positivity Coaching. Ξεκινάμε την 2-2-22 στις 2μμ.

— Πώς μπορούμε να έρθουμε;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Επιχειρείν/Market / «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» η Ολυμπία Οδός στα Mobility Awards 2021

Μια ιδιαίτερη διάκριση απέσπασε η Ολυμπία Οδός, καθώς αναδείχθηκε «Αυτοκινητόδρομος της Χρονιάς» (“Motorway of the year”) στη διοργάνωση Mobility Awards 2021, στο πλαίσιο της οποίας κέρδισε έξι (6) βραβεία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ