Το 5G ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας

Το 5G ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας Facebook Twitter
0

Στο θετικό momentum της ψηφιακής μετάβασης της Ελλάδας μέχρι σήμερα και στην κατάκτηση μίας θέσης στην πρώτη δεκάδα των χωρών της ΕΕ με τις υψηλότερες ταχύτητες 5G, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γιώργος Στεφανόπουλος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 2ο Ετήσιο διήμερο (17-18 Μαΐου 2022) Συνέδριο «Digital Enterprise Transformation | Fintech Strategy», το οποίο διεξήχθη ψηφιακά με βασικό θεματικό άξονα: «The crossroads of Business and Fintech Digital Transformation», με την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επιπλέον, ο κ. Στεφανόπουλος συμμετείχε στο 1ο «5G Conference Southeastern Europe», το πρώτο συνέδριο στη χώρα μας που αφορά στα κινητά δίκτυα 5ης γενιάς, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 18 Μαΐου 2022 υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης & Επενδύσεων καθώς και άλλων φορέων, μεταξύ των οποίων και η ΕΕΚΤ.

Ο κ. Στεφανόπουλος ανέδειξε «τη συμβολή των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στην υποστήριξη των ανθρώπων να παραμείνουν υγιείς, συνδεδεμένοι και ανεξάρτητοι - σωματικά, συναισθηματικά και οικονομικά», κάνοντας ειδική αναφορά στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τηλεπικοινωνιών.

Αναφορικά με τα δίκτυα 5G, «την τεχνολογία αιχμής που ξεπερνά σε ταχύτητες το 1Gbps», υπογράμμισε ότι επεκτείνουν τη συνδεσιμότητα, βελτιώνουν και εμπλουτίζουν τις ψηφιακές υπηρεσίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής, δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης πληθώρας τεχνολογικών καινοτομιών προς όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, με ένα πρωτόγνωρο τρόπο, προάγουν τη «μαζική ψηφιοποίηση» κάθε κλάδου της οικονομίας και συμβάλλουν στη διαχείριση της κλιματικής κρίσης και την οικοδόμηση «έξυπνων», πράσινων πόλεων με μηδενική συνεισφορά άνθρακα τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Επιπλέον, ο  κ. Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στις μέχρι σήμερα θετικές εξελίξεις αλλά και στις μελλοντικές προκλήσεις, όπως η ανάπτυξη προωθημένων εφαρμογών στη βάση υλοποίησης ενός συνεργατικού μοντέλου, μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης αλλά και όλων των επιχειρηματικών κλάδων, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για ασφαλείς scalable τεχνολογικές λύσεις, στο πλαίσιο μιας πιο «συμπεριληπτικής εθνικής ευρυζωνικής στρατηγικής που θα ευνοεί την ανάπτυξη της τεχνολογικής καινοτομίας».

Ο κ. Στεφανόπουλος επισήμανε επίσης, το μεγάλο ‘στοίχημα’ της δρομολόγησης των «ώριμων» δικτύων 5G που θα εξασφαλίζουν τη συνέπεια, τη συνέχεια και την ομοιόμορφη εμπειρία χρήστη, καθώς και στις τεκτονικές αλλαγές που θα φέρει η πλήρης ανάπτυξη των δικτύων αυτών στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα επιχειρηματικά μοντέλα σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, αλλά και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη της πλήρους και βιώσιμης ανάπτυξης δικτύων 5G: «Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ευρωπαϊκές/ διεθνείς συστάσεις αναφορικά με τους όρους σχεδιασμού δικτύων και τα όρια έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (Η/Π) ως αναγκαία συνθήκη για την πλήρη, έγκαιρη και βιώσιμη ανάπτυξη των δικτύων 5G».

Κλείνοντας, ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΚΤ αναφέρθηκε στο ψηφιακό μέλλον της χώρας, και την αναγκαιότητα οικοδόμησης κλίματος εμπιστοσύνης στις νέες τεχνολογίες και τα 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας: «Η εμπιστοσύνη στην ψηφιοποίηση, εδράζεται στο πλαίσιο-κανονισμούς της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας σχετικά με την προώθηση της ψηφιοποίησης και των δικτύων 5ης γενιάς (ΑΙ, Cyber Security, Data Privacy, Digital Market κ.ά) το οποίο σέβεται τη νομιμότητα και τα δικαιώματα των πολιτών και δίνει στην Ευρώπη ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την κάνει να ξεχωρίζει για τον ψηφιακό πολιτισμό της. Είναι σημαντικό να αδράξουμε τις μέχρι σήμερα ευκαιρίες και να κάνουμε το μεγάλο ψηφιακό άλμα που θα αποφέρει σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και θα ωθήσει την πρόοδο προς τη Βιώσιμη ανάπτυξη και την εξαιρετική εμπειρία των πολιτών».

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα τηλεοπτική διαφήμιση από την Anytime για το πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Smart Drive

Market news / Νέα τηλεοπτική διαφήμιση από την Anytime για το πρωτοποριακό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου Smart Drive

Η νέα μοντέρνα τηλεοπτική καμπάνια της Anytime, παρουσιάζει τέσσερις πρωταγωνιστές να μοιράζονται στιγμές από την καθημερινή τους μετακίνηση με το αυτοκίνητό τους.
THE LIFO TEAM
Τράπεζα Πειραιώς: Η γυναίκα στην επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας

Market news / Τράπεζα Πειραιώς: Η γυναίκα στην επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας

Η νέα μεγάλη τοιχογραφία σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 31 απέναντι από την εμβληματική «τριλογία» (Πανεπιστήμιο, Ακαδημία, Βιβλιοθήκη), δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης street artist Atek.
THE LIFO TEAM
Η Huawei παρουσίασε νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Market news / Η Huawei παρουσίασε νέα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη

Tο νέο απόλυτα φορητό laptop 16 ιντσών HUAWEI Matebook D16, το ελαφρύτερο αναδιπλούμενο smartphone HUAWEI Mate Xs 2 και άλλα προϊόντα με τεχνολογία αιχμής ήταν οι πρωταγωνιστές.
THE LIFO TEAM
Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ιδανική επιλογή για σπουδές εκτός Ελλάδας

Market news / Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ιδανική επιλογή για σπουδές εκτός Ελλάδας

Το Γραφείο Ενημέρωσης και Εγγραφών Ελλάδας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη νέου κύκλου δια ζώσης Ημερίδων Ενημέρωσης με ενδιαφερόμενους φοιτητές στην Ελλάδα.
THE LIFO TEAM
Νέα έκθεση της Deloitte: Οι προσπάθειες ένταξης των LGBT+ έχουν θετικό αντίκτυπο στο χώρο εργασίας, ωστόσο οι προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται

Market news / Νέα έκθεση της Deloitte: Οι προσπάθειες ένταξης των LGBT+ έχουν θετικό αντίκτυπο στο χώρο εργασίας, ωστόσο οι προκλήσεις εξακολουθούν να υφίστανται

Ερευνώντας 600 ερωτηθέντες από οργανισμούς που εκτείνονται σε 12 γεωγραφικές περιοχές και ασχολούνται με ποικίλους τομείς, η έρευνα παρέχει ένα «στιγμιότυπο» των εμπειριών που έχουν βιώσει εργαζόμενοι που ανήκουν στην LGBT+ κοινότητα.
THE LIFO TEAM
Ψωνίζω στη γειτονιά και στηρίζω τις μικρές επιχειρήσεις!

Market news / «Ψωνίζω στη γειτονιά»: Το πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς που στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις

Ήδη 25.000 μικρές επιχειρήσεις είναι μέλη του προγράμματος και της αναπτυσσόμενης αυτής κοινότητας απολαμβάνοντας οφέλη και προνόμια  χωρίς καμία επιβάρυνση.
THE LIFO TEAM
ΙΑΣΩ Παίδων: Η μοναδική ιδιωτική Παιδιατρική Κλινική με Χρυσό βραβείο στα πρότυπα της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Child Friendly Healthcare Initiative

Market news / ΙΑΣΩ Παίδων: Η μοναδική ιδιωτική Παιδιατρική Κλινική με Χρυσό βραβείο στα πρότυπα της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Child Friendly Healthcare Initiative

Το Child Friendly Healthcare Initiative είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία με την οποία αναγνωρίζεται η δέσμευση των πιστοποιημένων νοσοκομείων προς τα δικαιώματα των παιδιών και την ποιότητα της περίθαλψης.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ